Στους οικισμους των Δικελλων και Μεσημβριας ο Γιαννης Λασκαρακης

Στους οικισμούς των Δικέλλων και της Μεσημβρίας βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Λασκαράκης και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Πορείας στο Μέλλον».

Στα Δίκελλα, οι κάτοικοι υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη τον κ. Λασκαράκη και τους συνεργάτες τους και τους άκουσαν με ενδιαφέρον. Βασικό άξονα της συζήτησης αποτέλεσε ο ρόλος των Δικέλλων στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου και οι τρόποι αξιοποίησης του πλούτου του οικισμού που σήμερα παραμένει ανεκμετάλλευτος. Πιο συγκεκριμένα, τονίσθηκε η σημασία ανάδειξης της παραλιακής ζώνης, η ανάγκη χωροταξικής τακτοποίησης και των χρήσεων γης της περιοχής, που πρέπει να ρυθμιστούν με βάση τα νέα δεδομένα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην έλλειψη των έργων υποδομής, αλλά και τη λειψυδρία που παρατηρείται στον οικισμό. «Η υπόσχεση του Δημάρχου ότι θα φέρει νερό από τη Μάκρη είναι μία πολύ πρόχειρη πρόταση, καθώς και η Μάκρη έχει πρόβλημα επάρκειας νερού, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Με τον τρόπο αυτό μόνο την επιδείνωση της κατάστασης και στους δύο οικισμούς θα μπορούσε να πετύχει ο κ. Δήμαρχος», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Λασκαράκης, τονίζοντας ότι η λύση στο πρόβλημα είναι η υδροδότηση του οικισμού από τον υδροταμιευτήρα του Άβαντα.

Αναφέρθηκε ακόμη το πρόβλημα της συγκοινωνίας των Δικέλλων με την Αλεξανδρούπολη, στο οποίο η λύση θα δοθεί μέσω μίας συνεργασίας του Δήμου με το ΚΤΕΛ για την πραγματοποίηση συχνών δρομολογίων, σε καθημερινή βάση.

Για το θέμα του ελαιολάδου της περιοχής που είναι πολύ καλής ποιότητας, τονίστηκε ότι θα πρέπει ο Δήμος να συμμετέχει σε πρωτοβουλίες για την προώθηση του λαδιού στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και για την τυποποίησή του με ένα επώνυμο σύστημα ποιότητας που θα εξασφαλίσει ο Δήμος μέσα από την παρέμβασή του στις ευρωπαϊκές επιτροπές και αγορές, ώστε το λάδι της περιοχής να γίνει ανταγωνιστικό.

Στη Μεσημβρία, ο κ. Λασκαράκης και οι συνεργάτες του είχαν συνάντηση με τους μουσουλμάνους κατοίκους τους οικισμού με τους οποίους συζήτησαν σε ένα πολύ καλό κλίμα τα ζητήματα που τους απασχολούν. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης αναφέρθηκε κυρίως στην αντιμετώπιση των ανθρώπων αυτών από τις δημοτικές αρχές σαν πολίτες δεύτερης ποιότητας, λόγω της διαφορετικής θρησκείας και καταγωγής τους. Από την πλευρά του, τονίστηκε ότι οι μουσουλμάνοι έχουν το αναφαίρετο και αδιαμφισβήτητο δικαίωμα του ατομικού αυτοπροσδιορισμού, το δικαίωμα να διατηρούν τη γλώσσα τους, αλλά και την υποχρέωση να μάθουν τα ελληνικά, ώστε να μπορούν να διασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή και στην παιδεία, η οποία θα πρέπει να είναι το κέντρο βάρους όλης της προσπάθειας του Δήμου μέσα από σχολεία και δασκάλους ταγμένους στον σκοπό αυτό.

«Πρόκειται ίσως για το πιο παραμελημένο χωριό της περιοχής κι αυτό γιατί ακριβώς τους βλέπουν με αυτή την σχεδόν ρατσιστική αντιμετώπιση. Είναι ντροπή γιατί δεν έχει γίνει τίποτε σε αυτό τον οικισμό», σημείωσε ο κ. Λασκαράκης.

Το θέμα της προώθησης του ελαιολάδου της περιοχής και της ενίσχυσης της κτηνοτροφίας αναλύθηκε και στον οικισμό της Μεσημβρίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αρχαία Μεσημβρία και στην ανάγκη ανάδειξής της, κάτι που θα μπορέσει να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στον οικισμό, αλλά και να συμβάλει στη γενικότερη οικονομική και κοινωνική του ανάπτυξη.

Επισημαίνεται ότι για τις επόμενες ημέρες το πρόγραμμα του υποψηφίου Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Λασκαράκη και των συνεργατών του περιλαμβάνει: αύριο Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου επίσκεψη στους οικισμούς του Μαΐστρου και Απαλού και το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στον Κόμαρο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του κ. Λασκαράκη και των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων με κατοίκους όλων των μειονοτικών χωριών της περιοχής. Το πρωί της Κυριακής 1 Οκτωβρίου (ώρα 11.00) ο κ. Λασκαράκης θα μιλήσει στη Μάκρη, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας (ώρα 19.00, ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ) οι γυναίκες του συνδυασμού θα πραγματοποιήσουν μία όμορφη εκδήλωση… γένους θηλυκού. Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου ο κ. Λασκαράκης και οι συνεργάτες του θα συναντηθούν με τους κατοίκους της Απολλωνιάδας και την Τρίτη 3 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία στην Εξώπολη. Τέλος, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο ΘΡΑΚΗ ΠΑΛΛΑΣ (ώρα 19.00) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος της παράταξης και των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.