Συναινεση στη συναντηση για τον καθορισμο των προεκλογικων χωρων προβολης

Αντιδράσεις από το ΚΚΕ για την παραχώρηση χώρου στην Χρυσή Αυγή

Το πρωί της Παρασκευής 3  Μαΐου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση στο Δημαρχείο Κομοτηνής και συγκεκριμένα στην αίθουσα​​ συνεδριάσεων οικονομικής επιτροπής παρουσία εκπροσώπων κομμάτων και παρατάξεων που διεκδικούν θέση στην Ευρωβουλή ή τα ηνία στο Δήμο Κομοτηνής και την Περιφέρεια ΑΜΘ.
 
Εκεί συμμετείχαν ελάχιστοι​​ εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων που μετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  των συνδυασμών υποψηφίων Δημάρχων ή υποψηφίων​ Περιφερειαρχών  σε κοινή σύσκεψη, μετά από Πρόσκληση του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Πετρίδη.
 
Θέμα της σύσκεψης αποτέλεσε ο καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, στους συνδυασμούς των υποψηφίων για την προβολή τους.
 
Το κλίμα ήταν συναινετικό με τους εκπροσώπους των κομμάτων και των παρατάξεων να δείχνουν πως υπάρχει καλή διάθεση ενόψει του προεκλογικού μήνα που διανύουμε. Αποφασίστηκε να παραχωρηθούν χώροι στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής σε απόσταση όμως από την κεντρική εξέδρα των Ελευθερίων συνολικών διαστάσεων 2×2 μ.  και χωρίς να υπάρχει αφισοκόλληση, πανό και ηχητική υποστήριξη, όπως δηλαδή ορίζει με σαφήνεια ο νόμος.
 
Ο «Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Μαΐου 2019, στους συνδυασμούς των υποψηφίων, για την προβολή τους καθώς και άλλων λεπτομερειών» θα είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής που θα οριστεί στις αρχές της άλλης εβδομάδας και θα οριστικοποιηθούν όλα όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση.
 
Οι Εκπρόσωποι του Κ.Κ.Ε. αντέδρασαν και υπέβαλλαν αίτημα ώστε να μην παραχωρηθεί χώρος προβολής στην Χρυσή Αυγή, αναφέροντας πως αποτελούν εγκληματική οργάνωση με τον κ. Πετρίδη να ζητά ευγενικά να εκφράσουν τις ενστάσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά για αυτό το θέμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.