Συλλογο του κοσμου θελει τον Θρακα Ιππεα ο Ναιμ Καδογλου (+Video)

Ο καθηγητής της χειρουργικής στο Λονδίνο γίνεται συνδετικός κρίκος μεταξύ του συλλόγου της Κομοτηνής και ποδηλατικών συλλόγων στο Λονδίνο

«Η λογική μου απορρίπτει τη διάκριση σε μειονότητα και πλειονότητα»

 
Επίτιμο μέλος του Ποδηλατικού Συλλόγου Κομοτηνής «Θράκας Ιππέας» ανακηρύχθηκε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου ο συντοπίτης μας Ναΐμ Καδόγλου, επίκουρος καθηγητής της χειρουργικής στο Λονδίνο με εξειδίκευση στον καρκίνο ο οποίος έχει δεσμευτεί να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του συλλόγου της Κομοτηνής και ποδηλατικών συλλόγων στο Λονδίνο.
 
Ο κ. Καδόγλου, που κατάγεται από τα Θάμνα, σημείωσε πως θα κάνει τα πάντα για να προσφέρει κάτι στην περιοχή, ενώ πέρα από τις ποδηλατικές συνεργασίες προωθεί και πρόγραμμα για εξέταση των γυναικών της περιοχής για καρκίνο του Μαστού.
 
 

Βιτρίνα του «Θράκα Ιππέα» στο εξωτερικό ο κ. Καδόγλου 

Παραδίδοντας στον κ. Καδόγλου την αναμνηστική πλακέτα ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κυριάκος Γκογκότσης σημείωσε πως ο τιμώμενος παρευρέθηκε στην κοπή πίτας του συλλόγου την Παρασκευή, δηλώνοντας ενθουσιασμένος με τις δράσεις του συλλόγου, ιδιαίτερα τις αστικές και αυτές που αφορούν τις μικρές ηλικίες και τα παιδιά.
 
Ειδικότερα αξιολόγησε δράσεις όπως τα bike challenge, τις ενημερώσεις για την παχυσαρκία και τη δυνατότητα του συλλόγου να βοηθήσει τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με το ποδήλατο και έδωσε κάποιες μικρές, αλλά σημαντικές υποσχέσεις, ότι θα προσπαθήσει να τους βοηθήσει. «Αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με την ανακήρυξή του, γιατί θεωρούμε πως άνθρωποι που δρουν στο εξωτερικό και κατάγονται από τον τόπο μας, πρέπει να αποτελούν τη βιτρίνα οπουδήποτε» εξήγησε ο κ. Γκογκότσης, για αυτό και αποφάσισαν ο κ. Καδόγλου να είναι το πρώτο επίτιμο μέλος τους.
 
 

Προσέλκυση ποδηλατικών συλλόγων της Βρετανίας 

Την προσπάθεια του συλλόγου για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας εξήρε ο κ. Καδόγλου, σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν έχει ιδιαίτερα σχέση με την ποδηλασία, παρόλο που παλαιότερα πήγαινε με το ποδήλατο στη δουλειά, όμως θα προσπαθήσει να βοηθήσει όσο μπορεί, ως συνδετικός κρίκος με συλλόγους στην Αγγλία. «Θα προσπαθήσω να κάνω το παν για να προσφέρω κάτι στη Θράκη» σημείωσε, τονίζοντας πως ήδη σχεδιάζει να προχωρήσει ένα πρόγραμμα για το καρκίνο του μαστού,  με γνώμονα να προσφέρει κάτι για τους ανθρώπους της περιοχής.
 
Έτσι θα προσπαθήσει να προσελκύσει μέλη των ποδηλατικών συλλόγων του Λονδίνου και της Βρετανίας γενικότερα, για να προσφέρουν κάτι στον τουρισμό, και γιατί όχι, ακόμα και τον Δήμαρχο του Λονδίνου.  

 
 

«Δυστυχώς αυτή η όμορφη περιοχή, η Θράκη, περιορίστηκε στις λέξεις μειονότητα και πλειονότητα» 

Ο ίδιος προσπαθεί πάντα να αποφεύγει να διακρίνει το πληθυσμό σε μειονότητα και πλειονότητα, μια διάκριση που η λογική του απορρίπτει, όπως υπογράμμισε. «Δυστυχώς αυτή η όμορφη περιοχή, η Θράκη, περιορίστηκε σε αυτές τις λέξεις, τις οποίες εγώ προσπαθώ να τις αποφύγω» σημείωσε, έχοντας αποβάλλει αυτές τις διακρίσεις από την εποχή που ήταν μαθητής και ετοιμαζόταν να πάει στο πανεπιστήμιο.
 
