Συλλυπητηρια Μουφτη Μετσο Τζεμαλη

Με επιστολή του προς τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα και τον γενικό πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη ο σοφολογιώτατος Μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή εκφράζει την βαθιά οδύνη και θλίψη του για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε στη χώρα τους. Συγκεκριμένα στην επιστολή τονίζονται:

«Προς

Τον κ.κ. Πρέσβη ΗΠΑ – Αθήνα

Γ. Πρόξενο ΗΠΑ – Θεσ/νίκη

Κύριε Πρέσβη,

Κύριε Πρόξενε,

Θα ήθελα να εκφράσω την βαθύτατη οδύνη και θλίψη μου για τα αδικοχαμένα αθώα θύματα της τυφλής τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε στην χώρα σας.

Η τυφλή βία και η δολοφονία είναι έξω από κάθε θρησκεία. Ειδικότερα το Ισλάμ, το οποίο είναι, μαζί με τις άλλες μονοθεϊστικές θρησκείες, Θρησκεία αγάπης και αλληλοσεβασμού, όπως ακριβώς το ορίζει και το Ιερό Κοράνιό μας στη Σούρα Μάιδα – εδάφιο 32: «… αν κανείς σκοτώσει κάποιον, είναι σαν να σκοτώνει όλο τον κόσμο, αν όμως κανείς σώσει κάποιον, θα είναι σαν να σώζει όλο τον κόσμο».

Κύριε Πρέσβη,

Παρακαλώ, διαβιβάστε την λύπη μας και την οδύνη μας, στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Κον BUSH, με την ευχή ο Παντοδύναμος να τον φωτίσει ώστε να μην πάρει οποιαδήποτε άστοχη και άδικη απόφαση που θα μπορούσε να έχει δυσάρεστες συνέπειες για όλο τον κόσμο.

Ο Προς Ύψιστον Ευχέτης

Μουφτής Κομοτηνής

Μέτσο Τζεμαλή»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.