«Συν-κοινωνια» για τον Δημο Φερων

Το ποσό των 77.000 ευρώ εγκρίθηκε για τον Δήμο Φερών, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ».Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από 1 Νοεμβρίου 2008 έως 31 Δεκεμβρίου 2009 και στόχο έχει την άρση της κοινωνικής και οικονομικής απομόνωσης, καθώς επίσης και την τοπική οικονομική ανάπτυξη. Κατά το επόμενο διάστημα ο Δήμος Φερών θα προχωρήσει στην εφαρμογή του προγράμματος, αφού προηγούμενα υπογράψει σύμβαση με τον συγκοινωνιακό φορέα της περιοχής.

Το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ» στοχεύει στην χρηματοδότηση γραμμών, προκειμένου όλοι οι κάτοικοι, όλων των δημοτικών διαμερισμάτων, να έχουν άμεση πρόσβαση με το κέντρο, αλλά και εύκολη μετακίνηση μεταξύ τους. «Πρόκειται για μια πρόταση που είχε καταθέσει η ΚΕΔΚΕ επί τις προεδρίας του Πάρι Κουκουλόπουλου προς το Υπουργείο Μεταφορών για να δοθεί στους μικρούς επαρχιακούς δήμους η δυνατότητα να αποκτήσουν δική τους συγκοινωνία, με το σκεπτικό ότι αφού επιδοτούνται οι συγκοινωνίες στις μεγάλες πόλεις, θα πρέπει να επεκταθεί αυτό το μοντέλο και στους μικρούς δήμους», δήλωσε ο δήμαρχος Φερών Γιώργος Ούστογλου.

Στο πλαίσιο αυτής της πρότασης ο Δήμος Φερών -όπως και πολλοί άλλοι δήμοι της χώρας- είχε υποβάλει πρόταση για τη σύνδεση των οικισμών του Δήμου μεταξύ τους, αλλά και με το κέντρο. «Είμαι ικανοποιημένος που καταφέραμε την ένταξή μας στο πρόγραμμα αυτό που θα εξυπηρετήσει όλους τους κατοίκους, ιδιαίτερα των απομακρυσμένων δημοτικών διαμερισμάτων», είπε ο δήμαρχος Φερών.

Το ποσό των 77.000 ευρώ εγκρίθηκε για τον Δήμο Φερών, στο πλαίσιο του προγράμματος«ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ».Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από 1 Νοεμβρίου 2008 έως 31 Δεκεμβρίου 2009 και στόχο έχει την άρση της κοινωνικής και οικονομικής απομόνωσης, καθώς επίσης και την τοπική οικονομική ανάπτυξη.

«Σε πρώτη φάση εγκρίθηκε το ποσό των 77.000 ευρώ για τον Δήμο Φερών, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ» που θα διαρκέσει από 1 Νοεμβρίου 2008 έως 31 Δεκεμβρίου 2009. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ανάλογο πρόγραμμα ώστε να επιτευχθεί η σύνδεση μεταξύ των οικισμών, σύμφωνα με τον κ. Ούστογλου.

Κατά το επόμενο διάστημα ο Δήμος Φερών θα προχωρήσει στην εφαρμογή του προγράμματος, αφού προηγούμενα υπογράψει σύμβαση με τον συγκοινωνιακό φορέα της περιοχής. «Υπάρχει προγραμματική σύμβαση, την οποία θα υπογράψουμε με τον συγκοινωνιακό φορέα της περιοχής μας ώστε στο επόμενο διάστημα να καταφέρουμε να παρέχουμε αυτές τις υπηρεσίες στο κοινό, που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Μεταφορών».


Ο δήμαρχος Φερών δεν παρέλειψε να τονίσει την σημασία αυτής της προσπάθειας, ειδικά, αυτή την περίοδο που χαρακτηρίζεται δύσκολη για τις μετακινήσεις των δημοτών του νομού Έβρου, γενικότερα, καθώς υπάρχει πρόβλημα με τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ στην επαρχία. «Το πρόγραμμα αυτό θα συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος που υπάρχει στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού, καθώς γνωρίζουμε ότι στην επαρχία τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ πλέον δεν είναι τόσο πυκνά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μετακινηθούν οι κάτοικοι ακόμα και σ’ ένα διπλανό χωριό», κατέληξε ο κ. Ούστογλου.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.