Συλλαλητηριο απο το Σωματειο Ιδιωτικων Υπαλληλων Ροδοπης

Κατάργηση των αντεργατικών μέτρων, κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και υπογραφή ΣΣΕ ζήτησαν από την Κομοτηνή τα μέλη του Σωματείου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ροδόπης, ενώ παρόμοια συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα.
Αφορμή για αυτά ήταν η δημοσιοποίηση του πορίσματος των «ειδικών» πριν από δύο βδομάδες, που τα μέλη των Σωματείων θεωρούν πως πρόσθεσε το βασικό κομμάτι στο παζλ της αναμόρφωσης της νομοθεσίας για τα εργασιακά που ετοιμάζει η κυβέρνηση, ενόψει και της τυπικής έναρξης της διαπραγμάτευσης με το κουαρτέτο.
 
Θεωρώντας πως αυτό το πόρισμα και η συνακόλουθη προπαγάνδα της κυβέρνησης πρέπει να πεταχτούν στα σκουπίδια, οι δυνάμεις των σωματείων ρίχνονται στη μάχη ενώ παράλληλα συνεχίζουν να προωθούν πιο έντονα την πρωτοβουλία Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για επαναφορά και υπογραφή των ΣΣΕ.
 
Πιστεύουν δε πως ο «οδικός χάρτης» και οι βασικοί άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για το επόμενο διάστημα κάνουν καθαρό πως θα φέρουν σε ακόμα χειρότερη θέση τα λαϊκά στρώματα. Οι άξονες αυτής της πολιτικής είναι κατοχύρωση και επέκταση της εργασιακής ζούγκλας, ενίσχυση των μεγάλων επιχειρήσεων, διαρκής φοροαφαίμαξη του λαού, μοίρασμα της φτώχειας.
 
Μάλιστα τονίζουν πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός, από το βήμα του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε καθαρό πως το λαό τον περιμένουν θυσίες δίχως τέλος, με «έπαθλο» για το κεφάλαιο την ανάκαμψη της οικονομίας, τη διευθέτηση του χρέους και την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, που θα ενισχύσει τους μονοπωλιακούς ομίλους και τις επενδύσεις τους.
 
Θεωρούν πως ο πρωθυπουργός κάλεσε ευθέως το λαό να συμβιβαστεί με τη φτώχεια και τη μιζέρια που ζει καθημερινά, να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για ανάκτηση απωλειών από τα χρόνια της κρίσης, προκειμένου η κυβέρνηση να υλοποιήσει αδιατάρακτα τον «οδικό χάρτη» του κεφαλαίου «για την ανάκαμψη της οικονομίας, ώστε να βγούμε από τη μέγγενη της επιτροπείας και να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμιστικές τομές».
 
Προσδιόρισε επίσης, πάντα σύμφωνα με τα Σωματεία, με συγκεκριμένα μέτρα το στόχο αυτής της «ανασυγκρότησης», επιβεβαιώνοντας ότι αυτός υπακούει στα συμφέροντα του κεφαλαίου και περιλαμβάνει στοχευμένες παρεμβάσεις για παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και ένταση της εκμετάλλευσης, τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να αμπαλάρει με «αριστερό» – φιλολαϊκό περιτύλιγμα.
 
Για αυτό και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, ζητώντας κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων, κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.