Συλληψη για ενοπλη ληστεια σε βενζιναδικο

Ξημερώματα Δευτέρας προς Τρίτη, στις 6.15 συνελήφθηκαν ο 22χρονος Ανδρέας Τριανταφυλλίδης του Μιχαήλ και ο 21ός έτους Θεόδωρος Νταγκνταλιανίδης του Μακεδόνα για ληστεία στο βενζινάδικο που βρίσκεται στο 5ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κομοτηνής- Ιάσμου. Οι νεαροί «επικίνδυνοι κακοποιοί», όπως χαρακτηρίζονται από την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, μετέβησαν με κλεμμένη καραμπίνα στο πρατήριο υγρών καυσίμων στις 5.15π.μ. και λήστεψαν τον 63 χρόνων υπάλληλο Μ.Γ. του Σ. απειλώντας τον με την καραμπίνα. Αφαίρεσαν 850 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και 22 τηλεκάρτες και ετράπησαν σε φυγή.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν άμεσα, σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Ροδόπης, κ. Σιδέρη Δολαπτσόγλου, με αποτέλεσμα να τους συλλάβουν άνδρες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, στο 18ο χιλιόμετρο Κομοτηνής –Ιάσμου. Στην κατοχή τους βρέθηκαν το αφαιρεθέν ποσό, οι τηλεκάρτες και 0,60 γραμμάρια ηρωίνης.

Αναζητείται η καραμπίνα

«Σε άλλο σημείο βρέθηκαν οι φόρμες, τις οποίες είχαν χρησιμοποιήσει κατά την πράξη τους, όπως και αυτοσχέδιες κουκούλες», πρόσθεσε ο κ. Δολαπτσόγλου, σχολιάζοντας ότι ήταν η πρώτη φορά που έγινε στην περιοχή μας επίθεση με κοντόκανη καραμπίνα σε βενζινάδικο.

Οι προσπάθειες για την ανεύρεση της καραμπίνας συνεχίζονται και μάλιστα ο ένας από τους δύο υπέδειξε ότι την πέταξαν στον ποταμό Κομψάτο. Οι δράστες ομολόγησαν την πράξη τους και οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης.

Η εύρεση της καραμπίνας δεν είναι σημαντική μόνο για την πιστοποίηση της κλοπής, αλλά και γιατί υπάρχει περίπτωση να έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλη εγκληματική πράξη.

Χρήστες και στη φυλακή;

Ο Τριανταφυλλίδης αποφυλακίστηκε στις 10 Απριλίου, με περιοριστικούς όρους, από τις Αγροτικές Σωφρονιστικές Φυλακές Ανηλίκων Κασσαβετείας Μαγνησίας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης δέκα ετών και έξι μηνών για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο Τριανταφυλλίδης, τον Αύγουστο του 1995, μαζί με άλλο άτομο, είχε σκοτώσει έναν ηλικιωμένο μουσουλμάνο ρακοσυλλέκτη.

Κατά τη σύλληψή τους ισχυρίστηκαν ότι είναι χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών. Η χρονική απόσταση από την αποφυλάκιση μέχρι τη σύλληψη του Τριανταφυλλίδη, μόλις 3,5 μήνες, αφήνει να εννοηθεί ότι κατά πάσα πιθανότητα, αν αληθεύει το ότι είναι χρήστης, έκανε χρήση στη φυλακή, άρα προκύπτουν μια σειρά εύλογα ερωτήματα περί σωφρονισμού και μάλιστα ανηλίκων.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.