Συλλαλητηριο εναντια στην αντιλαικη πολιτικη

Ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια αλλά και στην πολιτική που ασκείται τον τελευταίο καιρό με το ξεπούλημα που επιχειρείται προς ενίσχυση της θέσης των κεφαλαιοκρατών η Γραμματεία Νομού Ροδόπης του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συλλαλητήριο στις 27 Νοέμβρη στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής στις 6:30 το βράδυ.

«Είμαστε αντίθετοι σε αυτή την πολιτική στην πολιτική που θέλει να δώσει 26 δις ευρώ στις Τράπεζες, τα οποία είναι τριπλάσια αυτών που δίνονται για την υγεία και εξαπλάσια αυτών που δίνονται για την παιδεία. Είμαστε αντίθετοι επίσης με το αντεργατικό έκτρωμα του 65ωρου και ο διαχωρισμός σε ενεργό και ανενεργό (απλήρωτο) εργάσιμο χρόνο, που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ψήφο της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και του ΛΑΟΣ» ανέφερε δίνοντας το στίγμα της εκδήλωσης ο κ. Γραβάνης από το Γραφείο Επιτροπής ΠΑΜΕ Νομού Ροδόπης.

Το ΠΑΜΕ ζητά κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 56 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ, κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα, αφορολόγητο όριο 15.000 ευρώ για τον άγαμο, 30.000 ευρώ για τη λαϊκή οικογένεια.

Επίσης ζητά συνταξιοδότηση στα 55 χρόνια για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες, στα 50 χρόνια και στα 55 για τα ΒΑΕ. Προστασία όλων των ανέργων, επίδομα 1.120 ευρώ, πάγωμα των δανείων, να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις για τις λαϊκές οικογένειες, υπαλληλική αποζημίωση για κάθε απολυμένο. Πλήρη – σταθερή εργασία. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο, κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.

Να σημειωθεί ότι στις 10 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί απεργία και συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην πλατεία της πόλης. «Θα προσπαθήσουμε να απεγκλωβίσουμε τους εργαζόμενους από την ΓΣΕΕ που ουσιαστικά κάνει πλάτη στην κυβέρνηση. Πριν από δύο χρόνια μας κατηγορούσαν για αιθεροβάμονες γιατί ζητούσαμε 1200 ευρώ μεροκάματο σήμερα αυτοί έρχονται και ζητούν 1300. Δεν είναι υπερβολικά αυτά τα λεφτά ανταποκρίνονται και στον πλούτο που παράγει η χώρα μας και στην παραγωγικότητα των εργαζομένων. Δεν ζητάμε χρήματα μόνο για να ζούμε και τα απαραίτητα. Ζητάμε χρήματα για να έχουμε κοινωνική ζωή», τόνισε ο κ. Γραβάνης, ενώ κάλεσε τον κόσμο να συστρατευτεί με το ΠΑΜΕ».

Ο.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.