«ΣυμΠΡΑΞΗ Προοπτικης» για τον Δημο Κομοτηνης παρουσιασε ο Αντωνης Γραβανης

Την πράξη έναντι της απραξίας ετών προέκρινε ο υποψήφιος δήμαρχος για την επόμενη ημέρα του Δήμου Κομοτηνής - Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση παρουσίασης της ιδρυτικής διακήρυξης του συνδυασμού του, των βασικών αξόνων του σχεδίου του αλλά και των 20 πρώτων υποψηφίων του

Με σήμα το «Άλφα», της Ανάπτυξης, της Αλληλεγγύης, της Ασφάλειας, της Ανατροπής και του Αύριο, ο νυν πρόεδρος του ΕΒΕΡ Κομοτηνής κ. Αντώνης Γραβάνης, παρουσίασε και επίσημα την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Κομοτηνής.
 
Η ιδρυτική παρουσίαση της παράταξης «ΣύμΠΡΑΞΗ Προοπτικής» όπως επέλεξε ο ίδιος και οι συνεργάτες του να την ονομάσουν, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 17 Δεκεμβρίου στον δεύτερο όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων. Παρουσία πλήθους κόσμου που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα αλλά και τον κάτω όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων, μεταξύ των οποίων και οι είκοσι πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που παρουσιάστηκαν στο τέλος αυτής, ανοίγοντας έτσι τον «χορό» των υποψηφιοτήτων. 

Η «ΣύμΠΡΑΞΗ Προοπτικής» συνέχεια της συλλογικής προσπάθειας που ξεκίνησε η Φελίνα Καζάκου 

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εμείς… η Πόλη» κ. Φελίνα Καζάκου – Βρούζου, η οποία όπως εξήγησε ο κ. Γραβάνης, ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια τη συλλογική προσπάθεια «να διαλύσουμε τα στερεότυπα και να βγάλουμε στο φως τα στοιχεία που αναδεικνύουν τον Δήμο μας, την πόλη και τα χωριά του». Παρόντες επίσης πληθώρα εκπρόσωπων της πολιτικής αλλά και επιχειρηματικής ζωής του τόπου, μεταξύ των οποίων ο αντιπρύτανης Οικονομικών του ΔΠΘ κ. Φώτης Μάρης, η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Ζωή Κοσμίδου, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραϊτης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ.  Νίκος Αγγελίδης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής τη ΝΔ κ. Μάγδα Γιαμουστάρη, η πολιτευτής της ΝΔ κ. Βούλα Ελευθεριάδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ροδόπης κ. Μουσταφά Κατραντζή, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Χριστόδουλος  Τοψίδης, ο πρώην δήμαρχος Κομοτηνής κ. Δημήτρης Κοτσάκης και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου.

Ενώπιον των προαναφερθέντων και πολλών άλλων ο κ. Γραβάνης παρουσίασε το δικό του προσωπικό πρόγραμμα αλλά και το πρόγραμμα της παράταξης «ΣύμΠΡΑΞΗ Προοπτικής», υπογραμμίζοντας την αγάπη του για την Κομοτηνή και τους ανθρώπους της, αλλά και την βαθιά του πίστη στις υγιείς δυνάμεις της περιοχής, που, όπως είπε, «κάποιοι έχουν ξεχάσει».
 
Κάνοντας μία σύντομη αναδρομή τόσο στην προσωπική του πορεία στην αυτοδιοίκηση και το ΕΒΕΡ, αλλά και στα μέλη της παράταξης του, τόνισε πως στο πέρασμα των ετών αυτών «καταφέραμε να πολλαπλασιάσουμε τις δυνάμεις μας και τους ανθρώπους μας και είμαι βέβαιος ότι τώρα,  για όλους εμάς, ήρθε η ώρα της επίτευξης του στόχου μας». 

«Ζητείται δήμαρχος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων» 

Επιμένοντας στις «δημιουργικές ανατροπές» που ευελπιστεί να φέρει στον Δήμο Κομοτηνής, ο ίδιος υπογράμμισε πως δεν είναι σκοπός του να αντιπαρατεθεί με το παρελθόν, αλλά αποτελεί χρέος του «να μας αφυπνίσω όλους και να μας ενεργοποιήσω για το κοινό καλό» για να σταθεί έπειτα κριτικά απέναντι στην υφιστάμενη διοίκηση του δήμου, κάνοντας λόγο για έναν δήμο που παρουσιάζει έντονα σημάδια κόπωσης και εγκατάλειψης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αναζωογόνησης μέσα από μια δυναμική και πολυεπίπεδη παρέμβαση, που θα εμπνεύσει και θα ξεσηκώσει.

«Η κοινωνία μας κουράστηκε από κάποιο Δήμαρχο που τα γνωρίζει, θέλει το Δήμαρχο για να τα αντιμετωπίσει» συνέχισε αναφερόμενος στα προβλήματα της περιοχής, για να προκρίνει μία συγκεκριμένη στρατηγική ανάπτυξης και δράσεων. 

Άξονες Δράσης – Προτεραιότητες 

Συγκεκριμένα παρουσίασε επτά συγκεκριμένους άξονες δράσης, που θα αποτελέσουν, όπως εξήγησε, προτεραιότητα για τον ίδιο και τους συνεργάτες του, οι οποίοι αφορούν στην αναβάθμιση και τη δημιουργία νέων δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, στη δημιουργία μηχανισμών άμεσης αντιμετώπισης και βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, στον μετασχηματισμό της  Κομοτηνής σε μία ενεργειακά αυτόνομη πόλη, στον σχεδιασμό και την κατασκευή διαμετακομιστικού κέντρο εμπορίου και μεταφορών, στην αναβάθμιση του ρόλου του πανεπιστημίου και της σύνδεσής του με την τοπική κοινωνία και οικονομία, στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων εξωστρέφειας και των υποδομών φιλοξενίας και πρόσβασης προς όφελος του τουρισμού και τέλος στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και της εξαγωγικής δραστηριότητας. 

