«Συμφωνια Ανασυγκροτησης» προτεινει ο Α. Γραβανης για το ΕΒΕΡ

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ως επικεφαλής συνδυασμού - «Πιστεύουμε πως θα μπορέσουμε να πάμε την περιοχή ένα βήμα μπροστά»

Τη συμμετοχή του συνδυασμού του «Συμφωνία Ανασυγκρότησης» στις εκλογές του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης που θα πραγματοποιηθούν στις εκλογές της 4ης και 5ης Νοεμβρίου ανακοίνωσε τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου ο κ. Αντώνης Γραβάνης. 

Ο κ. Γραβάνης κατέθεσε τους 12+1 στόχους που θέτουν ως παράταξη για την νέα επιμελητηριακή εποχή, κάποια από τα οποία θα εφαρμοστούν στο πρώτο τρίμηνο της θητείας τους αν εκλεγούν με ορίζοντα 1-1,5 χρόνου για τη συνολική εφαρμογή τους.
 
Τόνισε δε πως το επιμελητήριο είναι ένας σοβαρός θεσμός, με πάρα πολλές δυνατότητες για να βοηθήσει τους τοπικούς επιχειρηματίες και μέσω αυτών την τοπική οικονομία γενικότερα, με τα μέλη της παράταξής του, τα οποία θα παρουσιαστούν σε δεύτερη φάση να ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να βάλουν ένα λιθαράκι για να προχωρήσει «ένα βήμα μπροστά» και η τοπική οικονομία και η κοινωνία.
 
«Πιστεύω πως ο συνδυασμός μας είναι ολοκληρωμένος και διαθέτει την εμπειρία, τη νιότη, τη γνώση και τη βούληση να αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο, και πιστεύουμε πως θα μπορέσουμε να πάμε την περιοχή ένα βήμα μπροστά» τόνισε. 

Ενίσχυση παραγωγικότητας, αύξηση ανταγωνιστικότητας 

Ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του, ο κ. Γραβάνης σημείωσε πως τα επιμελητήρια διαχρονικά αποτελούν τους δημόσιους αυτούς φορείς που έχουν ως σκοπό την προστασία και ανάπτυξη του εμπορίου, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας και των επαγγελμάτων στην περιφέρεια τους και την παροχή γνωμοδοτικών εισηγήσεων για κάθε θέμα οικονομικού περιεχομένου προς την πολιτεία. Δεν αποτελούν συνδικαλιστικό φορέα, αλλά επίσημο σύμβουλο του κράτους και της πολιτείας.
 
Για αυτό και ο συνδυασμός του, νέοι άνθρωποι, επαγγελματίες, έμποροι και επιχειρηματίες, που δοκιμάζονται καθημερινά από τις συνέπειες της ύφεσης, που επιχειρούν σε συνθήκες τελείως διαφορετικές από πριν δέκα χρόνια, θέτουν τους εαυτούς τους στην κρίση των συναδέλφων τους και τους ζητούν να τους εμπιστευτούν ώστε να αναλάβουν την διοίκηση του επιμελητηρίου.
 
Η επιχείρηση άλλωστε, σημείωσε, έχει αντιμετωπίσει τις σημαντικότερες επιπτώσεις και προκλήσεις τις παρατεταμένης κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες να αποτελούν χρόνια τώρα την ραχοκοκαλιά της ελληνικής και τοπικής οικονομίας.
 
Όμως οι υψηλότατοι φορολογικοί συντελεστές, οι ασφαλιστικές εισφορές, το πολύπλοκο διοικητικό σύστημα που δημιουργεί νομικά και γραφειοκρατικά αντικίνητρα εμποδίζουν την προσπάθεια επέκτασης και ίδρυσης επιχειρήσεων, ακόμη και την επιβίωση τους.
 
Οποιαδήποτε ανάκαμψη λοιπόν της οικονομίας, σημείωσε ο κ. Γραβάνης, οφείλει και πρέπει να βασιστεί  στην ενίσχυση της παραγωγικότητας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.
 
«Οφείλουμε όλοι να κατανοήσουμε ότι μόνο μέσω της υγιούς επιχειρηματικότητας η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση» σημείωσε, επισημαίνοντας πως οι προκλήσεις έχουν μεγιστοποιήσει την ανάγκη των επιχειρήσεων να αυτοοργανωθούν και να συμμετέχουν ενεργά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, εθνικά και τοπικά, να συμμετέχουν στη διαμόρφωση των πολιτικών που επηρεάζουν άμεσα την ανάπτυξη τους και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες που θα ενισχύουν την τοπική οικονομία και θα βελτιώνουν το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται. 

Ένα βήμα μπροστά 

Με δεδομένο ότι η κοινωνία και η τοπική οικονομία εξελίσσονται διαρκώς και οι επιχειρηματικές ανάγκες συνεχώς μεταβάλλονται, ο κ. Γραβάνης θεωρεί πως πλέον απαιτείται και από τους επιχειρηματίες να κάνουν ένα βήμα μπροστά και να προσαρμοστούν στα δεδομένα της νέας εποχής.
 
