Συναντηση Χ. Μετιου – διοικησης του αστικου ΚΤΕΛ

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χρήστος Μέτιος αναφέρθηκε σ’ ένα παράδειγμα οικονομικών που σχετίζεται με τη ΔΕΥΑΚ για να το συνδέσει με το αστικό ΚΤΕΛ και τα χρέη του δήμου, σημειώνοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Σε κάποιο σημείο ο κ. Μέτιος ανέφερε ότι ο δήμος πήρε δάνειο από τις προηγούμενες διοικήσεις της «Νέας Πορείας», ύψους 7 εκ. ευρώ. Ο Τ. Βαβατσικλής διαφώνησε και αποκάλεσε «άσχετο» τον κ. Μέτιο, ο οποίος επανέλαβε τα του δανείου. Εξήγησε, ο επικεφαλής της «Νέας Πορείας» για τη ΔΕΥΑΚ ότι «στο χρόνο της πρώτης θητείας της αναζήτησε δάνειο», ενώ παρέπεμψε στο τεράστιο έργο που είχε γίνει από τη ΔΕΥΑΚ.

Ο κ. Μέτιος μίλησε αναλυτικά για τα οικονομικά.

«Ο δήμος Κομοτηνής παρακρατήθηκε ποσό περίπου 700.000 ευρώ και συγκεκριμένα 435.289 ευρώ για το 2007 και 258.559 ευρώ για το 2008 μέχρι σήμερα, ένα ποσό που παρακρατήθηκε από την τακτική μας επιχορήγηση εξαιτίας δανείων που είχαν πάρει οι προηγούμενες διοικήσεις της ΔΕΥΑΚ και είχε μπει εγγυητής ο δήμος Κομοτηνής. Ήταν δάνεια ύψους 7 εκ. ευρώ και η ΔΕΥΑΚ είναι υποχρεωμένη να πληρώνει κάθε χρόνο τους τόκους που έχουν λήξει. Αυτό το ποσό είναι αρκετά μικρότερο από τις οφειλές του δήμου προς την εταιρία Αστικό ΚΤΕΛ για τη σύμβαση που έχει υπογράψει για τη δημοτική συγκοινωνία. Αναγνωρίζουμε πως έχουμε ορισμένες οφειλές, καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες, προσπαθούμε να τακτοποιήσουμε τις οφειλές.

Σε σχέση με τη δημοτική συγκοινωνία, μια εβδομάδα πριν τη στάση εργασίας των εργαζομένων στη δημοτική συγκοινωνία ο δήμος Κομοτηνής πλήρωσε εντάλματα αξίας 115.000 ευρώ στην εταιρία αστικό ΚΤΕΛ και καταθέσαμε γραπτώς πρόταση επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης που έχει υπογράψει ο δήμος με την εταιρία αστικό ΚΤΕΛ». Ο κ. Μέτιος εξήγησε ότι ο δήμος είναι στη μέση μιας διαπραγμάτευσης με το αστικό ΚΤΕΛ, τονίζοντας «απόφασή μας είναι να εξυγιανθεί αυτή η σύμβαση». Το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Μέτιος συναντήθηκε με τη διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ κι έγινε μια επίσημη συζήτηση για τα σημεία της επαναδιαπραγμάτευσης. Επίσης, απαντώντας σε παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης για υποβάθμιση της δημοτικής αστικής συγκοινωνίας, είπε. «Θα στηρίξουμε τη δημοτική αστική συγκοινωνία, είμαστε υπέρ και θα την ενισχύσουμε. Αυτή τη στιγμή γίνεται επαναδιαπραγμάτευση για συγκεκριμένα σημεία οικονομικής φύσεως, όπως και για κάποια άλλα σημεία.


Σε σχέση με προηγούμενο υπόλοιπο του δήμου προς τη δημοτική αστική συγκοινωνία και το τι καταβλήθηκε στο αστικό ΚΤΕΛ, ο κ. Μέτιος είπε ότι παρέλαβαν χρέη επτά μηνών και τώρα χρωστούν 10 μήνες, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει καθυστέρηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.