Συλληψεις διακινητων λαθρομεταναστων

Στις 4-9-2001 και στις 08.30΄, η υπήκοος Αρμενίας HARUTYUNYAN NELLI, 32 ετών, κάτοικος Θεσσαλονίκης, παρέλαβε από το Σ.Σ. Αλεξανδρούπολης, κατόπιν προσυνεννόησης, τον υπήκοο Αρμενίας HARUTYUNYAN HAKOB, 28 ετών, αδερφό της και τον υπήκοο Αφγανιστάν NAZUKA AKBAR, 35 ετών, τους οδήγησε στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης, όπου, αφού τους εφοδίασε με εισιτήρια, θα επιβιβάζονταν όλοι μαζί σε λεωφορείο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Σε γενόμενο έλεγχο από άνδρες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης, την ίδια ημέρα και ώρα 12.30΄, διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες αλλοδαποί στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και εισήλθαν λάθρα στη Χώρα μας τις νυχτερινές ώρες της 2-9-2001 από την παρέβρια περιοχή Κήπων, με πλαστική βάρκα, με τη βοήθεια Αφγανού υπηκόου ονόματι ABUZ άλλων λοιπών, αφού κατέβαλαν σ’ αυτόν το ποσό των 500 δολ. ΗΠΑ έκαστος. Στη συνέχεια μετέβησαν πεζοί στο Σ.Σ. Αλεξανδρούπολης απ’ όπου τους παρέλαβε η HARUTUNYAN.

Στην κατοχή της βρέθηκε βεβαίωση του Δήμου Καλαμαριάς σε φ/ο περί κατάθεσης δικαιολογητικών για έκδοση προσωρινής εξάμηνης άδειας παραμονής στο όνομα του αδερφού της, την οποία υφήρπασε ψευδώς από το Δήμο Καλαμαριάς, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στην Τουρκία.

Κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, τρία εισιτήρια και η ψευδής βεβαίωση.

Όλοι οι ανωτέρω συνελήφθησαν και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από το Τ.Σ.Φ. Φερών θα παραπεμφθούν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολη.

Εξάλλου στις 4-9-2001 και στις 06.15΄, στο 32ο χιλ. της Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδας (Αρδάνιο), συνελήφθη από άνδρες του Τ.Σ.Φ. Τυχερού, ο υπήκοος Τουρκίας DOGRULMAZ SINAN, 30 ετών, οικοδόμος κάτοικος Γαλλίας, διότι όπως διαπιστώθηκε από το γενόμενο έλεγχο, οδηγώντας το υπ’ αριθ. 9279WL74 φορτηγό τύπου VAN ιδιοκτησίας του μετέφερε τους υπηκόους Τουρκίας: DURSUN DURMUSH, 30 ετών γεωργό, SHAIDE ARAS, 30 ετών οικοκυρά και τον ανήλικο S.K.I., 16 ετών, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό να τους μεταφέρει σε Ευρωπαϊκή χώρα.

Οι DURSUN DURMU-SH,SHAIDE ARAS και o ανήλικος S.K.I εισήλθαν λάθρα στη χώρα μας προερχόμενοι από Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου από την παρέβρια περιοχή Πέπλου και στη συνέχεια μετέβησαν στην περιοχή Αρδανίου, όπου στις4-9-2001 και ώρα 05.20΄ ανέμενε και τους παρέλαβε ο DOGRULMAZ.

Κατασχέθηκαν το φορτηγό, δύο κινητά τηλέφωνα, 40.000 δρχ., 88 δολ. ΗΠΑ και 600 Γαλλικά φράγκα.

Όλοι οι ανωτέρω συνελήφθησαν και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από το Τ.Σ.Φ. Τυχερού παραπέμφθηκαν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.