Συμπας ο πολιτικος κοσμος της χωρας & οι φορεις αποχαιρετουν τον Περιφερειαρχη ΑΜ-Θ

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θρηνεί σήμερα τον χαμό του Γιώργου Παυλίδη.
 
Αρχές και φορείς όλης της περιφέρειας, καθώς και εκπρόσωποι της κεντρικής πολιτικής σκηνής, εξέδωσαν ανακοινώσεις, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους και συγκατανεύοντας όλοι τους ανεξαρτήτως κομματικών παρατάξεων στον γρεβενιώτη πολιτικό, με το απαράμιλλο σθένος, το όραμα και το σχέδιο για την έξοδο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τη μειονεκτική περιφερειακότητα, στο οποίο αφιέρωσε και όλο του το είναι.
Ευχόμενοι καλό του κατευόδιο, με αγάπη και συγκίνηση σπάνια για τον πολιτικό της χώρας βίο. Τελευταία μεγίστης σημασίας και συμβολισμών πολιτική πράξη του εκλιπόντα, που αναζητούσε συναινέσεις και σεβασμό με πρώτο κριτήριο το έργο, την πράξη…

Νίκος Βούτσης, πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου «Το ποσοστό με το οποίο αναδείχθηκε Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τον Μάιο του 2014, καταδεικνύει και το πόσο αγαπητός ήταν»

«Ο Γιώργος Παυλίδης, μετά από μια πετυχημένη πορεία στη δικηγορία υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση για πολλά χρόνια. Ως Νομάρχης Ξάνθης εμπνεύστηκε και υλοποίησε καινοτόμες ιδέες που τον καταξίωσαν στη θέση αυτή επί μια 12ετία και του έδωσαν πολλές τιμητικές διακρίσεις για τη δραστηριότητά του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Το ποσοστό με το οποίο αναδείχθηκε Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τον Μάιο του 2014, καταδεικνύει και το πόσο αγαπητός ήταν.
 
Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων εκφράζω τη θλίψη μου για το χαμό του και τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένειά του» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Βουλής. 

Όλγα Γεροβασίλη, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος «Ο θάνατος του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θλίβει ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο»

«Ο θάνατος του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργου Παυλίδη, θλίβει ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο και όλους τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης. Εκ μέρους της Κυβέρνησης, εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στους οικείους και τους συνεργάτες του Γιώργου Παυλίδη». 

Κώστας Πουλάκης, γενικός γραμματέας υπουργείου Εσωτερικών «Η δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση αποχαιρετά έναν από τους ανθρώπους που υπηρέτησαν επί μακρόν, με μεράκι και σημαντική επιτυχία το θεσμό»

«Η δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση αποχαιρετά τον Γ. Παυλίδη, έναν από τους ανθρώπους που υπηρέτησαν επί μακρόν, με μεράκι και σημαντική επιτυχία το θεσμό, και μάλιστα σε μια από τις πιο απομακρυσμένες και ταλαιπωρημένες περιοχές της χώρας, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
 
Στην οικογένειά του, αλλά και στους συνεργάτες του στην Περιφέρεια, απευθύνω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια». 

Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, υφυπουργός Εσωτερικών «Θα μείνει αιώνια στη μνήμη μας για το έργο του και την προσφορά του»

«Ως Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και ως συνεργάτης και φίλη, εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για το χαμό του αγαπητού Γιώργου Παυλίδη, Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θα μείνει αιώνια στη μνήμη μας για το έργο του και την προσφορά του στην Πατρίδα και στους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Στέλνω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και σε όλους τους συνεργάτες και φίλους του». 

Τέρενς Κουίκ, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και πρ. περιφερειακός σύμβουλος «Ποτέ ο Γιώργος δεν μου ζήτησε παράλογα» 

«Ο Γιώργος Παυλίδης ήταν ένας φίλος. Ο Γιώργος Παυλίδης ήταν ένας εξαιρετικός Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Ο Γιώργος Παυλίδης ήταν ένας Μακεδόνας από τα Γρεβενά, που αγάπησε τη Θράκη πιο πολύ και από την ιδιαίτερη πατρίδα του.
 
Στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές ήμασταν αντίπαλοι. Εκείνος με τον δικό του συνδυασμό του «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και εγώ επικεφαλής του συνδυασμού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ – ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ».
 
