Συγκεντρωθηκαν οι απαραιτητες συμμετοχες για το Open Mall στην Κομοτηνη

Η πρόταση που περιλαμβάνει ανάπλαση της Ερμού και των γύρω δρόμων, θα υποβληθεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου - Plan b έχει ετοιμάσει ο Δήμος Κομοτηνής στην περίπτωση που δεν ενταχθεί στο πρόγραμμα

Στην κατάθεση της πρότασης συμμετοχής στο πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου», που θα αναπλάσει την Ερμού και τους δρόμους γύρω από αυτή, αλλά και θα χρηματοδοτήσει την αναμόρφωση της βιτρίνας των καταστημάτων της εν λόγω περιοχής θα προχωρήσουν τις επόμενες μέρες ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής και ο Δήμος Κομοτηνής.
 
Οι παρεμβάσεις στους δρόμους και στους ανοιχτούς χώρους θα γίνουν από το Δήμο Κομοτηνής, ενώ για τα καταστήματα υπεύθυνος θα είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, που συνεργάζεται με το Δήμο για το πρόγραμμα.
 
Η προθεσμία υποβολής της πρότασης λήγει, μετά από επανειλημμένες παρατάσεις, στις 30 Νοεμβρίου, και απομένουν οι τελικές λεπτομέρειες για την πρόταση, μιας και η κύρια παράμετρος, ο αριθμός των καταστηματαρχών που θα συμμετάσχουν, έχει καλυφθεί ήδη.
 
Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου, ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει καλυφθεί, και μάλιστα τον έχουν υπερβεί, με το σύλλογο να έχει συγκεντρώσει όλες τις υπεύθυνες δηλώσεις από τα καταστήματα, και έχουν κάνει όλες τις διαδικασίες που χρειάζονται για να υποβληθεί. 

Εναλλακτική χρηματοδότηση για το κομμάτι της Ερμού 

Η δράση για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ), το οποίο παραμένει προτεραιότητα του Δήμου.
 
Παρόλα αυτά, επειδή πρόκειται για ανταγωνιστικό πρόγραμμα, η συμμετοχή του Δήμου εξαρτάται και από την πρόταση του, αλλά και από τις προτάσεις των άλλων συμμετεχόντων, για αυτό και έχουν ήδη καταστρώσει plan b. Έτσι ο Δήμος θέλει να εντάξει τη δική του πλευρά του έργου, που οριοθετείται από τις οδούς Ανδρούτσου, Ορφέως, Ερμού, Συντάγματος Κρητών, Βασ. Παύλου, Πλατεία Ηφαίστου, Κανάρη, Κοραή και περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε αυτές, στην αναμόρφωση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ), η οποία αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα.
 
Η αίτηση για τη χρηματοδότηση από το ΕΠΑνΕΚ δεν επηρεάζει την ένταξη στην ΟΧΕ, οπότε το έργο θα μπορεί, αν δεν καταφέρει να ενταχθεί στο πρόγραμμα για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου, να χρηματοδοτηθεί από αυτή και έτσι να διασφαλιστεί η ανάπλαση του χώρου.
 
Παρόλα αυτά παραμένει προτεραιότητα το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, μιας και περιλαμβάνει παρεμβάσεις και στις βιτρίνες των καταστημάτων, που δεν μπορούν να γίνουν μέσω της ΟΧΕ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.