Συναντηση Κοκλα – Μαγαλιου για την Ενωμενη Κλωστουφαντουργια

Συνάντηση με τη γενική γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Θεοδώρα Κόκλα είχε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής κ. Παντελής Μαγαλιός την Τετάρτη το μεσημέρι με θέμα το μέλλον της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας.

 

«Υπάρχει ένα πρόβλημα που αφορά στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία και συγκεκριμένα με την 25η Διεύθυνση για την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Το υπουργείο Ανάπτυξης θεωρεί ότι τα εργοστάσια της Κομοτηνής δεν είναι ανταγωνιστικά. Εμείς επιμένουμε ότι είναι ανταγωνιστικά κυρίως τα κλωστήρια «Μαρωνείας» και «Ροδόπης» και στη συνέχεια η Φάνκο, επιμένουμε να λέμε ότι υπάρχουν παραγγελίες, αλλά δεν υπάρχει η πρώτη ύλη για να συνεχίσει την παραγωγή. Επιμένουμε, λοιπόν, ότι είναι ανταγωνιστικά και αν καταλήξουν να μη σωθεί όλος ο Όμιλος, τουλάχιστον στην Κομοτηνή με τις 365 θέσεις εργασίας να σωθεί. Αυτός ήταν ο λόγος της επίσκεψης στην κ. Κόκλα γιατί αύριο στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και της ζητήσαμε να πιέσει για να σωθούν τα εργοστάσια της Κομοτηνής».

 

Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου από το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, όπου θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις για το θέμα αυτό, αλλά και για την ανεργία και την αποβιομηχάνιση που παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.