Συλλογοι, στρατος και σχολεια παρελασαν σε ολη τη Ροδοπη

Παρουσία του αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη εορτάστηκε η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Κομοτηνή - Νίκος Τόσκας «Η ιστορία μας πρέπει να αποτελεί βάθρο πάνω στο οποίο θα βασίζονται τα μελλοντικά μας βήματα»

Παρουσία του Νίκου Τόσκα, ως εκπροσώπου της κυβέρνησης, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της επετείου της 25ης Μαρτίου στην Κομοτηνή, με κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον Κομοτηνής, την οποία ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση.
 
«Μιας και σήμερα τιμούμε όσους αγωνίσθηκαν για να είναι ελεύθερος αυτός ο τόπος, δεν ξεχνούμε πως η ιστορία μας πρέπει να αποτελεί βάθρο πάνω στο οποίο θα βασίζονται τα μελλοντικά μας βήματα» δήλωσε με νόημα ο αναπληρωτής υπουργός λίγο μετά την λήξη της παρέλασης για να διατρανώσει πως «είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τα σύνορα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, για να αλλάξει ρότα προς το καλύτερο το καράβι της χώρας στις σημερινές συνθήκες».
 

Ο εορτασμός της Εθνικής μας Επετείου ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής με τους ήχους της καμπάνας να ηχούν χαρμόσυνα σε όλη την πόλη. Μετά την επίσημη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης ΔΠΘ, κ. Βασίλειος Γραμματίκας εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.
 
Λίγο μετά τις 11.00 οι εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου μας συνεχίστηκαν στον χώρο του Ηρώου της πόλης μας, όπου χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος έλαβε χώρα επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον κ. Νίκο Τόσκα, Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον αναπληρωτή Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή ΑΜΘ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ αλλά και εκπροσώπους εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, ενώσεις αποστράτων και άλλους συλλόγους και Σωματεία.
 

Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με σχολεία, συλλόγους και φυσικά τον στρατό να παρελαύνουν στους δρόμους της Κομοτηνής, με τις μπάντες του Δήμου και του στρατού να δίνουν τον ρυθμό καθ' όλη τη διάρκεια.
 
Την παρέλαση «άνοιξαν» πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι της πόλης, με τη συμμετοχή μικρότερων μελών που έκλεψαν τις καρδιές και το πιο ζεστό χειροκρότημα του κοινού κρατώντας ελληνικές σημαίες. Ακολούθησαν με άψογο βηματισμό μαθητές από δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια με την συνοδεία δασκάλων και καθηγητών, αλλά και τα σώματα οδηγισμού και προσκόπων, ενώ η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τα σώματα ελληνικού στρατού που ξεχώρισαν, κερδίζοντας τις εντυπώσεις τόσο των επισήμων όσο και των παρευρισκομένων. 

Μουσταφά Moυσταφά «Γιορτάζουμε την απαρχή του αγώνα για σύσταση του ελληνικού κράτους» 

«Σήμερα γιορτάζουμε την απαρχή του αγώνα για σύσταση του ελληνικού κράτους και τιμούμε τους αγώνες του ελληνικού λαού», δήλωσε αφότου ολοκληρώθηκε η παρέλαση ο βουλευτής Ροδόπης, κ. Μουσταφά Μουσταφά, «από όλη αυτήν την ιστορία αντλούμε τα διδάγματα για να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι σαν κοινωνία και έθνος». 

Αϊχάν Καρά Γιουσούφ «Πάντα στις εθνικές επετείους πρέπει να είμαστε ενωμένοι» 

«Πάντα στις εθνικές επετείους πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να κάνουμε ό,τι περάσει από το χέρι μας για να διαφυλάξουμε την ειρήνη σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων και σε όλο τον κόσμο», συμπλήρωσε με την σειρά του ο βουλευτής Ροδόπης, κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ.

Τιμήθηκε σε όλο το Νομό η 25η Μαρτίου 

Για να τιμήσουν την εθνική μας επέτειο οι κάτοικοι της Ξυλαγανής και των Σαπών συγκεντρώθηκαν στους δρόμους, παρακολουθώντας τις παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν από παραδοσιακούς συλλόγους, σχολεία και σώματα του στρατού.
 

Τα βλέμματα έκλεψαν για άλλη μία χρονιά τα μικρότερα μέλη των συλλόγων που παρέλασαν με παραδοσιακές φορεσιές, ενώ με αφορμή την παρουσία της στις Σάπες η ιατρός και πολιτευτής, κ. Βούλα Ελευθεριάδου επισκέφθηκε το σώμα Εθνοφυλάκων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.