Συλληψη 45χρονου για λαθρεμπορια

Τις πρωινές ώρες της 01.12. από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης στην Ξάνθη, συνελήφθη ένας 45χρονος ημεδαπός ο οποίος κατελήφθη να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση συνολικά, εκατόν ενενήντα τέσσερα (194) πακέτα τσιγάρων διαφόρων μαρκών τα οποία δεν διέθεταν ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης- καταβολής δασμών. Κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα πακέτων τσιγάρων, η οποία και θα αποσταλεί στην τελωνειακή αρχή της Ξάνθης για προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών.

Συλλήψεις για απόπειρα κλοπής

Τις απογευματινές ώρες της 01.12 στην Ξάνθη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, δύο νέοι ηλικίας 17 και 25 ετών οι οποίοι ενεργώντας κατά συναυτουργία αποπειράθηκαν σπάζοντας τζάμι οικίας 66χρονης να εισέλθουν εντός αυτής χωρίς επιτυχία.

Ανήλικοι συνελήφθησαν για κλοπή

Τις βραδινές ώρες της 01.12 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 15 και 14 ετών, οι οποίοι ενεργώντας κατά συναυτουργία αφήρεσαν με πρόθεση να ιδιοποιηθούν παράνομα μια δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας 40χρονης ημεδαπής την οποία στη συνέχεια αποσυναρμολόγησαν. Κατασχέθηκε η κλαπείσα μοτοσικλέτα η οποία αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά της (χωρίς την πινακίδα κυκλοφορίας).

35χρονη συνελήφθη για παράβαση νομοθεσίας αλλοδαπών

Την 02.12 και ώρα 00.15’ στα Μάγγανα Ξάνθης, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης μια 35χρονη αλλοδαπή πολίτις Βουλγαρίας η οποία τυγχάνει ανεπιθύμητη στη χώρα μας συνεπεία προηγούμενης διοικητικής απέλασης.

Αντίδραση Αστυνομικών Ομοσπονδιών στη δημιουργία Οικονομικής Αστυνομίας

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων για το προεδρικό διάταγμα το οποίο απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, χωρίς να υπάρξει προηγούμενη διαβούλευση, με το οποίο όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση «ανατρέπεται άρδην η λειτουργία των κεντρικών υπηρεσιών ασφαλείας στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη με τη δημιουργία νέας Οικονομικής Αστυνομίας. Επίσης, επέρχονται αλλαγές στην οργανωτική δομή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να έχει υπάρξει καμία μελέτη και επιστημονική τεκμηρίωση για την ορθότητα των ληφθέντων αποφάσεων και τούτο όταν μόλις προ μερικών ημερών τόσο ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανόλης Όθωνας, όσο και ο Αρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος κ. Ελευθέριος Οικονόμου, μας διαβεβαίωναν ότι είναι αυτονόητη η διαδικασία του διαλόγου με τις Ομοσπονδίες και οι προχειρότητες και οι αυτοσχεδιασμοί του παρελθόντος δεν θα επαναληφθούν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.