Συναντηση γνωριμιας με τις δυνατοτητες αναπτυξης στην Περιφερεια ΑΜΘ

Είχε ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα John Kittmer κατά την επίσκεψή του στον Περιφερειάρχη

Τις δυνατότητες στενότερης επαφής και συνεργασίας μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Περιφέρειας ΑΜΘ, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, συζήτησαν ο Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. John Kittmer και ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης κατά την επίσκεψη του πρώτου στο γραφείο του Περιφερειάρχη στην Κομοτηνή το μεσημέρι της Τρίτης.
 
Ο Πρέσβης, ο οποίος γνωρίζει και αρχαία ελληνικά έχοντας πτυχίο κλασικών σπουδών από το Κέιμπριτζ, συζήτησε με τον Περιφερειάρχη διάφορα θέματα που άπτονται της κατάστασης στην περιοχή ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα, καθώς και τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που υπάρχουν σε αυτή, με έμφαση στην προσέλκυση τουριστών, την οποία ο Πρέσβης συνέδεσε με την πολιτική και οικονομική σταθερότητα στη χώρα μας.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρέσβης εξέφρασε το ενδιαφέρον του και για τη μουσουλμανική μειονότητα στην περιοχή μας, τονίζοντας πως θα έχει συναντήσεις με μέλη της στα πλαίσια της καλύτερης γνωριμίας του με την περιοχή μας.
Οι δύο άντρες αντάλλαξαν δώρα με τον Πρέσβη να δίνει στον Περιφερειάρχη ένα δώρο από την Βρετανική πρεσβεία, η οποία είχε υπάρξει σπίτι του Ελευθέριου Βενιζέλου, ενώ ο Περιφερειάρχης του έδωσε ένα αντίγραφο της Νίκης της Σαμοθράκης. 

John Kittmer, Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα «Θέλω να ανακαλύψω την πραγματική Θράκη»

Την χαρά του που πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην περιοχή της Θράκης και της Κομοτηνής εξέφρασε ο Βρετανός Πρέσβης, τονίζοντας πως είχε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ενημερωτική συζήτηση με τον Περιφερειάρχη.
«Έμαθα πολλά, και αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι εδώ, θέλω να ακούσω, να μάθω, να ανακαλύψω την πραγματική Θράκη» σημείωσε, ευχαριστώντας παράλληλα τον κ. Παυλίδη για την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να επισκεφτεί τη Θράκη, ευχόμενός του παράλληλα για τα Χριστούγεννα.
 
Ο κ. Kittmer έκανε ειδική μνεία για το θέμα του τουριστικού ενδιαφέροντος από τη Μεγάλη Βρετανία στην Περιφέρειά μας, ενόψει και της έναρξης πτήσεων από τη χώρας του στο αεροδρόμιο της Καβάλας, σημειώνοντας πως άκουσε πολύ προσεκτικά τις τουριστικές ευκαιρίες και την προοπτική της περιοχής όπως την έθεσε ο κ. Παυλίδης, τονίζοντας πως υπάρχει γενικότερο ενδιαφέρον εκ μέρους επενδυτών της Μ. Βρετανίας, που όμως εξαρτάται από την κατάσταση στην Ελλάδα.
«Βεβαίως όλοι μας θέλουμε τη συνέχεια της διαδικασίας σταθεροποίησης της οικονομίας, αυτό είναι το ποιο σημαντικό στοιχείο για την έλξη τουρισμού στην Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Γιώργος Παυλίδης, Περιφερειάρχης ΑΜΘ «Έχει ιδιαίτερη γεωστρατηγική και αναπτυξιακή αξία η ΑΜΘ»

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης τόνισε πως έγινε μια ουσιαστική συζήτηση γύρω από την ταυτότητα και την προοπτική της Περιφέρειάς μας, που έχει ιδιαίτερη γεωστρατηγική και αναπτυξιακή αξία, η οποία έχει αρχίσει να βρίσκει το δρόμο της και την ταυτότητά της.
 
«Συζητήσαμε θέματα τουριστικής ανάπτυξης, γενικότερης ανάπτυξης και ζητήματα που αφορούν τα ευρωπαϊκά προγράμματα, ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση» υπογράμμισε για το περιεχόμενο της συνομιλίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.