Συμβολικη καταληψη του Δημαρχειου Κομοτηνης απο τον Συλλογο Δημοτικων Υπαλληλων και το Νομαρχιακο Τμημα της ΑΔΕΔΥ

Στο πλαίσιο της σημερινής γενικής απεργίας

Στον δρόμο βρίσκονται σήμερα, Τετάρτη 30 Μαΐου, οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι αντιπροσωπευτικοί κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς σε όλη την χώρα, εκφράζοντας την αντίδρασή τους αλλά και την αγωνία τους από τις αρνητικές επιλογές της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό και κυρίως το εργασιακό μέλλον.

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και οι πορείες που πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας  και στην Θεσσαλονίκη, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα.

Η Κομοτηνή δεν αποτέλεσε εξαίρεση καθώς μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης αλλά και του Νομαρχιακού Τμήματος Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ προέβησαν από το πρωί σε συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου της Κομοτηνής.

Φωτεινή Αντωνιάδου
«Από τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου εξαρτάται η λειτουργία της πόλης»

«Στο πλαίσιο της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κάνουμε μία κινητοποίηση ώστε να καταδείξουμε το πρόβλημα της υποστελέχωσης ειδικότερα στον Δήμο Κομοτηνής καθώς η κατάσταση είναι πλέον τραγική. Θέλουμε μέσα από αυτή να κατανοήσουν το μέγεθος του προβλήματος οι πολίτες και να κατανοήσουν ότι η λειτουργία της πόλης, εξαρτάται από την λειτουργία του Δήμου Κομοτηνής και των υπηρεσιών που αυτός προσφέρει» τόνισε η πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης κ.Φωτεινή Αντωνιάδου για να συμπληρώσει πως «σύντομα τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο».

Σύμφωνα με την ίδια από τους 540 υπαλλήλους που προβλέπει το οργανόγραμμα του Δήμου Κομοτηνής, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 234 μόνιμοι τακτικοί υπάλληλοι που «υπερβάλλουν εαυτόν» για την ικανοποίηση των αιτημάτων  των πολιτών, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου, τους εργάτες πρασίνου όπου ενώ προβλέπονται 15 άτομα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας αλλά και στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.

«Το θέμα θα πρέπει να απασχολήσει όλους του πολίτες, τους φορείς, τα επιμελητήρια, τους βουλευτές» σημείωσε η ίδια, προαναγγέλλοντας δυναμικότερες κινητοποιήσεις  και παρεμβάσεις από πλευράς του Συλλόγου.

Δημήτρης Μάγκας 
«Θέλουμε ένα δημόσιο στην υπηρεσία των πολιτών»

Για τη γενικότερη στόχευση της σημερινής κινητοποίησης μίλησε ο κ. Δημήτρης Μάγκας, αντιπρόεδρος του Συλλόγου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ που αφορά όπως τόνισε «τη μείωση των μισθών, τη διεκδίκηση για την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και την αποκατάσταση των συντάξεων τόσο όσων συναδέλφων βγήκαν όσο και όσων πρόκειται στο άμεσο μέλλον να βγουν και δέχονται συνεχείς συμπιέσεις».

«Θέλουμε ένα δημόσιο που θα είναι στην υπηρεσία των πολιτών, χωρίς τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που κάνουν τη ζωή τόσο των υπαλλήλων όσο και των πολιτών δύσκολη» συνέχισε ο ίδιος χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας και το ζήτημα της υποστελέχωσης, που, όπως επεσήμανε, «έχει άμεσο αντίκτυπο στους πολίτες που δεν εξυπηρετούνται».

«Δεν είναι θέμα κάποιας ιδεοληψίας, γιατί θέλουμε να είμαστε περισσότεροι, αλλά ζήτημα της αδυναμίας λειτουργίας πολλών υπηρεσιών» συνέχισε για να υπογραμμίσει πως βασικό επακόλουθο της πολιτικής αυτής θα είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, με δυσβάσταχτο κόστος λειτουργίας για τους πολίτες.

«Αιχμή του δόρατος» η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής μίλησε και η διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών κ. Δέσποινα Πάσου, κάνοντας γνωστό ότι 8 μόλις μηχανικοί καλύπτουν το έργο  30 μηχανικών που προβλέπονταν για την στελέχωση της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Η ίδια μίλησε για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις αλλά και τις αυξημένες αρμοδιότητες που καλούνται να φέρουν εις πέρας, που έχουν ως αποτέλεσμα τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις υπηρεσίες των πολιτών.

Όπως εξήγησε η ίδια μεγάλη υποστελέχωση υπάρχει και στα συνεργεία του Δήμου, ειδικότερα στις θέσεις μαραγκών, σιδεράδων, ηλεκτρολόγων και  υδραυλικών ο υφιστάμενος αριθμός των οποίων αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που υπάρχουν στην έκταση του Δήμου.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.