Συμμαχος της Κομοτηνης θελει να γινει η Σοφια Σακοραφα

Πολλαπλές επισκέψεις σε φορείς πραγματοποίησε η ευρωβουλευτής

Στην Κομοτηνή βρέθηκε την Παρασκευή 20 Απριλίου η ευρωβουλευτής κ. Σοφία Σακοράφα που είχε συναντήσεις με θεσμικούς φορείς της πόλης για να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα της περιοχής.
 

Η κ. Σακοράφα βρέθηκε στην περιοχή μας ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ως ομιλητής σε εκδήλωση του τμήματος με θέμα: «Η Ελλάδα στη σύγχρονη πραγματικότητα. Ρόλος και δυνατότητες», το Σάββατο 21 Απριλίου στις 7:30 μμ στην αίθουσα του Ιδρύματος Παπανικολάου στην Κομοτηνή.
 

Η Ευρωβουλευτής επισκέφτηκε τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη, τον Πρυτανεύοντα του ΔΠΘ κ. Σταύρο Τουλουπίδη, ενώ το απόγευμα επισκέφτηκε τη ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής και ξεναγήθηκε στους χώρους της. 

Συνεχής συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής 

Μετά την επίσκεψή της στον Δήμο Κομοτηνής, η κ. Σακοράφα τόνισε πως άδραξε την ευκαιρία της πρόσκλησής της από το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών, για να βρεθεί στην περιοχή μας.
 
Όσο για τη συνεργασία της με τον κ. Πετρίδη, τόνισε πως είχαν μια ουσιαστική συνομιλία που αφορούσε πάρα πολλά θέματα, που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση και το Δήμο.
 

Η ίδια ξεχώρισε δύο θέματα. Το πρώτο είχε να κάνει με την έλλειψη έμπειρου προσωπικού, το οποίο έχουν να αντιμετωπίσουν σχεδόν όλοι οι Δήμοι της χώρας, που έχει μειωθεί πάρα πολύ, αλλά και η αλληλοεπικάλυψη των αρμοδιοτήτων που δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των Δήμων.
 
«Θέλω να ελπίζω και να πιστεύω πως θα έχουμε μια συνεχή συνεργασία και συνεχή επαφή με το Δήμαρχο, ώστε και εγώ από τη θέση μου στην Ευρωβουλή να συμβάλλω ή να βοηθήσω σε όποιο πρόβλημα προκύψει». 

Αντέχει ο Δήμος επιπλέον μόνιμο προσωπικό 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης ευχαρίστησε την κ. Σακοράφα για την επίσκεψή της, που όπως σημείωσε «έχοντας εκπροσωπήσει λαμπρά την πατρίδα μας στους διεθνείς στίβους, εκπροσωπεί με το ίδιο σθένος την πατρίδα μας και στο Ευρωκοινοβούλιο».
 
«Βρήκα ένα άνθρωπο με τον οποίο αποκτήσαμε απευθείας μια καλή χημεία συνεννόησης και επομένως συνεργασίας στο μέλλον. Βρήκαμε ένα πολύ καλό σύμμαχο στην Ευρώπη, στο πρόσωπο της κ. Σακοράφα» υπογράμμισε ο κ. Πετρίδης, τονίζοντας πως μετά από αυτή τη συνάντηση είναι πιο αισιόδοξος σε σχέση με σοβαρά ζητήματα, τόσο με τα προγράμματα και άλλες δράσεις του Δήμου.
 
Ο κ. Πετρίδης, αναφερόμενος στο θέμα της υποστελέχωσης, σημείωσε πως, όπως έχει θέσει και η ΚΕΔΕ, η απαγόρευση προσλήψεων σε όλο το Ελληνικό Δημόσιο, που περιλαμβάνει και τους Δήμους, εμπεριέχει πολλές αντιφάσεις.
 
Και αυτό γιατί ενώ η απαγόρευση γίνεται με στόχο τον περιορισμό των μισθολογικών δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού, όμως από τη στιγμή που οι Δήμοι παίρνουν την χρηματοδότηση για τις λειτουργικές τους δαπάνες άσχετα από τον αριθμό του προσωπικού που απασχολούν, αν ο Δήμος Κομοτηνής επιθυμεί να προσλάβει 10 μηχανικούς και 5 κοινωνικούς λειτουργούς που χρειάζεται, χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν υπάρχει λόγος να μην του επιτραπεί να τους προσλάβει.
 
Δυστυχώς εδώ και χρόνια, το Ελληνικό κράτος, διακομματικά, δεν μπορεί να πειστεί για αυτό το αυτονόητο, όπως το χαρακτήρισε ο κ. Πετρίδης, ώστε η συζήτηση να γίνει σε άλλο επίπεδο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.