Στρατηγικη «κρατα με να σε κρατω…» χαρασσουν εμποροεπαγγελματιες και βιομηχανοι στη Ροδοπη

Κύκλο επαφών με τις ισχυρές επιχειρήσεις της περιοχής «εγκαινίασαν» η Ομοσπονδία και ο Εμπορικός Σύλλογος

Με την παραδοχή ότι κάθε «κρίκος» της τοπικής επιχειρηματικότητας εξαρτά άμεσα ή έμμεσα την «αλυσίδα» της τοπικής οικονομίας, οι εκπρόσωποι του εμπορικού και του επαγγελματικού κόσμου της Ροδόπης αποφάσισαν να ξεκινήσουν έναν κύκλο επαφών και συζητήσεων με τις μεγάλες και ισχυρές επιχειρήσεις, που εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στη Βι.Πε. Κομοτηνής και σε άλλα σημεία του νομού μας. Την πρωτοβουλία αυτή εγκαινιάστηκε με τις επισκέψεις σε δύο από τις πλέον ισχυρές βιομηχανίες του τόπου μας, στην Οινοποιία-Ποτοποιία Θράκης και στη Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Ανέστης Βαφειάδης, και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Κική Κωνσταντινίδου, συνοδευόμενοι από τους αντιπροέδρους των δύο οργανώσεων, τους κ.κ. Νίκο Ευκαρπίδη και Γιώργο Κασάπη, συνάντησαν διαδοχικά τον διευθύνοντα σύμβουλο της Οινοποιίας Ποτοποιίας Θράκης, κ. Βάιο Κουδουμάκη, και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας-Θράκης, κ. Δημήτρη Πολιτόπουλο. Στο πρόγραμμα των φορέων, που εκπροσωπούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της τοπικής αγοράς, είναι η διενέργεια επαφών με εκπροσώπους άλλων 14 τουλάχιστον μεγάλων επιχειρήσεων της περιοχής μας, οι οποίες σε πείσμα των δυσμενών οικονομικών συνθηκών εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται με επιτυχία σε διάφορους τομείς, διασφαλίζοντας τη διατήρηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας στον νομό Ροδόπης.

«Από μια θέση που δημιουργείται στο νομό Ροδόπης, αυτόματα δημιουργούνται άλλες 4 σύμφωνα με αναλογικές μελέτες»

Σκοπός των παραπάνω επαφών, όπως εξήγησε στον «ΠτΘ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Βαφειάδης, είναι να συζητηθούν τα προβλήματα της τοπικής αγοράς αλλά και να δηλωθεί η στήριξη των φορέων στις μεγάλες επιχειρήσεις του τόπου μας. «Αυτοί είναι που δίνουν δουλειά σε πολλές οικογένειες», παρατήρησε ο κ. Βαφειάδης, «οι οποίες έμμεσα στηρίζουν και την αγορά της πόλης». «Από μια θέση που δημιουργείται στο νομό Ροδόπης, αυτόματα δημιουργούνται άλλες 4 σύμφωνα με αναλογικές μελέτες», επισήμανε. «Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι για την τοπική οικονομία να είναι βιώσιμες και υγιείς αυτές οι επιχειρήσεις», προσέθεσε, «και πόσο ανάγκη έχουν τη στήριξή μας, της τοπικής κοινωνίας».
 
Αναφερόμενος στις δύο πρώτες συναντήσεις, υποστήριξε ότι κοινή συνισταμένη των συζητήσεων, που έγιναν, ήταν ότι «πρέπει να ενδυναμώσουμε την τοπική αγορά, την τοπική οικονομία, ώστε να μπορέσουμε να απαλύνουμε έστω και λίγο την αδυσώπητη κρίση, που μαστίζει την περιοχή μας». Στόχος κατά τον κ. Βαφειάδη είναι να δημιουργηθεί ένα πνεύμα αλληλοστήριξης μεταξύ των μικρών και των μεγάλων επιχειρήσεων σε τοπικό επίπεδο, με θετικές συνέπειες για όλη την τοπική κοινωνία.

Επίσκεψη στο Χάσκοβο και διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας στα πλαίσια του προγράμματος Interreg

Σημειώνεται, τέλος, ότι στο πλαίσιο της εξωστρέφειας την οποία επιδιώκουν οι φορείς, που εκπροσωπούν την αγορά της Ροδόπης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, επισκέφτηκαν την Τετάρτη τον ομόλογό τους στην πόλη του Χάσκοβου Βουλγαρίας. Στην διάρκεια της επίσκεψης, που είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας σε δράσεις επιχειρηματικότητας μέσω του διασυνοριακού προγράμματος Interreg , το οποίο επίκειται να προκηρυχθεί το επόμενο διάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.