Στους πανελληνιους τελικους παλης εξι αθλητες του ΑΣ Δημοκριτειο

Τέσσερις πρώτες θέσεις, μία δεύτερη και μια τρίτη θέση κατέκτησαν στην Α’ προκριματική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος πάλης Παίδων και Εφήβων οι αθλητές του ΑΣ Δημοκρίτειο

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η συμμετοχή του τμήματος πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο στην προκριματική φάση των πανελληνίων πρωταθλημάτων Παίδων, Κορασίδων και Εφήβων που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 19-20 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη. Από τους έξι αθλητές που συμμετείχαν στην αποστολή, και οι έξι πήραν το εισιτήριο για την τελική φάση των πρωταθλημάτων, με τρείς αθλητές μάλιστα να αναδεικνύονται πρώτοι στην κατηγορία τους.
 
Αναλυτικότερα, στους Παίδες συμμετείχαν τρείς αθλητές, ο Τίραν Γκρηγκοριάν, που αναδείχτηκε τρίτος στην κατηγορία των 50 κιλών, ο Χρήστος Σκόνδρας, που αναδείχτηκε πρώτος στην κατηγορία των 58 κιλών και ο Αργύρης Γκρηγκοριάν, ο οποίος αναδείχτηκε πρώτος στην κατηγορία των 58 κιλών. Για τον Αργύρη Γκρογκοριάν αξίζει να σημειωθεί πως είναι μικρότερος από τους άλλους αθλητές που αγωνίζονταν και συμμετείχε στους αγώνες με ειδική άδεια της Ομοσπονδίας μετά από αίτηση του συλλόγου. Παρόλο το νεαρό της ηλικίας του ο αθλητής τα πήγε πάρα πολύ καλά, με τον προπονητή του κ. Θεόδωρο Καρυπίδη να σημειώνει πως κατάφερε να κερδίσει με άνεση την κατηγορία και αθλητές μεγαλύτερούς του σε ηλικία.
 
Στις Κορασίδες συμμετείχε μια αθλήτρια, η Αθηνά Γιαγτζόγλου στα 46 κιλά, η οποία και αναδείχτηκε πρώτη και μαζί με τους άλλους τρείς συναθλητές της θα ταξιδέψει στην Πελοπόννησο για την τελική φάση.
 
Στους Εφήβους συμμετείχαν δύο αθλητές, ο Νάρεκ Γκρηγκοριάν, που βγήκε πρώτος στα 55 κιλά, και ο Γιάννης Βίνικ, που βγήκε δεύτερος στα 60 κιλά, και θα ταξιδέψουν στους τελικούς που θα πραγματοποιηθούν στην Πτολεμαΐδα.
 
Γενικά οι αθλητές του συλλόγου και ο ίδιος ο σύλλογος τα πήγαν πολύ καλά, σημείωσε ο κ. Καρυπίδης, τονίζοντας πως κατάφεραν να δείξουν ότι μπορούν να σταθούν όρθιοι στην παλαίστρα και να ελπίζουν στα καλύτερα στους τελικούς.
 
Άλλωστε ελπίδα του Συλλόγου είναι οι αθλητές να διακριθούν και να πάρουν το εισιτήριο για να συμμετάσχουν με την Εθνική ομάδα στους Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους Τελικούς που θα γίνουν αργότερα φέτος, κουβαλώντας επάνω τους τις ελπίδες της Κομοτηνής και της χώρας.
 
Αυτή είναι μια έντονη περίοδος προετοιμασίας και αγώνων για τους αθλητές του τμήματος πάλης, με 2 αθλητές, τον Αργύρη Γκρηγκοριάν και τον Χρήστο Σκόνδρα να ταξιδεύουν στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας, όπου θα συμμετάσχουν σε διεθνές τουρνουά και θα παλέψουν με αθλητές από πολλές χώρες, ενώ την ίδια ημερομηνία θα βρεθούν στο Έλχοβο της Βουλγαρίας, σε διεθνές τουρνουά για την κατηγορία Παμπαίδες Β΄ (γεννηθείς 2004-2006) ο Κωνσταντίνος Αυτοφορίδης, που θα παλέψει στην κατηγορία των 38 κιλών και ο Γιώργος Βαρντανιάνπου που θα παλέψει στην κατηγορία των 42 κιλών.
 
Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η εντατική προετοιμασία για το τουρνουά Παμπαίδων που θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες στις 16-17 Απριλίου, όπου θα συμμετάσχουν τρείς αθλητές, ο Κωνσταντίνος Αυτοφορίδης στα 38 κιλά, ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης στα 66 κιλά και ο Αργύρης Γκρηγκοριάν στα 53 κιλά.
 
Ο σύλλογος συνεχίζει να βασίζεται στη βοήθεια ιδιωτών για να μπορέσει να συμμετάσχει σε αυτές τις δράσεις, με τον κ. Καρυπίδη να ευχαριστεί τους ιδιοκτήτες του Art-barbicicletta, Παντελή Πηλικίδη και Σταύρο Γιαχτσή, τον ιδιοκτήτη του βενζινάδικου Marko κ. Μάρκο Γραμμενιδη καθώς και τον γιατρό κ. Πέτρο Γιαγτζόγλου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.