Συλλογη ειδων στην Κεντρικη πλατεια Κομοτηνης απο την ΕΝΙΔΥΚ

Για τους πυρόπληκτους σε όλη τη χώρα, ζητώντας παράλληλα ενίσχυση των πυροσβεστικών υπηρεσιών

Συγκέντρωση ειδών, ζητώντας παράλληλα την ενίσχυση της πυροπροστασίας και των πυροσβεστικών υπηρεσιών, θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής στην Κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Η συλλογή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Αυγούστου 18.30-21.00 και την Τετάρτη 11 Αυγούστου 10.00-12.00 και 18.30-21.00

Η ανακοίνωση της ΕΝΙΔΥΚ έχει ως εξής:

«Αυτή την περίοδο, είναι ανάγκη να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους και ταυτόχρονα διεκδικώντας άμεσα μέτρα για την κάλυψη των αναγκών τους, όπως και μέτρα αντιπυρικής θωράκισης, ώστε να μην ζει ο λαός μας τις ίδιες εφιαλτικές στιγμές κάθε χρόνο.

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης της ΝΔ, ότι φταίει δηλαδή η κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, είναι τουλάχιστον υποκριτικά! Οι ευθύνες για τις καταστροφικές πυρκαγιές, που είναι σε εξέλιξη σε όλη την χώρα, είναι συνέπεια των μεγάλων ελλείψεων σε πυροσβεστικά μέσα, προσωπικό και ενός ολοκληρωμένου αντιπυρικού σχεδίου. Την ώρα που μόλις το 0,04% του κρατικού προϋπολογισμού διατίθεται για την προστασία του 65% των εδαφών της χώρας που είναι δάση, χαρίζονται εκατομμύρια σε επιχειρηματικούς ομίλους για να διασώσουν την κερδοφορία τους, όπως τα 120 εκατομμύρια στην AEGEAN.

Τέτοιες ελλείψεις υπάρχουν και στην περιφέρεια ΑΜ-Θ, όπου υπάρχει υποστελέχωση, ιδιαίτερα στο αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη, όπου το 1/3 των οργανικών θέσεων είναι κενές.  Ενώ, χαρακτηριστική είναι και η έλλειψη υποδομών στην Ροδόπη, όπως το κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, που είναι το παλαιότερο της Ελλάδας και το οποίο στεγάζεται στο κέντρο της πόλης, με συνέπεια να εγκυμονεί καθημερινά ο κίνδυνος για δημιουργία καθυστέρησης στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λόγω του συχνού μποτιλιαρίσματος που δημιουργείται.

Παράλληλα, οι καταστροφικές πυρκαγιές εξυπηρετούν σχεδιασμούς τόσο της σημερινής, όσο και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που έχουν στο επίκεντρο τους την εμπορευματοποίηση της γης, την άναρχη ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης εις βάρος του περιβάλλοντος και της ασφάλειας της ζωής των εργαζομένων και των περιουσιών τους.

Τώρα είναι ώρα να εκδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους που έχασαν ο,τι είχαν και δεν είχαν, με πολλούς από αυτούς να μην έχουν πού να μείνουν, πώς να τα βγάλουν πέρα, καθώς η καταστροφή συνεχίζεται. Παράλληλα απαιτούμε άμεσα μέτρα στήριξης των πληγέντων, όπως και ενίσχυση της ΠΥ στην πόλης μας, και συγκεκριμένα:

-Άμεση καταγραφή ζημιών στις πληγείσες περιοχές και αποζημίωση στο 100% χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες.

-Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα για την επιβίωση των πληγέντων, όπως εξασφάλιση ασφαλούς στέγασης, σίτισης, υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους και όσο χρειάζεται.

-Να μη λειτουργήσουν τα εργοστάσια και οι άλλοι χώροι δουλειάς που βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές μέχρι να διασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Καταβολή των μισθών των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς που έχουν ζημιές. Καμία βλαπτική μεταβολή στη δουλειά τους.

-Μέτρα για την αποφυγή νέων πυρκαγιών σε δασικές περιοχές, με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την επιτήρηση των δασικών εκτάσεων, εξοπλισμένου με όλα τα αναγκαία μέσα για άμεση επέμβαση.

-Για τον Νομό μας, να προχωρήσει άμεσα η μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις που να διασφαλίζουν την άμεση επέμβαση της ΠΥ, με ταυτόχρονη κάλυψη όλων των κενών σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Να γίνει η οργή για τις καταστροφές, αγώνας για την προστασία του λαού! Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας! Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης (νερά, κράκερ, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά κτλ.) για να τα παραδώσουμε άμεσα στους πυρόπληκτους»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.