Συμμαχος των μικρομεσαιων επιχειρησεων

Στην ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου της Θράκης, αναφορικά με το ρόλο και τη λειτουργία του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, αποσκοπεί σχετική εκδήλωση την οποία πρόκειται να οργανώσουν στις 31 Μαρτίου, το Κέντρο Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης ΑΜΘ και το Επαγγελματικό-Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης.

Κεντρικός ομιλητής της ενημερωτικής εκδήλωσης, στην οποία θα κληθούν τα μέλη του ΕΒΕ, εμπλεκόμενοι φορείς, ομοσπονδίες και σύλλογοι της Θράκης, θα είναι ο Διευθυντής του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε) Δρ. Αλέξανδρος Παπαρσένος.

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας είναι μια νέα ανώνυμη εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου. Το μετοχικό της κεφάλαιο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα από το μέτρο 2.10 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα».Αποσκοπεί στη διευκόλυνση της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην αγορά κεφαλαίων. Με απλά λόγια εγγυάται την κάλυψη μέρους των δανείων των ΜΜΕ που χορηγούνται από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας.

Το ΤΕΜΠΜΕ εξασφαλίζοντας μια αυστηρή ουδετερότητα απέναντι στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, προωθεί το μακροπρόθεσμο χαρακτήρα των δανείων και θεωρείται σύμμαχος στη δημιουργία και ανάπτυξη ΜΜΕ.

Σε γενικές γραμμές μπορεί να εγγυοδοτήσει το 40-70% του ποσού του δανείου ενώ το ελάχιστο δάνειο που μπορεί να εγγυηθεί το Ταμείο, ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.

Τα προϊόντα που προσφέρει το ΤΕΜΠΜΕ είναι, εγγυήσεις σε τράπεζες για δάνεια μέσομακροπροθεσμα ή βραχυπρόθεσμα, για επιχειρηματικά δάνεια στους ιδιοκτήτες, δυνητικούς ιδιοκτήτες και διοικούντες μια μικρή επιχείρηση για την απόκτηση, μεταβίβαση, διατήρηση ή επέκταση συμμετοχών. Ακόμη εγγυήσεις σε εταιρείες leasing για χρηματοδοτική μίσθωση και σε εγγυήσεις σε εταιρείες factoring για πράξεις προεξόφλησης επιχειρηματικών απαιτήσεων.

Απευθύνεται σε ήδη υπάρχουσες αλλά και σε νεοϊδρυόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό έως 30 άτομα.

Νατάσσα Δοσεμετζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.