Συγκεντρωση στην Κομοτηνη για τα γεγονοτα στις Καστανιες

Σχεδιαζόταν πορεία στο προξενείο, η οποία τελικά ματαιώθηκε

Συγκέντρωση για τα γεγονότα στις Καστανιές και υποστήριξης για όσους επιχειρούν στον Έβρο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας μπροστά από το Ηρώο της Κομοτηνής, στην οποία κάλεσε η Συντονιστική ομάδα πολιτών της Θράκης.

Κατά την συγκέντρωση τον λόγο πήραν ο Μιχάλης Κακουλίδης καθώς και ο Κώστας Καραΐσκος, με τον πρώτο να σημειώνει πως σχεδιάζονται και άλλες δράσεις το επόμενο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε και αντισυγκέντρωση από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που φώναζαν συνθήματα που αφορούσαν τόσο την αντιμετώπιση των μεταναστών, αλλά και την συγκεκριμένη διαδήλωση και τους διοργανωτές της.

Στο χώρο είχε παραταχθεί δύναμη της αστυνομίας, μικρότερη από ό,τι συνήθως, λόγω του μεγάλου αριθμού αστυνομικών που έχουν μετακινηθεί στον Έβρο.

Για αυτό άλλωστε, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Μαυρίδης είχε ζητήσει να μην γίνουν συγκεντρώσεις στην υπόλοιπη χώρα, ώστε να μην χρειαστεί να μετακινηθούν δυνάμεις που αυτή τη στιγμή επιχειρούν εκεί.

Μετά από τις ομιλίες, παίχτηκε από τα ηχεία που είχαν στηθεί ο Στρατιωτικός όρκος, ο εθνικός ύμνος ενώ παρευρισκόμενοι έψαλαν και τον Ακάθιστο Ύμνο.

Παρόλο που το αρχικό κάλεσμα μιλούσε για πορεία, και μάλιστα υπήρξε κάλεσμα από το μικρόφωνο για συμμετοχή όσων βρέθηκαν εκεί σε πορεία προς το Τουρκικό προξενείο, τελικά πάλι από το μικρόφωνο ο κ. Κακουλίδης τόνισε πως επειδή η αστυνομία είναι πιεσμένη από άποψη προσωπικού αυτή δεν είναι δυνατό να γίνει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.