«Δεσμευόμαστε πως θα υλοποιήσουμε όλες μας τις προτάσεις και θα εργαστούμε στο πλευρό όλων των επαγγελματιών και επιχειρηματιών με μόνο γνώμονα το δικό τους συμφέρον» σημείωσε, τονίζοντας πως η ανεξάρτητη κίνηση τους στοχεύει στην αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού, στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, των τοπικών της προϊόντων και των επιχειρήσεων της και στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της Ροδόπης.
 
Για αυτό και κάλεσε όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου, να συμμετάσχουν στις εκλογές της 4ης και 5ης Δεκεμβρίου ενισχύοντας την δύναμη του, και να συνυπογράψουν την «Συμφωνία Ανασυγκρότησης» του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης ώστε να πάνε την τοπική επιχειρηματικότητα και οικονομία «ένα βήμα μπροστά».

Οι 12 +1 στόχοι του συνδυασμού 

Ο συνδυασμός «Συμφωνία Ανασυγκρότησης» θέτει τους παρακάτω στόχους για την νέα επιμελητηριακή εποχή:
 
1. Σύσταση επιτροπής γνωμοδοτήσεων για όλα τα κλαδικά θέματα με την αρωγή πανεπιστημιακών από Νομική και Οικονομικό τμήμα, μελών του Επιμελητηρίου, τεχνοκρατών, τον εκάστοτε πρόεδρο του ΟΕΒΕΣ και του Εμπορικού Συλλόγου αλλά και τον πρόεδρο σωματείου ανάλογα με το θέμα, που θα επεξεργάζεται όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις και θα γνωμοδοτεί ανάλογα με τα συμφέροντα των επιχειρήσεων της περιοχής.
 
2. Δημιουργία Δομής υποστήριξης Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων με νομική και οικονομική συμβουλευτική υποστήριξη σε βασικά θέματα, ώστε ο κάθε επαγγελματίας να έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί ή και να ζητήσει παρέμβαση για οποιοδήποτε πρόβλημα
 
3. Ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων με τη δημιουργία Συμβουλευτικής Δομής για Εξαγωγές, συνεργασία με το ΣΕΒΕ για την ενημέρωση των επαγγελματιών, άνοιγμα νέων αγορών και ενίσχυση της παρουσίας του Επιμελητηρίου σε εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και δημιουργία τομέα εξαγωγικών επιχειρήσεων.
 
4. Συμμετοχή στη διαμόρφωση των προγραμμάτων επιδότησης του ΕΣΠΑ για επαγγελματίες και  ημερίδες σε πολλές περιοχές για την ενημέρωση των επαγγελματιών ώστε να ενταθούν σε αυτές.
 
5.Άνοιγμα προς κάθε κλάδο για να πραγματοποιήσει με τη στήριξη του Επιμελητηρίου αναπτυξιακές δράσεις, εκθέσεις, έρευνες, ημερίδες, σεμινάρια κλπ.
 
6.Ενίσχυση της ευρωπαϊκής δικτύωσης μέσα από την ενεργό συμμετοχή (σε επίπεδο προγραμμάτων και πολιτικών) σε δίκτυα όπως αυτό των Επιμελητηρίων της Στρατηγικής Ιονίου Αδριατικής (EUSAIR) που καλύπτει ολόκληρη την Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση Βιοτεχνών και ΜΜΕ. Προώθηση αδελφοποιήσεων και συνεργασιών
 
7.Συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση  των μελών σε κλαδικά θέματα και σύγχρονες μεθόδους παραγωγής και παροχής υπηρεσιών και ανταλλαγή επιχειρηματιών και τεχνογνωσίας με το πρόγραμμα Erasmus.
 
8.Ανάπτυξη πρωτοβουλιών για τη συμμετοχή εκπροσώπου/εκπροσώπων μας σε όλες τις επιχειρηματικές αποστολές που γίνονται στα πλαίσια επισκέψεων Ελλήνων αξιωματούχων σε χώρες ενδιαφέροντος και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της διαβαλκανικής συνεργασίας και συμμετοχή σε όλες τις διαβουλεύσεις στις οποίες η χώρα μας συμμετέχει.
 
9.Αναβάθμιση της συμμετοχής μας στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ και ενίσχυση της παρουσίας μας στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας   ΑΜ-Θ
 
10.Ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων και επιχειρήσεων με την ανάπτυξη συνεργατικών δικτύων (τύπου cluster) και την καθιέρωση της περιοχής μας ως προορισμό.
 
11.Δημιουργία δωρεάν online εφαρμογής «ψωνίζω στη Ροδόπη» με δυνατότητα εύρεσης όλων των επιχειρήσεων σε τρεις γλώσσες
 
12.Σύνταξη μελέτης σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο για αποτύπωση της κατάστασης της αγοράς, καταγραφή πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων, ανάλυση του προφίλ ως καταναλωτές  των διερχομένων από κάθετο άξονα και Τουρκία.
 
+1  Πρωτοβουλία για τη δημιουργία Ταμείου Στήριξης Μικρών Επιχειρήσεων  με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και χρήση πόρων του ΕΣΠΑ για τη παροχή μικροπιστώσεων και εγγυήσεων με ευνοϊκούς όρους και ταχύτατες διαδικασίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.