«Συμφωνια Αληθειας» με τους αγροτες της ΠΑΜ-Θ

Στον Ίασμο και την Κομοτηνή, βρέθηκε την Κυριακή ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης - «Η ΝΔ ξέρει πολύ καλά τι θα πρέπει να κάνει όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, ωστόσο επιδιώκουμε κοινωνικές συμμαχίες»

Τη «Συμφωνία Αλήθειας με τους αγρότες» της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στην αίθουσα Πνευματικού Κέντρου του Ιάσμου, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσία πλειάδας τοπικών στελεχών του κόμματος, όπως ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Οντέρ Μουμίν, οι πολιτευτές κ.κ. Βούλα Ελευθεριάδου και Ιδρίζ Αχμέτ και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης.
 
Ο κ.Αυγενάκης βρέθηκε στην Ροδόπη, στο πλαίσιο του οδοιπορικού της «Συμφωνίας Αλήθειας» με τους αγρότες της χώρας, που ξεκίνησε πριν από λίγο διάστημα η ΝΔ, από την Ηλεία και συνεχίζεται στη Βόρειο Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θράκη, με στόχο την καταγραφή των θέσεων και των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου της χώρας, για την κατάρτιση του προγράμματος της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα, που αποτελεί, όπως επεσήμανε ο κ.Αυγενάκης, έναν από τους τρεις πυλώνες στους οποίους θα βασιστεί η ΝΔ την επομένη της ανάληψης της εξουσίας της χώρας, για να «βάλει μπροστά τη μηχανή της ανάπτυξης».
 
Στο κλιμάκιο της ΝΔ που βρέθηκε και στη Ροδόπη και ολοκλήρωσε χθες την παρουσία του στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ με επισκέψεις σε Δράμα, Καβάλα και Θάσο, συμμετείχαν οι κ.κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, Συντονιστής ΟΔΕ Κοινωνικών Ασφαλίσεων – Βουλευτής Νομού Καβαλάς, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής–Βουλευτής Ημαθίας, Βασίλης Οικονόμου, Τομέαρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας – Βουλευτής Επικρατείας, Δημήτρης Μελάς, πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων -Συντονιστής στην ομάδα προετοιμασίας του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα στη Γραμματεία Προγράμματος, Κώστας Μπαγινέτας, Γραμματέας Αγροτικών Φορέων ΝΔ, Σταύρος Σταυράκολγου αν/της Γραμματέας Αγροτικών Φορέων ΝΔ , Χρήστος Γιαννακάκης, Σύμβουλος Γραμματέα ΠΕ για θέματα πρωτογενή τομέα και αγροτικών συνεταιρισμών, αλλά και ο βουλευτής Έβρου και επίτιμος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης. 

«Η αειφόρος αγροτική ανάπτυξη, ένας από τους σημαντικότερους κινητήριους μοχλούς ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας» 

Κατά την επίσκεψή του στον Ίασμο ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως «ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης και όλοι εμείς στη ΝΔ αναγνωρίζουμε ότι η αγροτική ανάπτυξη και, κυρίως, η αειφόρος αγροτική ανάπτυξη αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κινητήριους μοχλούς ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, το πλάνο που επεξεργαζόμαστε στη ΝΔ στηρίζεται σε υπεύθυνες και ειλικρινείς προτάσεις, οι οποίες θα έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στην αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα».
 
Ο ίδιος έκανε λόγο για μία «Συμφωνία Αλήθειας με τους Αγρότες», με καθαρές κουβέντες και κοστολογημένες προτάσεις, υπογραμμίζοντας πως βασικό στόχο της ΝΔ αποτελεί η «αντιμετώπιση των τραγικών αστοχιών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στην αγροτική οικονομία, αλλά και τα αναμφισβήτητα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τον Έλληνα αγρότη».
 
Ο ίδιος ανέφερε πως η ΝΔ βρίσκεται κοντά στο δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας, στάθηκε στο πρόγραμμα του κόμματος που παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας πως για να επιτευχθούν οι στόχοι χρειάζονται ιδέες και απόψεις, από τον πολίτη που ενδιαφέρεται για την επόμενη ημέρα, στο πλαίσιο του οποίου ακολούθησε ανοιχτός διάλογος όπου καταγράφηκαν οι απόψεις και οι προβληματισμοί των αγροτών. Όπως υπογράμμισε ο ίδιος «στην ΝΔ ο πρωτογενής τομέας και οι άνθρωποι που είτε συνειδητά επέλεξαν είτε εξ ανάγκης βρέθηκαν στην περιφέρεια της περιφέρειας, δεν αποτελούν ένα κοινό που ευκαιριακά συζητούμε και συναναστρεφόμαστε μαζί του. Ειδικά ο πρωτογενής τομέας είναι για εμάς ένα εργαλείο, ένας από τους τρεις πυλώνες πάνω στους οποίους πρέπει να στηριχθεί η ΝΔ την επόμενη μέρα για να βάλει μπροστά την μηχανή της ανάπτυξης. Πρωτογενής τομέας, ναυτιλία και τουρισμός» για να επισημάνει πως τρία είναι τα σημεία εκείνα «που πρέπει να παλέψουμε, μείωση της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και του κόστους παραγωγής».
 
Μετά την αναχώρησή του από τον Ίασμο ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, βρέθηκε στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου μίλησε μπροστά στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και τοπικά στελέχη της ΝΔ.
 
