Στους τελικους του πανελληνιου Πρωταθληματος Παμπαιδων τρεις αθλητες του τμηματος παλης του ΑΣ Δημοκριτειο

Με τέσσερις αθλητές ταξίδεψε στην Α΄ Προκριματική φάση του πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων –Πανκορασίδων, στο οποίο συμμετείχαν παιδιά γεννημένα τα έτη 2002-2004 το τμήμα πάλης ΑΣ Δημοκρίτειο, με 3 από αυτούς να καταφέρνουν να πάρουν την πρόκριση στην τελική φάση.
 
Συγκεκριμένα στο γυμναστήριο του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη αγωνίστηκαν στους Παμπαίδες Β΄, ο Κωνσταντίνος Αυτοφορίδης στην κατηγορία των 47 κιλών, και ο Νίκος Αμπελίδης στην κατηγορία των 53 κιλών. Στην κατηγορία των Παμπαίδων Α αγωνίστηκε ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης στην κατηγορία των 73 κιλών, ενώ στις Παγκορασίδες η Μαρία Νταμουτσίδου πάλεψε στην κατηγορία των 62 κιλών.
 
Οι αθλητές τα πήγαν πολύ καλά. Τρείς εξ αυτών προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, με τον προπονητή τους κ. Θόδωρο Καρυπίδη να επισημαίνει πως έκαναν εξαιρετική εμφάνιση, την οποία ελπίζει πως θα επαναλάβουν στην τελική φάση.
 
Ο μόνος που δεν προκρίθηκε ήταν ο Νίκος Αμπελίδης, γιατί, όπως σημείωσε ο Καρυπίδης, έκανε μερικά λάθη, που τελικά του κόστισαν την πρόκριση.
 
Τα παιδιά θα ταξιδέψουν στην Μεσσηνία στις αρχές Μαΐου, όπου θα διεκδικήσουν τα μετάλλια στους τελικούς.
 
 

Τα επόμενα αγωνιστικά «ραντεβού» για τον Σύλλογο

 
Οι αγώνες συνεχίζονται για το τμήμα με τρία άτομα στην Κατερίνη, στους τελικούς των εφήβων, ενώ οι υπόλοιποι αθλητές του που έχουν προκριθεί στους διεθνείς αγώνες θα ξεκινήσουν την προετοιμασία το επόμενο διάστημα.
 
Στις 9 Απριλίου, 6 αθλητές του τμήματος, που έχουν διακριθεί στα πανελλήνια πρωταθλήματα,  θα πραγματοποιήσουν την πρώτη προετοιμασία στο Κιλκίς, μαζί με άλλα 60 παιδιά από όλη την Ελλάδα, για τους διεθνείς αγώνες που θα γίνουν το καλοκαίρι, ενώ θα γίνει ακόμα μια προετοιμασία μετά το τέλος του σχολείου και των εξετάσεων.
 
Αξίζει να σημειωθεί, όπως έχουμε αναφέρει και άλλες φορές, ότι τα κόστη τόσο της προετοιμασίας όσο και της μετάβασης στο εξωτερικό καλύπτονται από τον Σύλλογο μέσω ιδιωτών, μιας και η βοήθεια από την πανελλήνια ομοσπονδία είναι πλέον πενιχρή ενώ από τους τοπικούς φορείς, σύμφωνα με τον κ. Καρυπίδη, ανύπαρκτη.
 
Παρόλα αυτά το τμήμα πάει πάρα πολύ καλά, έχοντας πλέον στις τάξεις του αρκετούς πρωταθλητές Ελλάδας, τόνισε ο κ. Καρυπίδης, υπενθυμίζοντας πως οι διακρίσεις δεν φέρνουν μόνο μετάλλια στα παιδιά και το σύλλογο, αλλά τους δίνουν και μόρια για την εισαγωγή τους στην Ανώτατη εκπαίδευση.
 
Μάλιστα πλέον ο σύλλογος έχει σχεδόν όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, ενώ μια φορά κάθε εβδομάδα, που αγωνίζονται μαζί, οι μικρότεροί μαθαίνουν και γίνονται καλύτεροι παλαιστές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.