Συναντηση με θεσμικους και φορεις σημερα στις Σαπες για το κλεισιμο της Εθνικης

Γιάννης Σταυρίδης , Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών «Είμαστε σκυμμένοι πάνω σε αυτό το ζήτημα και οφείλουμε συλλογικά να βρούμε λύση»

Μείζον θέμα αυτήν την στιγμή στις Σάπες είναι η απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να βάλει λουκέτο στο υποκατάστημα Σαπών, κάτι που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και αν οριστικοποιηθεί θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων των Σαπών και των γύρω χωριών, που θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Κομοτηνή ή την Αλεξανδρούπολη προκειμένου να εξυπηρετούνται.
 
Για τις κινήσεις που έχουν γίνει αλλά και για όλα όσα αναμένεται να ακολουθήσουν, προκειμένου η κεντρική διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να ανακαλέσει την απόφαση της μίλησε στον «ΠτΘ» ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Σταυρίδης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στη μνήμη του Αγίου Τρύφωνα στον Έβρενο Σαπών. 

«Σειρά συναντήσεων για την εξεύρεση λύσεων»

Ο κ. Σταυρίδης δεν έκρυψε την ανησυχία του για το τι μέλει γενέσθαι επί του θέματος και μας αποκάλυψε το χρονοδιάγραμμα των κινήσεων, προκειμένου όλοι μαζί να αποτελέσουν μοχλό πίεσης για την ανατροπή της απόφασης.  «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία και μεγάλος προβληματισμός, ήδη όμως έχουμε κάνει ενέργειες και συνεχίζουμε να κάνουμε ενέργειες, έτσι ώστε να εξεταστεί εκ νέου το αίτημα από την διοίκηση της Τράπεζας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας στις Σάπες» ήταν τα πρώτα λόγια του Δημάρχου, ο οποίος στη συνέχεια μας αποκάλυψε τη σειρά διαδοχικών συναντήσεων για την εξεύρεση λύσης. «Ήδη έχει δρομολογηθεί συνάντηση το Σάββατο στις 11:00 στο Δήμο, που θα είναι παρόντες οι 3 βουλευτές του Νομού, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Μέτιος, ο πρόεδρος Επαγγελματιών Σαπών κ. Ευκαρπίδης και όλοι οι εμπλεκόμενοι Φορείς. Επιπλέον κανόνισα συνάντηση την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στις 14:00 με τον Γενικό Διευθυντή Δικτύου της Τράπεζας κ. Παυλινέρη, σε αυτόν που κάναμε την πρώτη επιστολή στις 24 Οκτωβρίου και δεν έχουμε λάβει απάντηση. Το θέμα έχει πάει να εξεταστεί ξανά, οπότε θα το υπενθυμίσουμε και θα γίνουν τοποθετήσεις  ενώ παράλληλα θα μεταφέρουμε την αγανάκτηση και τον προβληματισμό της τοπικής κοινωνίας».

«Αν δεν εισακουστεί το αίτημα μας, θα προβούμε σε συλλογικές κινητοποιήσεις»

Σχετικά με την επόμενη ημέρα στις Σάπες, εφόσον δεν εισακουστεί το αίτημα των κατοίκων και των Επαγγελματιών της περιοχής ο κ. Σταυρίδης παρουσιάστηκε αποφασισμένος να μην τα παρατήσει. «Αυτό που πρωτεύει αυτή τη στιγμή, είναι να καταλάβουν όλοι πως ο τόπος δεν χωρά άλλη υποβάθμιση. Όλοι είμαστε σκυμμένοι πάνω σε αυτό το ζήτημα και οφείλουμε συλλογικά να βρούμε λύση. Αν δεν δοθεί λύση, θα συναποφασίσουμε για τις κινητοποιήσεις που θα προβούμε συλλογικά» τόνισε ο Δήμαρχος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.