Συλλαλητηριο του ΠΑΜΕ την Πεμπτη

Κάλεσμα συμμετοχής στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 10 Φλεβάρη στις 6,00μ.μ.στην Κεντρική Πλατεία της πόλης και στην στην 24ωρη απεργία στις 23 Φλεβάρη σε συγκέντρωση στον ίδιο χώρο στις 10,30 π.μ. απευθύνει το ΠΑΜΕ Νομού Ροδόπης στους εργαζόμενους, αντιδρώντας στην πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση.

«Η εργατική τάξη δέχεται πόλεμο και πρέπει να απαντήσει. Από αυτή την απεργία και τους επόμενους αγώνες μπορεί και πρέπει να ηττηθούν οι άρπαγες του κοινωνικού πλούτου που παράγουμε, βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές, με τα κόμματα και τα στηρίγματά τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, που τους υπηρετούν», τονίζει το μέλος του ΠΑΜΕ Ροδόπης Δημήτρης Ανθούσης, υποστηρίζοντας ότι «τα μέτρα δεν είναι προσωρινά είναι μόνιμα, θα πάρουν και άλλα πολύ χειρότερα. Πρέπει να οργανώσουμε με τους εργαζόμενους την πάλη παντού. Μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να καθορίζεται από την θέληση των εκμεταλλευτών μας. Όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Όχι στα αντεργατικά τελεσίγραφα και στη διαρκή λιτότητα. Έχουμε τη δύναμη να ορθώσουμε ένα αδιαπέραστο τείχος, να αποκρούσουμε τα χειρότερα που έρχονται, φτάνει να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Με το ΠΑΜΕ μπροστά μπορούμε να ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά μέτρα και τις πολιτικές και να ανοίξουμε το δρόμο για άλλη πολιτική, άλλο δρόμο ανάπτυξης, που να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού.

Ο κ. Ανθούσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το νόμο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις «θέλουν να μειωθούν δραστικά οι μισθοί σε όλο τον ιδιωτικό τομέα. Θέλουν να καταργήσουν τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις. Να επιβάλλουν ατομικές συμβάσεις. Να δουλεύουμε χωρίς ωράρια, με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Να καταργήσουν την Κυριακή αργία», ενώ κάνοντας λόγο για άλλα και πιο επώδυνα μέτρα ανέφερε την περαιτέρω μείωση των συντάξεων. «Οι επικουρικές θα μειωθούν τουλάχιστον 20%. Κόβονται οι μισές αναπηρικές. Η 13η και η 14η σύνταξη καταργούνται οριστικά. Οι μισοί εργαζόμενοι που ανήκουν στα Βαρέα κι Ανθυγιεινά Επαγγέλματα πετάγονται έξω. Με αυτό τον τρόπο τα όρια συνταξιοδότησης αυξάνονται 5 – 7 χρόνια. Οι συντάξεις θα μειωθούν τουλάχιστον 20%. Ωφελημένη θα είναι η εργοδοσία». Για όλους αυτούς του λόγους κάλεσε τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο της Πέμπτης αλλά και στην απεργιακή κινητοποίηση της 23ης Φλεβάρη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.