Τότε ο Τάκης Πάτσαρης, ο «θείος» του, όπως τον χαρακτήρισε, του χάρισε με τις πράξεις του αυτή την πορεία και αυτή τη φιλοσοφία, γιατί στα 17 του, τον βοήθησε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του. Όπως σημείωσε, εκείνη την εποχή η οικογένειά του είχε χάσει τα κτήματά της με τις απαλλοτριώσεις, και ο πατέρας του αναζητούσε τρόπο να τον βοηθήσει στις σπουδές του. Έτσι είχε ζητήσει από όλους τους συγγενείς αν θα μπορέσουν να τους βοηθήσουν, όμως αυτοί τον απέρριψαν.
 
Όταν πήρε το απολυτήριο του σχολείου, ο Τάκης Πάτσαρης του ζήτησε να πάει και να τους δείξει το πτυχίο του, και τότε του είπε ότι γνωρίζει πως περνάν πολύ δύσκολα, και του έδωσε ένα ποσό για τις σπουδές του, το οποίο κάλυπτε τα τέσσερα χρόνια τις διάρκειας τους. Μάλιστα του είπε πως θα ήθελε να τους δώσει περισσότερα. «Για σκεφτείτε τώρα εσείς όταν προέρχεστε από μια κοινωνία που είχε τόσα προβλήματα, ειδικά στα χρόνια της Χούντας, και σε αυτή τη στιγμή ήρθε ένας άγγελος, ο «θείος» μου ο Τάκης Πάτσαρης, που έχει χαράξει μια τέτοια πορεία στη ζωή μου. Όπως καταλαβαίνετε βγήκα κλαίγοντας από τη συνάντηση, και όταν το είπα στον πατέρα μου τότε έκλαιγε και αυτός» σημείωσε.
 
 

Όχι στους περιορισμούς των ανθρώπων

 
Όπως ανέφερε, πεποίθησή του είναι πως δεν θα πρέπει να περιορίσουμε τους ανθρώπους με την θρησκεία και τη σημαία, κάτι που πιστεύει ακράδαντα. «Η μεγάλη μου κόρη είπε όταν τελειώσω το σχολείο θέλω να πάω σε μια χώρα με ήλιο και θάλασσα, στην Ελλάδα ή την Τουρκία» με τον ίδιο να της τονίζει ότι αυτή ανήκει στον κόσμο, και δεν πρέπει να σκέφτεται με αυτό τον τρόπο. Της τόνισε δε πως δεν θα πρέπει να έχει όρια στο μυαλό της, τη στιγμή που μεγαλώνει στο Λονδίνο, σε ένα τέτοιο πολυπολιτισμικό περιβάλλον. «Για σκεφτείτε αν θα μπορούσε ένας μουσουλμάνος να γίνει Δήμαρχος Αθηνών, ή ένας Έλληνας της Κωνσταντινούπολης ή Εβραίος ή Αρμένιος να γίνει Δήμαρχος στην Κωνσταντινούπολη» σημείωσε, υπενθυμίζοντας πως στο Λονδίνο εκλέχτηκε Δήμαρχος ο Sadiq Khan, ένας βρετανός πολίτης Πακιστανικής καταγωγής.
 
Για αυτό και θεωρεί πως κάθε άνθρωπος που φτάνει σε κάποιο επίπεδο έχει υποχρεώσεις για τον τόπο του και για όλους τους λαούς. «Έχω τρείς μπατζανάκηδες, ο ένας είναι Εβραίος, ο άλλος Έλληνας και ο τρίτος Αμερικάνος» σημείωσε, τονίζοντας πως αντιπροσωπεύει μια οικογένεια που δεν αναγνωρίζει όρια, σύνορα ή θρησκεία, και εξέφρασε την άποψη πως όλοι οι άνθρωποι από τη στιγμή που γεννιούνται, έχουν την υποχρέωση να προσφέρουν σε όλη την ανθρωπότητα.
 

 

Εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού 

Αυτός είναι και ο λόγος που θέλει να δώσει κάτι πίσω στην κοινωνία της περιοχής, οργανώνοντας ένα πρόγραμμα για εξέταση για καρκίνο του μαστού για 10-15 χιλιάδες γυναίκες.
 
Ήδη επισκέφτηκε το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου μίλησε με συναδέρφους του, ώστε να κάνουν μια εργασία, καταμετρώντας τους ασθενείς με καρκίνο του μαστού τα τελευταία πέντε χρόνια, η οποία ελπίζει πως θα τους βοηθήσει να ζητήσουν από διαρκή προγράμματα πόρους, ώστε να προσφέρουν κάτι στον τόπο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.