Ήταν ένας προεκλογικός αγώνας με θέσεις και αντιπαραθέσεις, αλλά μοναδικός σε ευπρέπεια και σεβασμό μεταξύ όλων των συνδυασμών που πήραν μέρος. Χάρη και στον Γιώργο Παυλίδη, δείξαμε το πώς πρέπει να είναι μία προεκλογική αντιπαλότητα σε όλα τα επίπεδα. Εθνικά και Αυτοδιοικητικά.
 
Όσο διάστημα ήμουν Βουλευτής και Περιφερειακός σύμβουλος είχαμε μία εξαιρετική συνεργασία με απόλυτο αλληλοσεβασμό. Αυτό συνεχίστηκε και από τη θέση μου ως μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου. Ως Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.
 
Ποτέ ο Γιώργος δεν μου ζήτησε τα παράλογα. Πάντοτε μου κουβέντιαζε και διεκδικούσε τα αυτονόητα για την ευαίσθητη παραμεθόρια περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
 
Πρέπει να ομολογήσω, ότι ιδιαίτερα για τη Θράκη, αισθανόμουν μία σιγουριά με τον Γιώργο Παυλίδη και κυρίως απέναντι σε όλες τις εθνικές προκλήσεις, που δέχεται η περιοχή από τον Προξενικό παράγοντα.
 
Τελικά, τα χτυπήματα που δέχθηκε μέσα στην οικογένειά του είναι προφανές ότι ξεπέρασαν ακόμα και τις τεράστιες δυνάμεις που είχε.
 
Του εύχομαι καλό ταξίδι και απευθύνω στους οικείους του και τους συνεργάτες του, τα θερμά συλλυπητήρια των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και του Προέδρου μας Πάνου Καμμένου, όλων των στελεχών του συνδυασμού «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ – ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ και βεβαίως τα προσωπικά μου». 

Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «Υπήρξε ένας φλογερός πατριώτης, ένας αγωνιστής της ζωής»

«Η απώλεια του Γιώργου Παυλίδη κάνει την παράταξή μας φτωχότερη και στερεί από εμένα προσωπικά ένα πολύ καλό φίλο.
 
Υπήρξε ένας ανιδιοτελής αγωνιστής της Νέας Δημοκρατίας, ένας οραματιστής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ένας φλογερός πατριώτης, ένας αγωνιστής της ζωής.
 
Μέχρι και την ύστατη ώρα βρισκόταν στις επάλξεις, στο γραφείο του, για να αντιμετωπίσει τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των πολιτών της Περιφέρειας που τόσο αγάπησε.
 
Με ιδιαίτερη θλίψη για την απώλειά του εκφράζω στην οικογένειά του τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου.» 

Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πρ. πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «Αγωνιστής της Νέας Δημοκρατίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του αγαπημένου φίλου, συνεργάτη και αγωνιστή της Νέας Δημοκρατίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Γιώργου Παυλίδη.
 
Η παρακαταθήκη που αφήνει είναι αυτή της ανιδιοτελούς προσφοράς στην παράταξή μας και στην περιφέρειά του». 

Θεόδωρος Καράογλου, τομεάρχης Μακεδονίας-Θράκης Ν.Δ. «Θα τον θυμόμαστε πάντα για την πραότητα και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του»

«Έφυγε ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ένα ικανό και διακεκριμένο στέλεχος της Αυτοδιοίκησης, ένας συναγωνιστής με τον οποίο δώσαμε αγώνες σε δύσκολες εποχές για τη Νέα Δημοκρατία, μα πάνω από όλα ένας καλός φίλος, ένας σπουδαίος οικογενειάρχης.
 
Το έργο του στη Νομαρχία Ξάνθης και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπήρξε σημαντικό, πολυποίκιλο και ξεχωριστό. Θα τον θυμόμαστε πάντα για την πραότητα και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του.
 
 Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι φίλε Γιώργο». 

Συλλυπητήρια των βουλευτών ν.Ροδόπης Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Ιλχάν Αχμέτ 

Μέσω ανάρτησής τους στο facebook αποχαιρέτησαν τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οι βουλευτές ν.Ροδόπης κ.κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Ιλχάν Αχμέτ.
 
«Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ο Θεός να τον αναπαύσει», έγραψε στην προσωπική σελίδα του ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αϊχάν Καρά Γιουσούφ.
 
