Συναντηση αντιπροσωπειας του ΕΒΕΡ με τη Γενικη Διευθυντρια Τελωνειων και Ε.Φ.Κ

Θέμα της συνάντησης η ενίσχυση των υποδομών για το παρεμπόριο

Συνάντηση με την Γενική Διευθύντρια Τελωνείων και Ε.Φ.Κ. κ. Γιαλούρη Ειρήνη είχε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης συνοδευόμενος από τα μέλη του Δ.Σ. κκ. Στεργίου Νικόλαο, Δεμίρη Αθανάσιο και Πεχλεβάνη Σταυρούλα. Θέμα της συνάντησης ήταν οι ανύπαρκτες  υποδομές τελωνειακών ελέγχων στον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας και οι επιπτώσεις στην ραγδαία ανάπτυξη του παραεμπορίου. Ο κ. Γραβάνης  ανέφερε στην Γενική Διευθύντρια  ότι η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη και οι Έλληνες αστυνομικοί και τελωνειακοί δίνουν μία άνιση μάχη -χωρίς σύγχρονα μέσα- με το παραεμπόριο και τόνισε την επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν άμεσα υποδομές (κτιριακή υποδομή, γεφυροπλάστιγγες, σκάνερ, τηλεματική σύνδεση υπουργείων).
 
Η κ. Γιαλούρη ενημέρωσε τα μέλη του Επιμελητηρίου ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί η αυτοψία στον χώρο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας και Θράκης, ότι υπάρχει δυνατότητα και υποσχέθηκε ότι άμεσα θα ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει στην κατασκευή κτιριακών υποδομών ώστε να στεγαστεί εξοπλισμός για το Τελωνείο Κομοτηνής. 

Αντώνης Γραβάνης «Επιτέλους η Ροδόπη να αποκτήσει υποδομές τελωνειακών ελέγχων στον κάθετο άξονα ικανές να αντιμετωπίσουν το τεράστιο πλήγμα του παραεμπορίου» 

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΡ κ. Γραβάνης Αντώνιος, αφού ευχαρίστησε την κ. Γιαλούρη, δήλωσε:
 
«Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε την διοίκηση του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης ξεκινήσαμε εκστρατεία αντιμετώπισης του παραεμπορίου. Έπειτα από τις συναντήσεις που επιδιώξαμε και κάναμε με την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Παπανάτσιου, παρόντων των βουλευτών κ.κ Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, αλλά και με τον Εκτελεστικό Υπεύθυνο του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου κ. Μαστρογιάννη Βασίλη , επισκεφτήκαμε την Γενική Διευθύντρια Τελωνείων και Ε.Φ.Κ. κ. Γιαλούρη Ειρήνη με την οποία είχαμε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση. Θα συνεχίσουμε τις επαφές και τις πιέσεις ώστε επιτέλους η Ροδόπη να αποκτήσει υποδομές τελωνειακών ελέγχων στον κάθετο άξονα ικανές να αντιμετωπίσουν το τεράστιο πλήγμα του παραεμπορίου. Το επόμενο διάστημα θα επισκεφτούμε το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή και ολοκλήρωση υποδομών και εξοπλισμού. Οι επιχειρήσεις της Ροδόπης, είναι αδύνατον να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τους τεράστιους φορολογικούς συντελεστές και ταυτόχρονα να είναι απροστάτευτες απέναντι στο παραεμπόριο. Είναι χρέος του κράτους να προστατεύσει την επιχειρηματικότητα της περιοχής και οφείλει άμεσα να δώσει λύση στο τεράστιο αυτό θέμα.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.