Συγκεντρωση Αλληλεγγυης εξω απο τον Νοσοκομειο Κομοτηνης απο την ΕΝΙΔΥΚ

Στηρίζοντας την πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ για τη Μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία

Συμβολική Συγκέντρωση αλληλεγγύης, στηρίζοντας την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) για τη Μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία, την Τρίτη 7 Απριλίου πραγματοποίησαν μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής το πρωί της Τρίτης 7 Απριλίου έξω από το Νοσοκομείο Κομοτηνής.
 
Τα μέλη της Ένωσης, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, θέλησαν να σταθούν στο
πλευρό των Νοσοκομειακών, δείχνοντας την αλληλεγγύη τους και σημαίνοντας συναγερμό.
 
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, με την κινητοποίησή τους απαιτούν εδώ και τώρα από την κυβέρνηση μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών, πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξη τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς και μέσα ατομικής προστασίας για όλους του υγειονομικούς.
 
Όπως ανέφερε, στηρίζουν τον αγώνα των υγειονομικών που με αυτοθυσία μπαίνουν μπροστά για να υπερασπίσουν την υγεία και τη ζωή του λαού. «Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ανεπαρκή, και καλούμε άμεσα να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για μαζικές προσλήψεις, επίταξη του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και την παροχή των μέσων ατομικής προστασίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ευαγγελόπουλος.
 

Τα μέλη της ένωσης θεωρούν πως η κυβέρνηση, προσπαθεί να «τα ρίξει όλα» στην ατομική ευθύνη ή με άλλα λόγια στους εργαζόμενους και στο λαό. Δεν αρνούνται την ατομική ευθύνη, αλλά αυτή αποκτά υπόσταση όταν το κράτος αναλαμβάνει την δική του πρωταρχική ευθύνη.
 
Όπως σημειώνουν, η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που στο παρελθόν έκλεισε νοσοκομεία, ΜΕΘ, μείωσε τα λεφτά για την υγεία με αποτέλεσμα οι ελλείψεις στις δομές υγείας να ξεπερνάνε σήμερα τις 30.000. Ακόμα και τώρα δεν παίρνουν τα ανάλογα μέτρα για την προστασία του λαού. Από την άλλη, η σημερινή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην διακυβέρνηση, κράτησε κλειστές τις ανωτέρω δομές υγείας και μείωσε ακόμα περισσότερο τα κονδύλια για την υγεία.
 
Τώρα, μέσα σε συνθήκες πανδημίας, τονίζουν, φαίνεται ξεκάθαρα πόσο επικίνδυνη είναι η λογική που ανάγει τα πάντα στο κέρδος. Φαίνεται ξεκάθαρα πως δημόσιος και ιδιωτικός τομέας δεν μπορούν «να συνυπάρχουν αρμονικά», όπως έλεγαν.
 
Θεωρούν δε πως η κερδοσκοπία των ιδιωτικών κέντρων έχει φτάσει στο αποκορύφωμα, αφού για να κάνει κάποιος το τεστ πρέπει να δώσει από 120- 350 ευρώ. Ταυτόχρονα σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες, η κυβέρνηση «ενοικιάζει» τις ΜΕΘ των ιδιωτικών νοσοκομείων σε διπλή τιμή από πριν, την ίδια ώρα που οι υγειονομικοί δεν έχουν μάσκες και αντισηπτικά.
 
«Σήμερα αναδεικνύεται η αξία ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας, σε όλες τις βαθμίδες, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο, που θα είναι ικανό να προστατεύσει εμάς και τις οικογένειές μας σε κάθε περίσταση» ανέφερε ο κ. Ευαγγελόπουλος, σημειώνοντας πως στέκονται δίπλα στο υγειονομικό προσωπικό των δημόσιων δομών υγείας της χώρας μας, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους, αλλά και σπάνε την σιωπή, δυναμώνουν την φωνή τους και την ενώνουν μαζί τους, παλεύοντας για Δημόσιο Σύστημα Υγείας που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες όλου του λαού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.