“Summer Music Fun” απο το Ωδειο Μ.Συκακη

Το νέο πρόγραμμα του Ωδείου για την «καταπολέμηση» της καλοκαιρινής «ανίας»

Τρεις εβδομάδες θα διαρκέσει το πρόγραμμα της δημιουργικής αντιμετώπισης της καλοκαιρινής «ανίας» που διοργανώνει φέτος το καλοκαίρι το Ωδείο Μ. Συκάκη.
 
Πρόκειται για το πρόγραμμα “Summer Music Fun” που θα ξεκινήσει στις 3 και θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιουλίου, προσφέροντας έτσι στους μικρούς μας συμπολίτες, ηλικίας, αυστηρά 8 ως 12 ετών, την δυνατότητα να περνούν δημιουργικά ένα τρίωρο της θερινής τους καθημερινότητας.
 
Όπως εξήγησε η διοικητική διευθύντρια του Ωδείου κ. Χριστίνα Συκάκη πρόκειται για ένα πρόγραμμα στόχος του οποίου είναι να αποτελέσει μία «εναλλακτική ποιοτική λύση για όσα παιδιά θέλουν να γεμίσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, που το καλοκαίρι αν μη τι άλλο είναι αρκετός».
 
Θα είναι ένα πρόγραμμα δημιουργικής στην ουσία απασχόλησης, όπου επί καθημερινής βάσεως, 11 το πρωί με 1 το μεσημέρι, οι συμμετέχοντες θα συμμετέχουν σε βιωματικές ασκήσεις και δράσεις, με βάση τη μουσική, η οποία όμως θα «χρησιμοποιείται» μόνο υπό την έννοια της «χρήσης» της για να μάθουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους.
 
«Η μουσική παιδεία των παιδιών, το αν έχουν σχέση με την μουσική ή όχι, δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο, καθότι το όλο πρόγραμμα βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό και στην ουσία τα παιδιά θα είναι αυτά που θα το διαμορφώσουν, όντας η πηγή των ιδεών» επεσήμανε η κ. Συκάκη.
 
Οι δραστηριότητες σύμφωνα με την ίδια θα ποικίλουν, ξεκινώντας από βιωματικές δράσεις γνωριμίας, ασκήσεις ούτως ώστε να δεθούν ως ομάδα  αλλά και ασκήσεις αυτοσχεδιασμού που θα βασίζονται πάνω στα θέλω των συμμετεχόντων.
 
Το πρόγραμμα θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Ωδείου Μ. Συκάκη, ενώ όπως υπογράμμισε η κ. Συκάκη υπάρχει ένα συμβολικό κόστος συμμετοχής της τάξεως του ενός ευρώ, υπό την λογική της «δέσμευσης» των συμμετεχόντων ούτως ώστε να μην κάνουν απουσίες δίχως την ύπαρξη σοβαρού λόγου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.