Συλληψη 42 λαθρομεταναστων σημερα τα ξημερωματα

Σήμερα και ώρα 04.00 τα ξημερώματα, στο 10ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αλεξ/πολης – Κομοτηνής, συνελήφθη από άνδρες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Τυχερού, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφορίας, ο υπήκοος Βουλγαρίας Dzhongov Aleksandrov του Alexander, 44 ετών, οδηγός, κάτοικος Βουλγαρίας, διότι οδηγώντας ρυμουλκό φορτηγό αυτοκίνητο μετά ρυμουλκούμενου, ιδιοκτησίας της εταιρείας “ERMIS VICTORIA GLORIA L.T.D.”, που εδρεύει στη Βουλγαρία, να μεταφέρει σαράντα δύο λαθρομετανάστες (41 Ιρακινούς και 1 Σύριο), με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και έναντι αμοιβής 1.000 δολαρίων ΗΠΑ, συνολικά.

Ο ανωτέρω είχε εισέλθει νόμιμα στη χώρα μας την 5.7.2001 μέσω του Συνοριακού Σημείου Προμαχώνα και σήμερα και ώρα 03.15 τα ξημερώματα, παρέλαβε τους αλλοδαπούς στο 18ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αλεξ/πολης – Γέφυρας Κήπων. Οι λαθρομετανάστες εισήλθαν λάθρα στην χώρα μας από την Τουρκία την 21.00 της 17.7.2001 μέσω του ποταμού Έβρου στην περιοχή ΔΕΛΤΑ Έβρου, με τη βοήθεια Τούρκου υπηκόου, ονόματι ΚΑΖΙΜ (α.λ.σ.), ο οποίος αφού τους οδήγησε στο προσυμφωνημένο σημείο, επέστρεψε στην Τουρκία.

Το φορτηγό και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.

Ο οδηγός και οι 42 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών θα παραπεμφθούν στην κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.