Στρατηγική ανάπτυξης, αναπτυξιακό σοκ και σύγχρονα εργαλεία 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής δήλωσε  «λάτρης και όχι επαγγελματίας της πολιτικής όταν φέρνει αποτελέσματα, λάτρης της δημοκρατίας και της μέγιστης δυνατής συναίνεσης», δηλώνοντας έτοιμος να τάξει την εμπειρία του αυτή προς όφελος των πολιτών.  Χαρακτήρισε την Κομοτηνή ως ένα πρότυπο πολυσυλλεκτικότητας αλλά και «κόμβο υπανάπτυξης και παθογενειών», με «μελανό σημείο την οικονομία της περιοχής μας». 
 
Τα προβλήματα ωστόσο, επέμεινε ο ίδιος, είναι πολλά και σύνθετα, για την επίλυση των οποίων κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει τη «ΣύμΠΡΑΞΗ Προοπτικής»  ώστε αυτά να αντιμετωπιστούν με «στρατηγική ανάπτυξης», «αναπτυξιακό σοκ» και «σύγχρονα εργαλεία».
 
Στην λογική αυτή όπως επεσήμανε στο τέλος της ομιλίας του το επόμενο διάστημα θα  περπατήσει όλη την πόλη και όλους τους οικισμούς, θα συνομιλήσει με όσο  το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας, δια ζώσης ή μέσω διαδικτύου, ώστε να «μην λείψει κανείς από τη μάχη για τη νέα εποχή του Δήμου Κομοτηνής», που, όπως τόνισε, απαιτεί έναν δήμαρχο «που αγωνίζεται, διεκδικεί, συγκρούεται, φέρνει αποτελέσματα». 

Περί 4ης Νομικής και «Κλεισθένη» 

Ειδική μνεία έκανε ο κ. Γραβάνης και στο ζήτημα της 4ης Νομικής, κάνοντας μάλιστα λόγο για «προεκλογικές χάρες στην Πελοπόννησο» από πλευράς κέντρων εξουσιών που θέλουν την Κομοτηνή υποβαθμισμένη, για να δηλώσει έτοιμος να συγκρουστεί μετωπικά, χωρίς μικροκομματισμούς «με οποιαδήποτε κυβέρνηση, γαλάζια, πράσινη, κόκκινη».

Κλείνοντας, ο  υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε και στο νέο εκλογικό νόμο τονίζοντας πως με τον «Κλεισθένη» της απλής αναλογικής «οι κυβερνώντες επιζητούν το διχασμό μέσα στις τοπικές κοινωνίες». «Από αύριο πρέπει να μεταφέρετε το μήνυμα σε όλες και όλους του Κομοτηναίους, πως στις εκλογές του Μαΐου 2019 πρέπει όλοι να δώσουν το παρών στην κάλπη και να ψηφίσουν με θέρμη τον συνδυασμό μας» κατέληξε ο ίδιος.

Οι 20 «πρώτοι» 

Με το τέλος της ομιλίας του ο κ.Γραβάνης παρουσίασε και τους είκοσι πρώτους υποψηφίους που θα δώσουν τη «μάχη» αυτή από κοινού. Καλωσορίζοντας πρώτους στο βήμα τους ήδη εκλεγμένους συνεργάτες του κ.κ.Χασάν Χασάν, Αμέτ Ερτζάν και Γιώργο Θεοχαρίδη.
 
Αναλυτικά οι είκοσι «πρώτοι» υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «ΣύμΠΡΑΞΗ Προοπτικής» έχουν ως εξής:
 
1) Αμέτ Ερτζάν: Δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος
2) Θεοχαρίδης Γιώργος: Πτυχιούχος Μηχανολόγος, Μηχανικός, Δημοτικός Σύμβουλος
3) Χασάν Χασάν: Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, Δημοτικός Σύμβουλος
4) Αμπαρτζίδης Βασίλης: Γεωπόνος
5) Βαφειάδης Ανέστης: Οικονομολόγος, Πρόεδρος ΟΕΒΕΣ Ροδόπης
6) Βασιλειάδης Ιωάννης: Δημόσιος Υπάλληλος
7) Καταροπούλου-Χόη Ζάνα: Φαρμακοποιός
8) Κεπελής Γεώργιος: Συνταξιούχος ΟΤΕ
9) Κουτσογιάννη-Κρόκου Κρυσταλλία: Εκπαιδευτικός, Νομικός
10) Μάϊνας Κωνσταντίνος: Ιατρός – Καρδιολόγος
11) Μεμέτ Μεχμέτ: Δικηγόρος
12) Ναβροζίδου Αθηνά: Πτυχιούχος Διεθνούς Εμπορίου
13) Ορτακσείδου – Μαρτσά Έλενα: Εκπαιδευτικός, Επιχειρηματίας
14) Χασάν Ουγούρ: Εκπαιδευτικός
15) Παπαγεωργίου Μαρία: Εκπαιδευτικός
16) Παπακωσταντίνου Νίκος: Επιχειρηματίας
17) Μολά Χουσείν Αμέτ Ριντβάν: Ιατρός
18) Χαλήλ Ιβράμ Ρασήμ: Ιδιωτικός Υπάλληλος
19) Χατζή Ελένη: Εκπαιδευτικός
20) Χατζοπούλου Μαρία: Δικηγόρος

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.