Τον κ. Αυγενάκη καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, χαρακτηρίζοντας ως ιδιαίτερα σημαντική την παρουσία του στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και τη Ροδόπη ειδικότερα «για να ακούσουν τι έχουμε και εμείς να πούμε, να μεταφέρουν τα όποια προβλήματα και αιτήματα έχουν καταγραφεί και όλα μαζί να τα επεξεργαστούμε από κοινού στο πρόγραμμα που ετοιμάζεται, στη συμφωνία αλήθειας, με την οποία θεωρώ ότι θα δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα που μας απασχολούν». 

Λευτέρης Αυγενάκης «Ο Γιώργος Παυλίδης με τον τρόπο του, την συμπεριφορά του, την ανθρωπιά του, έφερε τον κόσμο κοντά στην αυτοδιοίκηση» 

Στις δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ της περιοχής ο κ. Αυγενάκης έκανε ειδική μνεία στον εκλιπόντα Γιώργο Παυλίδη, κάνοντας λόγο για «τον άρχοντα της αυτοδιοίκησης», έναν άνθρωπο που όπως υπογράμμισε «οραματίστηκε, δούλεψε, αγαπήθηκε και αγάπησε όσο κανένας άλλον τον τόπο αυτόν». «Ένας άνθρωπος που με τον τρόπο του, την συμπεριφορά του, την ανθρωπιά του, έφερε τον κόσμο κοντά στην αυτοδιοίκηση προσέφερε σε αυτή» συνέχισε « ένας άνθρωπος από τον οποίο κέρδισε τόσο η αυτοδιοίκηση όσο και το κράτος».
 
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον νέο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Χρήστο Μέτιο, χαρακτηρίζοντάς τον ως ένα «εξαίρετο στέλεχος της ΝΔ» που θα εκτελέσει και θα συνεχίσει το σχέδιο που έχει χαραχτεί και για το οποίο «έχουμε δώσει λόγο τιμής απέναντι στου πολίτες». 

Στην Κομοτηνή το επόμενο ο διάστημα ο Κ. Μητσοτάκης για τη «συμφωνία αλήθειας με την ΠΑΜ-Θ» 

«Η ΝΔ στέκεται με σεβασμό και αλληλεγγύη σε αυτά που έχουν σχεδιαστεί και καλείται η νέα ηγεσία της Περιφέρειας να υλοποιήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά, γνωστοποιώντας πως το αμέσως επόμενο διάστημα στην περιοχή θα βρεθεί και ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για υπάρξει όπως τόνισε «επικαιροποίηση των όσων έχουν συζητηθεί το προηγούμενο διάστημα, να γίνει συμφωνία αλήθειας και με την περιφέρεια διότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον κάθε πολίτη να ξέρει τι δεσμεύεται η ΝΔ και να κρίνεται γι ‘αυτό».

«Η ΝΔ ξέρει πολύ καλά τι θα πρέπει να κάνει από την επόμενη ημέρα που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου» ανέφερε «ωστόσο ένας καλός πρωθυπουργός, ένα καλοκουρδισμένο και οργανωμένο κυβερνητικό σχήμα δεν μπορεί να φέρει μόνο του τα αποτελέσματα που επιθυμούμε. Γι’ αυτόν τον λόγο και επιδιώκουμε κοινωνικές συμμαχίες». «Σε αυτή τη προσπάθεια η αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού θα παίξει σημαντικό ρόλο» συνέχισε « ωστόσο ο κάθε ενεργός πολίτης αυτής της κοινωνίας οφείλει να παρακολουθήσει, να συζητήσει, να αμφισβητήσει αλλά κυρίως να συνεργαστεί, εφόσον πιστέψει σε ένα όνειρο και σε ένα όραμα για τη χώρα μας. Είμαστε βέβαιοι ότι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα απ’ ό,τι χωρισμένοι όπως επιδιώκουν κάποιοι να βλέπουν τη χώρα μας». 

«Η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού της ΝΔ δέσμευση του Κ. Μητσοτάκη που γίνεται πράξη» 

Ερωτηθείς σχετικά με την προσπάθεια ανανέωσης που γίνεται στο εσωτερικό της ΝΔ, ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε και την επαναλειτουργία, μετά από δώδεκα χρόνια, των πολιτικών ακαδημιών στελεχών, που υλοποιούνται εδώ και δύο εβδομάδες στην Αθήνα και θα διευρυνθούν, όπως τόνισε, στο σύνολο της επικράτειας, αλλά και στα οργανωμένα κλιμάκια, από βουλευτές και μέλη της πολιτικής επιτροπής του κόμματος που επίσης «οργώνουν» όλη την Ελλάδα «χτίζοντας τη συμφωνία αλήθειας».
 
«Έχει πάρει μπροστά όλος ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ απ’ άκρη σε άκρη» υπογράμμισε ο ίδιος χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «όλες οι δομές του κόμματος δουλεύουν κάθε μέρα και καλύτερα» στο πλαίσιο της ανανέωσης, που αποτέλεσε δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την περίοδο διεκδίκησης της ηγεσίας του κόμματος. «Το είπε, το εννοούσε και το κάνουμε πράξη» δήλωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας ειδική αναφορά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.ananeosi.nd.gr. στην οποία οι ενδιαφερόμενοι για τους συνδυασμούς και τα ψηφοδέλτια του κόμματος, θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και μαζί και το βιογραφικό τους. «Και επειδή είχαμε συνηθίσει στα ψηφοδέλτια να βρίσκονται πρόσωπα που έχουν μία κάποια σχέση με την ηγεσία του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν χρειάζεται να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη ή κολλητό στη ΝΔ για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια. Αρκεί να επιθυμείς» ξεκαθάρισε κλείνοντας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.