Συμβολικη διαμαρτυρια της Κοινοτητας Νεων Κομοτηνης στο Δημαρχειο

Καθιστική Διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο της Κομοτηνής διοργανώνει για την Δευτέρα στις 12.00 το μεσημέρι η Κοινότητα Νέων Κομοτηνής, με αφορμή την αδιαφορία που έχουν επιδείξει όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους «όλοι οι τοπικοί φορείς της πόλης» στην έκκληση που κάνουν εδώ και μήνες για την ανεύρεση νέου χώρου στέγασης της κοινότητας και των δραστηριοτήτων της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κοινότητας Νέων έχει ως εξής:

«Τη Δευτέρα 24/3 η Κοινότητα Νέων Κομοτηνής σας καλεί σε καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο στις 12:00μ.μ.

Η Κοινότητα Νέων Κομοτηνής είναι ένας πολιτιστικός σύλλογος φοιτητών και νέων του Πανεπιστημίου. Ιδρύθηκε και ξεκίνησε τη λειτουργία της στα μέσα της δεκαετίας του 80 περίπου. Η συμμετοχή στα τμήματα είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους. Ασχολούμαστε με πολιτιστικά δρώμενα και διοργανώνουμε εκδηλώσεις όπως θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, εκθέσεις φωτογραφίας και παρουσιάσεις βιβλίων.

Τα βασικό αίτημα μας αφορά το χώρο στέγασης μας ο οποίος είναι άθλιος καθώς και επικίνδυνος για τη σωματική μας ακεραιότητα. Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο μας έχει παραχωρήσει ένα κτίριο (Παναγή Τσαλδάρη 20), το οποίο όμως είναι τόσο παλιό που πλέον δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των συναντήσεων των τμημάτων μας. Μια και μόνο επίσκεψη θα σας πείσει, καθώς θα αντικρίσετε τους σοβάδες που έχουν πέσει, τη μούχλα και την υγρασία στους τοίχους, τις τρύπες στο πάτωμα, τα σπασμένα παράθυρα, τις παραβιασμένες πόρτες, το πεσμένο δέντρο της αυλής που έχει κλείσει την είσοδο. Ο μόνος αξιοπρεπής χώρος είναι στον επάνω όροφο, ο οποίος έχει κριθεί από πολιτικό μηχανικό ως ακατάλληλος για χρήση καθώς είναι ετοιμόρροπος. Ο χώρος δεν έχει θέρμανση και δεν μπορούμε ούτε να βάλουμε μια σόμπα διότι όταν το επιχειρήσαμε κάηκε η ασφάλεια. Ο χώρος αυτός είναι ένα ερείπιο για το οποίο πληρώνουμε και τα λειτουργικά έξοδα!

Για όλα αυτά τα προβλήματα έχουμε απευθυνθεί σε όλους τους φορείς της πόλης χωρίς να λάβουμε καμία βοήθεια!! Η διαμαρτυρία μας έξω από το Δημαρχείο είναι συμβολική καθώς απευθυνόμαστε προς όλους τους τοπικούς φορείς!

Θα θέλαμε τη στήριξη όλων σας!!»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.