Συναντηση Μανωλια με Γιαννακιδη

Ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των κατοίκων που αντιμετωπίζουν προβλήματα και δεν μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα λόγω της μη κατοχής τίτλων ιδιοκτησίας για τα αγροτεμάχιά τους, η βουλευτής του νομού κ. Χρύσα Μανωλιά είχε θέσει το θέμα στη Βουλή και στον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ερωτώντας γιατί καθυστερεί και δεν προχωρά η διαδικασία εφαρμογής του νόμου μέσω του οποίου δρομολογήθηκε από το 2003 η λύση του προβλήματος.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούνιο 2003 ψηφίστηκε ο νόμος 3147/ 5-6-03 του Υπουργείου Γεωργίας, στον οποίο (άρθρο 11 παρ. 5), κάνοντας ιδιαίτερη ονομαστική αναφορά στους Δήμους και στις Κοινότητες του νομού Ροδόπης, προβλέφτηκε παρέκκλιση από τις διατάξεις της υπάρχουσας νομοθεσίας, παρέχοντας τη δυνατότητα παραχώρησης στους δικαιούχους των νόμιμων τίτλων ιδιοκτησίας με τις κατάλληλες διαδικασίες των αρμόδιων δημόσιων φορέων.

Με βάση την απάντηση που εδόθη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στην ερώτηση της κ. Μανωλιά, το θέμα θα συζητήσει η κ. Μανωλιά με το Νομάρχη Ροδόπης κ. Άρη Γιαννακίδη τη Δευτέρα, 16-5-05, σε προγραμματισμένη για το λόγο αυτό συνάντηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.