Συμπληρωση 46 χρονων απο τα Σεπτεμβριανα

Αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται 46 χρόνια από την αποτρόπαια επίθεση εναντίον ενός φιλήσυχου, νομοταγούς, δυναμικού και φιλοπρόοδου πληθυσμού της Κωνσταντινούπολης, των Ελλήνων Κωνσταντινουπολιτών, με κύριους υπεύθυνους την απροκάλυπτη ρατσιστική αντίληψη στο Τουρκικό Κράτος και την επεκτατική του μανία εντός και εκτός της επικράτειας του.

Θεωρούμε χρέος μας να υπογραμμίσουμε το μέγεθος της σημασίας εκείνων των γεγονότων για τον Ελληνισμό και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και τη βάναυση καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη γειτονική μας χώρα.

Καλούμε όλους τους πολίτες και κυρίως κάθε αρμόδιο να μην αφήσουμε το χρόνο ή άλλους παράγοντες να σβήσουν από τη συλλογική μνήμη του λαού μας τις ιστορικές αυτές στιγμές που σημάδεψαν επώδυνα τον Ελληνισμό και πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν όταν παίρνονται αποφάσεις για την πορεία και το ρόλο του μέσα στο παγκόσμιο σκληρό, ανταγωνιστικό περιβάλλον και ιδιαίτερα στην εξαιρετικού ενδιαφέροντος περιοχή μας.

Τα συμφέροντα της Ελλάδας επιτάσσουν στέρεες φιλίες στηριγμένες σε υγιείς βάσεις, με φίλους που σέβονται το Διεθνές Δίκτυο, τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Απαιτούν όμως από αυτούς πειστήρια ειλικρινών και ειρηνικών διαθέσεων.

Εξυπηρετούνται από συμπεριφορές συμβατές με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα διπλωματίας και πολιτικής δράσης.

Διαφυλάσσονται με υπεύθυνη, αποτελεσματική και προσεκτική αντιμετώπιση του εκρηκτικού και σεσημασμένου γείτονα, που οφείλει να προβεί σε πειστικές ενέργειες φιλικού περιεχομένου π.χ. στο θέμα της κατοχής κυπριακών εδαφών για να τεκμηριώσει την υποτιθέμενη επιδίωξη του για την απόλαυση οριστικά καλών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι ο καθένας μας πρέπει να είναι έτοιμος κάθε στιγμή, ιδιαίτερα σε ό,τι συμβαίνει στον περίγυρο της χώρας μας, να προφυλάξει την Ανθρωπότητα και τον Πολιτισμό από φρικαλεότητες παρόμοιες με αυτές που επιφυλάχθηκαν για τους Έλληνες στην Πόλη.

Για την ανάπαυση των ψυχών των δολοφονηθέντων αδελφών κατά την διάρκεια των Σεπτεμβριανών θα γίνει Ιερό Μνημόσυνο από το Σύλλογό μας, στις 7-9-2001 και ώρα 08.30 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κομοτηνής.

Ο Πρόεδρος

Παύλος Παπαδόπουλος

Ο Γενικός Γραμματέας

Παντελής Αμπατζιάνης


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.