Συν ενα αναψυκτηριο στην παραλια Αρωγης

«Καπνός» οι προσδοκίες εκμίσθωσης από την ΕΤΑΔ τμημάτων της παραλίας Φαναρίου(;)

Αυξαίνονται από 6 σε 7 τα τμήματα αιγιαλού στην παραλία Αρωγής, στα οποία θα λειτουργήσουν αναψυκτήρια για τους λουόμενους στη διάρκεια της τρέχουσας καλοκαιρινής σαιζόν. Θυμίζουμε ότι στη δημοπρασία, που διενήργησε ο δήμος Κομοτηνής στις 24 Μαΐου, το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών ήταν υποτονικό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκμισθωθούν τα 6 από τα 7 διαθέσιμα τμήματα αιγιαλού-και μάλιστα ελάχιστα πάνω από τις τιμές εκκίνησης, που είχαν οριστεί. 

Ένας ενδιαφερόμενος για την «ορφανή» θέση στην επαναληπτική δημοπρασία

Για τη θέση, που έμεινε «ορφανή» μετά από εκείνη τη δημοπρασία, εκδηλώθηκε τελικά ενδιαφέρον στην επανάληψη της διαγωνιστικής διαδικασίας, την περασμένη Τρίτη, αλλά και αυτή τη φορά εμφανίστηκε μόνο ένας υποψήφιος μισθωτής. Συνέπεια αυτού ήταν να μην προκύψουν «χτυπήματα» και η θέση να κατακυρωθεί με το συνολικό ποσό των 4.200 ευρώ, ήτοι 2.100 ευρώ για τον χώρο της καντίνας και άλλα 2.100 ευρώ για τον χώρο όπου θα αναπτυχθούν οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες. Το σχετικό πρακτικό της δημοπρασίας θα κληθεί να εγκρίνει την προσεχή Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Κομοτηνής, ώστε ο επιχειρηματίας να εγκατασταθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην παραλιακή ζώνη. 

«Σιγή ιχθύος» από την ΕΤΑΔ για τη δημοπράτηση τμημάτων αιγιαλού στο Φανάρι

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο συνολικός αριθμός των αναψυκτηρίων που θα λειτουργήσουν αυτό το καλοκαίρι στην παραλιακή ζώνη του δήμου Κομοτηνής ανέρχεται σε 8. Θυμίζουμε ότι εκτός από τα 7 της παραλίας Αρωγής, θα λειτουργήσει επιπλέον ένα αναψυκτήριο στην παραλία Μέσης. Σε ό,τι αφορά στο δυτικό τμήμα της παραλιακής ζώνης, μετά από τον δίαυλο του Φαναρίου, εκεί το τοπίο εξακολουθεί να είναι θολό. Αν και βαδίζουμε προς το δεύτερο μισό του Ιουνίου, από την ΕΤΑΔ, που έχει την κυριότητα της επίμαχης έκτασης, ακόμα δεν έχει βγει «λευκός καπνός» αναφορικά με την προσδοκώμενη δημοπράτηση τμημάτων αιγιαλού σε ιδιώτες. Αν δεν προκύψει άμεσα κάποια εξέλιξη θεαματική-γιατί τέτοια πρέπει να είναι, ώστε να ξεκινήσει έστω από τον Ιούλιο η λειτουργία αναψυκτηρίων- τότε η παραλιακή έκταση που άλλοτε έσφυζε από την κίνηση των λουομένων θα έχει την ίδια- και πιθανόν χειρότερη εικόνα- με την περσινή. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.