Συλληψεις διακινητων λαθρομεταναστων

Στις 20.9.2001 και ώρα 13.30, αφίχθηκαν στο συνοριακό σημείο των Κήπων, προερχόμενοι από την Τουρκία, προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη χώρα μας, ο υπήκοος Τουρκίας Dilfiruz Mahmut, 29 ετών και η υπήκοος Γαλλίας Gantois Stephane, 19 ετών, άνεργοι, κάτοικοι Γαλλίας, επιβαίνοντας στο υπ’ αριθ. 868 – ΑΒΝ – 51 ΙΧΕ που οδηγούσε ο πρώτος, ιδιοκτησίας του. Κατά τον αστυνομικό τηλεφωνικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν κατάλληλα κρυμμένο μεταξύ των εμπροσθίων και οπισθίων καθισμάτων του αυτοκινήτου, την υπήκοο Τουρκίας Dilfiruz Ayse, 19 ετών, άνεργη, κατ. Τουρκίας, σύζυγο του πρώτου, η οποία στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να την προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας μας και ακολούθως στη Γαλλία.

Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Οι ανωτέρω συνελήφθησαν και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων θα παραπεμφθούν στην κ. Εισ. Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Επίσης στις 21-9-2001 και ώρα 00.20, στο Φυλακτό Έβρου συνελήφθησαν μετά από παρακολούθηση από άνδρες του Τμήματος Συνοριοφυλάκων Τυχερού, ο Ταφλαντζίδης Χαράλαμπος, 27 ετών, κάτοικος Δορίσκου, εργάτης και ο Φιτοζίδης Γεώργιος, 29 ετών, διότι οδηγώντας τα υπ’ αριθ. ΥΙΝ – 2853 Ι.Χ.Ε. και ΕΒΕ-1548 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα αντίστοιχα, κατελήφθησαν να μεταφέρουν επτά υπηκόους Ιράκ.

Οι λαθρομετανάστες εισήλθαν λάθρα στη χώρα από την παρέβρια περιοχή Λύρας στις 20-9-2001 και ώρα 22.00 και στη συνέχεια μετέβησαν στο Φυλακτό Έβρου όπου κατόπιν προσυνεννοήσεως τους ανέμεναν οι ανωτέρω και τους παρέλαβαν με σκοπό να τους προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας. Για το σκοπό αυτό θα ελάμβαναν το ποσό των 150 δολ. ΗΠΑ από τον καθένα.

Τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

Όλοι οι ανωτέρω συνελήφθησαν και με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους από το Τμήμα Συνοριοφυλάκων Τυχερού θα παραπεμφθούν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.