«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Γιώργου Παυλίδη. Υπήρξε φίλος μου, ένας άνθρωπος με μεγάλη επίγνωση των προβλημάτων της περιφέρειάς μας και αγάπη για την Αυτοδιοίκηση την οποία υπηρέτησε άοκνα μέχρι το τέλος της ζωής του. Στους οικείους του και την οικογένειά του εκφράζω τα συλλυπητήριά μου», δήλωσε με την σειρά του, ο βουλευτής Ροδόπης του Ποταμιού Ιλχάν Αχμέτ. 

Σ. Γιαννακίδης, Γ.Στογιαννίδης, Χ. Ζεϊμπέκ, βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης «Ενα πολιτικό πρόσωπο με σημαίνοντα ρόλο για δεκαετίες στο δημόσιο βίο του τόπου μας, πάντα πολιτευόμενο με ευπρέπεια»

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στην οποία αναφέρεται «Με βαθύτατη θλίψη, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια και τους οικείους του Γεώργιου Παυλίδη, περιφερειάρχη ΑΜΘ. Ο Γεώργιος Παυλίδης υπήρξε ένα πολιτικό πρόσωπο με σημαίνοντα ρόλο για δεκαετίες στο δημόσιο βίο του τόπου μας, πάντα πολιτευόμενος με ευπρέπεια, υπηρετώντας την Ξάνθη και την ευρύτερη περιφέρεια με αγάπη, στόχο και όραμα. Ευχόμαστε στην οικογένεια και τους οικείους του δύναμη για να αντέξουν το βάρος της απώλειας». 

Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης «Μεγάλο το κενό που αφήνει ένα μαχητικό και δυναμικό στέλεχος της ΝΔ»

«Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον άδικο θάνατο, από την επάρατη νόσο, του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Γεωργίου Παυλίδη. Κουράγιο στους φίλους και συνεργάτες του που έχουν να καλύψουν ένα μεγάλο κενό που αφήνει ένα μαχητικό και δυναμικό στέλεχος της ΝΔ, αλλά περισσότερο η σκέψη μας και οι ευχές μας είναι με την οικογένειά του, που δέχεται ένα δεύτερο μεγάλο χτύπημα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης. 

Δημήτρης Χαρίτου, μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης «Επιβεβαίωσε τη ρήση “Αρχή άνδρα δείκνυσι»

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο κ. Δημήτρης Χαρίτου, μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, σημείωσε για τον Γιώργο Παυλίδη, τον οποίο γνώριζε καλά από την κοινή τους πορεία στα έδρανα του περιφερειακού συμβουλίου: «Επιβεβαίωσε την ρήση “Αρχή άνδρα δείκνυσι”. Εργάσθηκε μέχρι τέλος προτάσσοντας τα συμφέροντα της περιφέρειας ΑΜΘ. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του». 

Γιώργος Πεταλωτής, εκπρόσωπος τύπου ΚΙΔΗΣΟ «Με σοβαρότητα, χωρίς ανούσιους ανταγωνισμούς, κέρδισε φίλους και μετά και τους αντιπάλους»

«Ο Γιώργος Παυλίδης, Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης έως σήμερα , πάλεψε σκληρά όπως ήξερε πάντα, κερδίζοντας τη ζωή μέχρι τελευταία στιγμή με τη γνωστή του επιμονή, μεθοδικότητα και αξιοπρέπεια, άρα και το θάνατο.
Συνάδελφος και συνεργάτης πολλές φορές επί χρόνια στη μαχόμενη Δικηγορία, με τη συμμετοχή του στα δημόσια πράγματα αρχικά ως Νομάρχης Ξάνθης και κατόπιν ως Περιφερειάρχης ΑΜΘ εργάστηκε σκληρά για τον τόπο μας. Χωρίς η εξουσία να του προσθέσει έπαρση. Με σοβαρότητα, χωρίς ανούσιους ανταγωνισμούς, κέρδισε φίλους και μετά και τους αντιπάλους. Δούλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή, παρά τις δύσκολες οικογενειακές συνθήκες, για την περιοχή μας χωρίς μισαλλοδοξίες, κάλυψε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις θρησκεύματος και ιδεολογίας, χωρίς ανούσιες αυτοπροβολές, προτάσσοντας μόνον το έργο της Περιφέρειας .
 
Θλίψη σε όλους μας, αλλά και παράδειγμα αξιοπρέπειας και ωριμότητας σε όλα τα επίπεδα.
 
