Συλλαλητηριο στις 5 Σεπτεμβριου

Τα αιτήματα κατά της ανεργίας, της λιτότητας και της επισφαλούς απασχόλησης θα κυριαρχήσουν και φέτος στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη, συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να προετοιμάσει το κεντρικό συλλαλητήριο που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου, 5 Σεπτεμβρίου, στην πόλη.

Η ΑΔΕΔΥ εκτιμά ότι επιχειρείται με ένταση η διαμόρφωση ενός πολιτικού περιβάλλοντος «νομιμοποίησης» μιας βαθιάς και πρωτόγνωρης σε σκληρότητα «εισοδηματικής ή μισθολογικής πολιτικής».

Μιλώντας για το θέμα ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ν. Ροδόπης κ. Παναγιώτης Τσουκαλάς τόνισε ότι «το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου ημέρα που ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και κατά τη διάρκεια των προγραμματικών του δηλώσεων όπως είθισται κάθε χρόνο να γίνεται στη ΔΕΘ το συνδικαλιστικό κίνημα ενωμένο θα βρίσκεται στο άγαλμα του Βενιζέλου προκειμένου να διαμαρτυρηθεί απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης».

Ήδη από χθες και μέχρι τις 21 Αυγούστου οι Ομοσπονδίες των συνδικάτων κοινωνικής ασφάλισης, παιδείας και αυτοδιοίκησης προετοιμάζουν με την ΑΔΕΔΥ το συλλαλητήριο ώστε να υπάρξει ένας καλύτερος προγραμματισμός και μία δυναμική παρουσία στο συλλαλητήριο.

Οι εργαζόμενοι, αλλά και άνεργοι, όπως τονίζει ο κ Τσουκαλάς, «διαμαρτυρόμαστε για την οικονομική, αλλά και για την υπαρξιακή μας κατάσταση. Η κυβέρνηση προωθεί το νομοσχέδιο για το δημόσιο τομέα, επίσης προωθεί το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών αφήνοντας πολλές κατηγορίες από έξω, με αποτέλεσμα την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης αλλά και την μείωση των αποδοχών. Επίσης μετά την καταδίκη στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο η κυβέρνηση προωθεί την εξομοίωση των ορίων συνταξιοδότησης μεταξύ ανδρών και γυναικών με αποτέλεσμα να υπάρξει αύξηση των ορίων για τις γυναίκες από πέντε έως και δεκαπέντε χρόνια για συνταξιοδότηση. Επίσης διαμαρτυρόμαστε για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Όπως είναι γνωστό, κόβονται τα επιδόματα, οι υπερωρίες και μπορεί αυτό ως ένα βαθμό και στο σημείο που αφορά στα ρετιρέ όπως ονομάζουμε τους υψηλόμισθους να είναι δίκαιο όμως συμπαρασύρει και τους χαμηλόμισθους και τους μεσαία αμειβόμενους υπαλλήλους. Δεν μπορεί με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση να κάνει αφαίμαξη γιατί θέλει να κλείσει τις μαύρες τρύπες».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.