Συναντηση Γκιουλ – Μπεγιαζ Καρα Χασαν και Φωτη Καραλιδη με το Δημαρχο του Νεου Βελιγραδιου

Η υποψήφια Πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης, και ο υποψήφιος Νομάρχης Ξάνθης, Φώτης Καραλίδης, συναντήθηκαν, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Νατάσσα, με τον Δήμαρχο του Νέου Βελιγραδίου, Ζέλικο Οζέγκοβιτς, και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Καραλίδης καλωσόρισε τον κ. Οζέγκοβιτς στην Ξάνθη και αναφέρθηκαν σε παλιότερες συναντήσεις τους, μιας και τους δένει πολύχρονη προσωπική φιλία.

Στη θερμή συνομιλία που ακολούθησε, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει στις δύο χώρες.

Ο κ. Οζέγκοβιτς, Πρόεδρος της αντίστοιχης ΚΕΔΚΕ στη χώρα του, ανέφερε ότι η αποκέντρωση των εξουσιών από το κεντρικό κράτος προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί ζητούμενο και γίνονται προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς και για τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για τη χρηματοδότηση του Α΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης.

Η κ. Καρά Χασάν και ο κ. Καραλίδης αναφέρθηκαν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα καθώς και στο όραμά τους για την περιοχή. Μίλησαν, επίσης, για τον θεσμό της Διευρυμένης καθώς και για τη σημασία του στην ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.