Συναντησεις του ΔΣ του Τμηματος ΑΧΕΠΑ «Ορφευς» με τους Βουλευτες του Ν. Ροδοπης

Μετεγκατάσταση προσφύγων, εξόρυξη χρυσού και τα 100χρονα της ενσωμάτωσης στην ατζέντα των συναντήσεων

Το Δ.Σ. του Τμήματος ΑΧΕΠΑ «ΟΡΦΕΥΣ» HJ-20 απαρτιζόμενο από:
 
1.       τον Πρόεδρο Θεοδοσίου Θεοδόσιο,
2.       τον Αντιπρόεδρο Βατίτση Χρήστο,
3.       τον Γραμματέα Τσολακίδη Νικόλαο,
4.       τον Ταμία Βεζυριαννίδη Μιχάλη και
5.       τον Warden Χαραλαμπίδη Χαράλαμπο 

καθώς και ο Κυβερνήτης της Περιφερείας 25 της ΑΧΕΠΑ Ελλάδος Ευστάθιος Κεφαλίδης συναντήθηκαν με τους Βουλευτές του Ν. Ροδόπης, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, κ. Δημήτριο Χαρίτου και κ. Ιλχάν Αχμέτ. Αξίζει να τονιστεί ότι ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης είναι και μέλος του Τμήματος ΑΧΕΠΑ «Ορφεύς» HJ-20.

Οι βουλευτές ενημερώθηκαν για τις δράσεις και τους στόχους της ΑΧΕΠΑ, της Περιφέρειας 25 της Ελλάδος και του τοπικού Τμήματος ΑΧΕΠΑ «Ορφεύς» HJ-20 που αφορούν τον Ελληνισμό, καθώς και την εξωστρέφεια και το μέλλον της Θράκης. Συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας ενόψει και της επετείου των εκατό ετών από την ενσωμάτωσή της Θράκης στον ελληνικό κορμό και διατυπώθηκαν οι προβληματισμοί και η ανησυχία του Τμήματος ΑΧΕΠΑ «Ορφεύς» HJ-20 απέναντι στην μετεγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή και στο θέμα της εξόρυξης χρυσού. Επίσης, τονίστηκε η αναγκαιότητα εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης για το θέμα της ψήφου των ομογενών.
 
Συμφωνήθηκε από όλους η συνεργασία με κοινό σκοπό την ανάδειξη αυτών των ζητημάτων, τη διαμόρφωση προτάσεων και την προώθησή τους σε κεντρικό επίπεδο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.