Συλλυπητήρια ειλικρινή στην οικογένεια και τους συνεργάτες του». 

Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης, Φιλίας «Ο Γεώργιος Παυλίδης αφήνει το δικό του στίγμα» 

«Με βαθύτατη θλίψη, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, και την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργου Παυλίδη.
 
Ο Γεώργιος Παυλίδης υπήρξε ένα σημαντικό πολιτικό πρόσωπο για τον τόπο, ο οποίος αφήνει το δικό του στίγμα.
 
Η διοίκηση και τα μέλη του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) εύχονται στην οικογένεια και τους οικείους του θερμά συλλυπητήρια και δύναμη για την απώλειά του». 

Γιώργος Πετρίδης, Δήμαρχος Κομοτηνής «Καλό ταξίδι Περιφερειάρχη μας»

«Η αυτοδιοίκηση από σήμερα είναι φτωχότερη. Η απώλεια του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Γιώργου Παυλίδη αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό.
 
Ήταν άνθρωπος των πράξεων και όχι των λόγων. Αγαπούσε τον τόπο του και έδωσε το «είναι» του για αυτόν. Θα τον θυμόμαστε για αυτό και θα τον τιμούμε.
 
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους, στους συνεργάτες του.
Καλό ταξίδι Περιφερειάρχη μας».

Γιάννης Σταυρίδης, Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών «Σήμερα ο Δήμος μας έχασε έναν φίλο και ο τόπος έναν επιφανή Θρακιώτη»

«Με αισθήματα οδύνης και βαθύτατης θλίψης πληροφορηθήκαμε σήμερα την απώλεια του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργου Παυλίδη. Ο εκλιπών υπήρξε ένας λαοφιλής αυτοδιοικητικός ηγέτης με μακρόχρονη και πολυεπίπεδη προσφορά στον τόπο του την Ξάνθη και εν συνεχεία στην Περιφέρεια ΑΜΘ . Το έργο του, παρά το εξαιρετικά σύντομο της παραμονής του στη θέση του Περιφερειάρχη είναι αξιολογότατο, ενώ το ενδιαφέρον του για το Δήμο και τα προβλήματά του διαρκές. Σήμερα ο Δήμος μας έχασε έναν φίλο και ο τόπος έναν επιφανή Θρακιώτη. Ο Γιώργος Παυλίδης μέχρι την ύστατη στιγμή παρέδωσε διδάγματα θάρρους και συνέπειας . Διερμηνεύοντας τα αισθήματα των συνδημοτών μου εύχομαι θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του ,τη σύζυγό και την κόρη του, να έχουν την εξ ύψους παρηγοριά και να είναι ελαφρύ το χώμα της Θράκης που θα τον σκεπάσει». 

Περιφερειακό Τμήμα Θράκης Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας 

«Με βαθύτατη θλίψη, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια και τους οικείους του Γεωργίου Παυλίδη, Περιφερειάρχη ΑΜΘ.
 
Ο Γεώργιος Παυλίδης υπήρξε ένα πολιτικό πρόσωπο με σημαίνοντα ρόλο για δεκαετίες στο δημόσιο βίο του τόπου μας, πάντα πολιτευόμενος με ευπρέπεια, υπηρετώντας τον θεσμό της αυτοδιοίκησης.
 
Ευχόμαστε στην οικογένεια και τους οικείους του δύναμη για να αντέξουν το βάρος της απώλειας.» 

Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας- Θράκης «Υπήρξε τόσο ως άνθρωπος όσο και με το θεσμικό του ρόλο, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα παιδικής προστασίας και αναπηρίας» 

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας- Θράκης, συγκλονισμένοι από τον αδόκητο θάνατο του εξαίρετου ανθρώπου και με αγωνιστικό πνεύμα Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γεωργίου Παυλίδη εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους στην Οικογένειά του.
 
Ο Γεώργιος Παυλίδης υπήρξε τόσο ως άνθρωπος όσο και με το θεσμικό του ρόλο , ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα παιδικής προστασίας και αναπηρίας.
 
Με αντίστοιχες ανακοινώσεις τη θλίψη τους για τον θάνατο του Γιώργου Παυλίδη εξέφρασαν η Ομοσπονδία Επαγγελματιοβιοτεχνών Ροδόπης, ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης καθώς και η Ένωση Επαγγελματικών Σαπών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.