Συμμετοχη της Σχολης Χορου Plie της Φωτεινης Κουτλογεωργιου

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στην Αθήνα το σωματείο Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδος διοργανώνει gala τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Το gala διοργανώνεται εδώ και τρία χρόνια και για πρώτη φορά διοργανώθηκε το Δεκέμβρη του 2006 πειραματικά. Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε επαναλήφθηκε πέρσι και θα πραγματοποιηθεί και φέτος. Σε αυτή την εκδήλωση συμμετέχουν όλες οι Σχολές του Σωματείου, επαγγελματικές και ερασιτεχνικές, από όλη την Ελλάδα.

Στο gala συμμετέχει και η Σχολή Χορού της πόλης μας Plie της Φωτεινής Κουτλογεωργίου με το τμήμα ενηλίκων, το οποίο όπως λέει η Φωτεινή Κουτλογεωργίου «αποτελείται από κοπέλες, φοιτήτριες ως επί το πλείστον, οι οποίες κάνουμε αρκετά χρόνια χορό ξεκινώντας από τις πόλεις που ζούσαν ως μαθήτριες και συνεχίζουν τώρα ως φοιτήτριες στη σχολή μου»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν τέσσερις παραστάσεις. Δύο παραστάσεις στις 20 Δεκεμβρίου και δύο παραστάσεις στις 21 Δεκεμβρίου.

Σε κάθε παράσταση συμμετέχουν διαφορετικές Σχολές.

Το Τμήμα της κ. Κουτλογεωργίου θα παρουσιάσει χορογραφία σύγχρονου χορού «Υπό το φως» σε μουσική Περούτ. «Είναι σύγχρονος χορός και λέγεται «Υπό το φως» γιατί στηρίζεται πάρα πολύ στον φωτισμό, δηλαδή είναι μια χορογραφία που δεν βασίζεται μόνο στη μουσική αλλά θέλει απόλυτη συνεργασία και από τους φροντιστές της παράστασης».

Χαρά και ευκαιρία να κάνουν αυτό που αγαπάνε είναι κατά την Φωτεινή Κουτλογεωργίου η σημασία της συμμετοχής. «Για εμάς είναι απλά μια χαρά και μία ευκαιρία να κάνουνε κάτι που αγαπάμε και φυσικά όταν αυτό έχει να κάνει με προσφορά προς άλλους ανθρώπους είναι ακόμη μεγαλύτερη η χαρά μας. Βέβαια είναι και εμπειρία. Είναι μια εμπειρία και για μένα, ως καθηγήτρια, γιατί γνωρίζω συναδέλφους και τη δουλειά τους, είναι και μια εμπειρία και για τις κοπέλες οι οποίες γνωρίζουν άλλα άτομα που ασχολούνται σε αυτό το χώρο και έχουν να κερδίσουν πράγματα από αυτό»

Τα κορίτσια που θα συμμετέχουν στο χορό είναι η Ιφιγένεια Δουβίτσα, η Εύα

Γεωργιτζοπούλου, η Ελευθερία Κυρέζογλου , η Εύη Ψάλτου, η Κατερίνα Θεοδωράκη, η Ραλλού Καραπάνου, η Μαρία Κεφαλοπούλου και η Ηρώ Κόνδη.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν φέτος στο Ίδρυμα «Θεομήτωρ» στην Αγιάσσο Λέσβου το οποίο είναι Κέντρο ασυνόδευτων ανηλίκων, στο Ίδρυμα Ορίζοντες που είναι Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες και στον Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.