Στρατηγικες για καλυτερες τιμες στα προιοντα αναζητα η ΑΜΘ

Μέσω προγράμματος του ΑΠΘ που θα διερευνήσει τη ζήτηση και θα αναπτύξει στρατηγικές προώθησης

Την έγκριση σύναψης σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης για την: «Τεχνική στήριξη για τη διερεύνηση της ζήτησης αγροτικών προϊόντων της Π.Α.Μ.Θ. και την ανάπτυξη στρατηγικών προώθησης προϊόντων ποιότητας» έδωσε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου κατά πλειοψηφία του Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ.
 
Το πανεπιστήμιο θα αναλάβει να καταγράψει τις μεταβολές που έχουν γίνει στα καταναλωτικά πρότυπα των χωρών όπου εξάγονται προϊόντα της ΑΜΘ, μιας και πλέον οι καταναλωτές ζητούν προϊόντα άλλου είδους, ασφαλή, υγιεινά, πιστοποιημένα.
 
Στη συνέχεια θα καταγραφούν τα συμπεράσματα τα οποία θα δοθούν στους παραγωγούς που με βάση αυτά θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα αλλάξουν πρότυπα, ποικιλίες ή και τρόπο παραγωγής.
 
Αυτή η στροφή θα έχει σαν αποτέλεσμα οι παραγωγοί να επιτύχουν καλύτερες τιμές, μιας και έχει παρατηρηθεί ότι προϊόντα ίδια ποιότητας από άλλες μεσογειακές χώρες, πωλούνται σε καλύτερες τιμές από τα δικά μας.
 
Κατόπιν θα ακολουθήσει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για νέες στρατηγικές, καθώς και διάφορα προγράμματα αναδιάρθρωσης καλλιεργειών.
 
Η μελέτη αυτή θα κοστίσει στην Περιφέρεια ΑΜΘ 30 χιλιάδες ευρώ συν ΦΠΑ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.