Συγκεντρωση διαμαρτυριας απο το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εχθές το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής μέλη του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ, προκειμένου να καταδείξουν την αντίθεσή τους στις πολιτικές τις κυβέρνησης και στα νέα μέτρα για τα εργασιακά ζητήματα, για το πολυνομοσχέδιο για τα οποία ψηφιζόταν την ίδια ώρα στη βουλή. Παράλληλα, κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία, αλλά και στην πορεία, που έχει προγραμματίσει το ΠΑΜΕ για τις 10.30 το πρωί, με αφετηρία την κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Τονίστηκε η ανάγκη αντίστασης όλων των εργαζομένων στα νέα μέτρα, που προωθεί η κυβέρνηση στον τομέα των εργασιακών δικαιωμάτων, ενώ οι νέοι του ΜΑΣ δήλωσαν την συμπόρευσή τους με το ΠΑΜΕ.

Αργύρης Μπαρλέμπασης, μέλος της τοπικής γραμματείας του ΜΑΣ «Πλάι στους εργαζόμενους γονείς μας, κατεβαίνουμε κι εμείς στους δρόμους, για να δείξουμε την αντίδρασή μας»

Ο Αργύρης Μπαρλέμπασης, μέλος της τοπικής γραμματείας του ΜΑΣ, τόνισε ότι αφορμή γι’ αυτό το συλλαλητήριο είναι οι εξελίξεις στα εργασιακά ζητήματα και ειδικότερα «η ψήφιση του νέου πολυνομοσχεδίου, που καταργεί, πλέον, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, προβλέπει αύξηση στους έμμεσους φόρους και νέες επιχορηγήσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις». «Μπροστά σε αυτήν την επίθεση», συνέχισε, «που, ουσιαστικά, σήμερα πετσοκόβει και τα τελευταία δικαιώματα, που είχαν απομείνει στους εργαζόμενους γονείς μας, κατεβαίνουμε κι εμείς στους δρόμους, για να δείξουμε την αντίδρασή μας. Εδώ στην Κομοτηνή, αυτοί, που τις προηγούμενες ημέρες προέβαλαν την ενότητα, φαίνεται ότι έχουν πάει στα σπίτια τους διαλύοντας την κατάληψη δυο μέρες πριν από την απεργία. Εμείς, και μπροστά στις γιορτές, δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε πάντα στη γραμμή, που είχαμε. Η γραμμή αυτή είναι η ανατροπή του συστήματος, αυτού του συστήματος, που θέλει ταξικούς φραγμούς και στην εκπαίδευση και στην εργασία. Για να το πετύχουμε αυτό, θα βρισκόμαστε πάντοτε πλάι στο ΠΑΜΕ και στις ταξικές εργατικές δυνάμεις».


Δημήτρης Ανθούσης, μέλος της γραμματείας Ροδόπης του ΠΑΜΕ «Είναι ώρα ευθύνης κάθε τίμιου εργάτη να πάρει την υπόθεση υπεράσπισης των δικαιωμάτων του στα χέρια του»

Ο Δημήτρης Ανθούσης, μέλος της γραμματείας Ροδόπης του ΠΑΜΕ, απηύθυνε κάλεσμα προς τους εργαζόμενους για συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία, τονίζοντας ότι «είναι ανάγκη να νεκρώσουν τα εργοστάσια και οι τόποι δουλειάς, να σημάνει συναγερμός κόντρα στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, κόντρα στην πολιτική της Τρόικας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μονοπωλίων». «Είναι ώρα ευθύνης», συνέχισε, «είναι ώρα πάλης από τα κάτω, σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο, είναι ώρα ταξικής λαϊκής αντεπίθεσης». Εστίασε δε στην ψήφιση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου για τις συμβάσεις εργασίας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τονίζοντας ότι «ουσιαστικά βάζει ταφόπλακα στις όποιες εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα είχαν απομείνει». «Είναι ώρα ευθύνης», συνέχισε, «κάθε τίμιου εργάτη να πάρει την υπόθεση υπεράσπισης των δικαιωμάτων του στα χέρια του, να οργανώσει τον αγώνα και την πάλη από τα κάτω. Έχουμε πόλεμο και πρέπει να απαντήσουμε με πόλεμο. Ο αγώνας αυτός πρέπει να κινηθεί σε δυο κατευθύνσεις, σε έναν αγώνα μαζικό και δυναμικό, για να αποτρέψει, να μπλοκάρει, να ανατρέψει, να εμποδίσει την εφαρμογή αυτής της σκληρής αντεργατικής πολιτικής, αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις της εφ’ όλης της ύλης αναμέτρησης με την κυρίαρχη πολιτική, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων και εγκαθίδρυσης της λαϊκής εξουσίας και της λαϊκής οικονομίας. Αυτός ο αγώνας θα είναι αποτελεσματικός, στο βαθμό, που οι ίδιοι οι εργάτες θα αφήσουν τη μοιρολατρία, τις απειλές, το φόβο και το δισταγμό και μπουν στην πρώτη γραμμή, δίπλα στο ΠΑΜΕ και στο ταξικό κίνημα. Θα γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικός στο βαθμό, που θα χειραφετηθούν, από την κυρίαρχη πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Τέλος, εκδήλωσε την αισιοδοξία του ότι «στο βαθμό, που θα συσπειρωθούν οι εργαζόμενοι, μπορούμε να μπλοκάρουμε την εφαρμογή αυτής της πολιτικής».

«ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εμφανίζουν ένα κλαμένο προσωπείο, αλλά δε μπορούν ξεπλύνουν τις ευθύνες τους»

Κατήγγειλε σε αυτό το σημείο και τις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ως συμβιβασμένες εργοδοτικές κυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, αφού αρνήθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ να μετατραπεί η σημερινή 24ωρη απεργία σε 48ωρη, συμπεριλαμβάνοντας ως απεργία και τη χθεσινή ημέρα. «Επειδή είναι γνωστά δεκανίκια αυτής της πολιτικής», υποστήριξε, «έκαναν μόνο μια στάση εργασίας». Εστίασε δε και σε τοπικό επίπεδο, αναφέροντας ότι «τώρα τελευταία εμφανίζουν ένα κλαμένο προσωπείο, που τα κροκοδείλια δάκρυά τους δεν είναι αρκετά, για να ξεπλύνουν τις τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες τους όλα αυτά τα χρόνια, που οδήγησαν το εργατικό κίνημα, και σε πανελλαδικό και σε τοπικό επίπεδο, στην ενσωμάτωση, στη χειραγώγηση, σε δρόμους ανώδυνους για την εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.