Συναντηση κλιμακιου ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Ροδοπης με μελη της τοπικης Δ.Ε της Ενωσης Τεχνικων της ΑΗΣ Κομοτηνης
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Νομού Ροδόπης επισκέφτηκαν μέλη της τοπικής διοικούσας επιτροπής της Ένωσης Τεχνικών της ΑΗΣ Κομοτηνής. Στη συνάντηση αυτή τα μέλη της επιτροπής ενημέρωσαν τον βουλευτή Νομού Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Τάκη Χαρίτου και τον εκπρόσωπο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τάκη Μουμτζίδη σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν τις ιδιωτικοποιήσεις σε μονάδες της ΔΕΗ.
Ο προβληματισμός τους είναι έντονος και οι εργαζόμενοι εκφράζουν την ανησυχία τους για την πορεία της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση έχει χωρίσει την ΔΕΗ σε «καλή» και «κακή». Στην «καλή» περιλαμβάνονται όλες τις σύγχρονες μονάδες, μαζί μ’ αυτή της Κομοτηνής, την οποία έχει προς πώληση και στην «κακή» όλες οι πεπαλαιωμένες μονάδες. Η πώληση του ΑΗΣ Κομοτηνής σε ιδιώτες θα είναι πλήγμα για την περιοχή, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, μια και ο ΑΗΣ Κομοτηνής είναι από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα, με καύση φυσικού αερίου και θεωρείται από τα εργοστάσια που βασίστηκε η ανάπτυξη της περιοχής, αφού παρέχει κι άλλες πολύτιμες υπηρεσίες όπως παροχή υδάτων για άρδευση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και υδροδότηση των γύρω περιοχών μέσω του φράγματος της Γρατινής. Η μονάδα της Κομοτηνής όπως και αυτή της Δράμας αποτελούν τους ενεργειακούς κόμβους της περιοχής μας και είναι απαραίτητη η λειτουργία τους και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτραπεί το ξεπούλημα τους σε εταιρείες ιδιωτικών συμφερόντων.
Μάλιστα οι εργαζόμενοι έθεσαν και το θέμα της τηλεθέρμανσης, που θα μπορούσε να καλύψει της ανάγκες της Κομοτηνής σε θέρμανση, πρωτοβουλία που θα μπορούσε να πάρει ο Δήμος Κομοτηνής με την ΔΕΗ, γεγονός που θα οδηγούσε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και φθηνότερης θέρμανσης για τους δημότες. Η τηλεθέρμανση από χρόνια λειτουργεί στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα, με συνεργασία της ΔΕΗ με τους Δήμους.
Από την πλευρά τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν το ενδιαφέρον του κόμματος για την μονάδα της Κομοτηνής από παλιά, την οποία επισκέφτηκε παλαιότερα ο Πρόεδρος του, όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους. Διατύπωσαν την πάγια θέση του κόμματος, ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να είναι αντιμετωπίζεται κι όχι σαν εμπόρευμα. Επίσης για τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΕΗ όπως και όλες οι Δημόσιες Εταιρείες στην ενέργεια είναι εργαλεία ανάπτυξης για την χώρα και πρέπει να μείνουν κάτω από δημόσιο έλεγχο. Τέλος διαβεβαίωσαν τους εργαζόμενους ότι το θέμα παρακολουθείται συνολικότερα από την ΚΟ του κόμματος, που αφορά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και στην οποία είναι αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ για όλους τους παραπάνω λόγους.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
