Στους αποστρατους το φλουρι της πιτας των αστυνομικων υπαλληλων της Ροδοπης

Μια ευχάριστη ανάπαυλα για την αστυνομική οικογένεια, ενόψει ενός δύσκολου 2016

Στον κ. Αργύρη Κυριαζίδη, πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας «Η Αγία Ειρήνη», έπεσε το φλουρί της βασιλόπιτας που έκοψαν το βράδυ της Κυριακής οι αστυνομικοί υπάλληλοι του νομού μας.  Η καθιερωμένη εκδήλωση, που διοργανώνει η τοπική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, έλαβε χώρα στο «Ηχοδρόμιο» και αποτέλεσε μια ευχάριστη ανάπαυλα για τα μέλη της, ενόψει μίας δύσκολης και απαιτητικής, όπως προμηνύεται, νέας χρονιάς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της τοπικής πολιτικής ηγεσίας, όπως ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μουσταφά Μουσταφά, το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τάκης Χαρίτου, και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, κ. Νότης Χαραλαμπίδης. Το «παρών» έδωσε επίσης η τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., δια των κ.κ. Νικόλαου Μενεξίδη, διοικητή της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜ-Θ, Γεώργιου Γκράνα, αστυνομικού διευθυντή Ροδόπης, και Γεώργιου Καλαϊτζή, διοικητή της Σχολής Αστυφυλάκων.

Επιπλέον, στην Κομοτηνή βρέθηκαν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, και οι πρόεδροι των  Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης, κ. κ. Δημήτριος Παδιώτης, Δημήτριος Τσιακίρης, Πέτρος Χατζηαντωνίου. Τέλος, την είσοδο του νέου έτους γιόρτασαν μαζί με τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης ο κ. Παναγιώτης Βασιλειάδης,  μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας ΑΜ-Θ, η κ. Ζωή Σκεύα, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος ΙΡΑ Ροδόπης, και ο κ. Κωνσταντίνος Χατζηαναγνώστου, ο πρόεδρος αντίστοιχου παραρτήματος της γειτονικής Αλεξανδρούπολης.

Σταυρούλα Τζατζανά
 
«Έχουμε δείξει μεγάλη υπομονή διαχρονικά, όμως δεν μπορούμε να ανεχτούμε να συνεχίζεται η απαξίωση του κλάδου από τις εκάστοτε κυβερνήσεις»

Στον σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων του νομού μας, κ. Σταυρούλα Τζατζανά, επέμεινε ιδιαίτερα στις ευχές για υγεία και ειρήνη για όλον τον κόσμο, ευχήθηκε επίσης το 2016 να φέρει οικονομική και ηθική ανάταση στους Έλληνες, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την ετοιμότητα των συναδέλφων της να διεκδικήσουν στο δρόμο όσα έχουν στερηθεί τα τελευταία χρόνια της κρίσης. «Το 2016 οι έλληνες πολίτες, αλλά και οι έλληνες αστυνομικοί, να έχουν όλα αυτά που τους αξίζουν και να πιάσουν τόπο οι τόσες στερήσεις, που αναγκάστηκαν να υπομείνουν σε αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης», ευχήθηκε, σπεύδοντας να επισημαίνει πως «σε αντίθετη περίπτωση η Ένωσή μας δηλώνει παρούσα, σε αγωνιστική ετοιμότητα για να διεκδικήσει όλα αυτά για λογαριασμό των μελών της». «Δεν έχουμε καμία θετική εξέλιξη μέχρι τώρα», παρατήρησε η κ. Τζατζανά, εκφράζοντας τον προβληματισμό, την ανησυχία, αλλά και την αγανάκτηση των συναδέλφων της για το γεγονός  ότι η πολιτεία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με απαξίωση το αστυνομικό σώμα. «Έχουμε δείξει μεγάλη υπομονή διαχρονικά, όμως δεν μπορούμε να ανεχτούμε να συνεχίζεται η απαξίωση του κλάδου από τις εκάστοτε κυβερνήσεις», υπογράμμισε. «Διεκδικούμε αυτό που αξίζουμε, αυτό που δικαιούμαστε», κατέληξε, «και αν δεν το πάρουμε είμαστε έτοιμοι να το διεκδικήσουμε στους δρόμους».

Γρηγόριος Γερακαράκος
 
«Η κυβέρνηση να αποδώσει στον αστυνομικό την τιμή που του πρέπει και όχι πάντοτε να τον έχει σαν αποπαίδι της κοινωνίας»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, κ. Γερακαράκος, παρατήρησε πως το αστυνομικό σώμα «μέχρι τώρα έχει ανταπεξέλθει παραπάνω από  αυτά που του επιτρέπουν τα εχέγγυα, που του έχουν δοθεί για να κάνει τη δουλειά του». «Η αστυνομία έχει πάρει το μεταναστευτικό ζήτημα στις πλάτες της», σημείωσε, «όπως έχει πάρει και  όλα τα πάρεργα εδώ και χρόνια».  Δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τις αλλαγές, που επίκεινται, τόσο με το ασφαλιστικό, όσο και με το μισθολόγιο-βαθμολόγιο που θα «ανοίξει», ζητώντας από την κυβέρνηση να στρέψει την προσοχή της στο έργο που κάνει ο έλληνας αστυνομικός, να το εξετάσει αντικειμενικά και με ειλικρίνεια και «να του αποδώσει την τιμή που του πρέπει και όχι πάντοτε να τον έχει σαν αποπαίδι της κοινωνίας». «Εμείς πάντως στους αγώνες θα είμαστε δίπλα στον έλληνα πολίτη, στην κοινωνία και στον λαό, γιατί είμαστε ένα κομμάτι από τον λαό», επισήμανε ο κ. Γερακαράκος.

«Χωρίς προσλήψεις θα κάνετε να δείτε καινούργιο αστυνομικό στα μέρη σας πάρα πολλά χρόνια»

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» για το θέμα της στελέχωσης της ΕΛ.ΑΣ., προβλέποντας ότι ειδικά στην περιφέρεια της χώρας θα οξυνθούν τα προβλήματα που προκαλούνται από τη λειψανδρία. «Βλέπουμε να εξελίσσεται από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και από την παρούσα, μια αναδιάρθρωση που αποτελεί «ταφόπλακα» της Ελληνικής Αστυνομίας», υπογράμμισε. «Διότι οι προσλήψεις έχουν σταματήσει», προσέθεσε, «και τα αστυνομικά τμήματα κλείνουν για να δείξουμε ότι το προσωπικό επαρκεί». «Όμως υπάρχει ένα γερασμένο προσωπικό», επισήμανε, «και αυτό εντοπίζεται πολύ περισσότερο στην περιφέρεια». «Διότι πλέον δε θα φεύγουν οι αστυνομικοί από την Αθήνα, για να πηγαίνουν στην περιφέρεια βάσει της επετηρίδας», εξήγησε, «αφού  όλο το αστυνομικό προσωπικό το κρατάμε κάτω, στα κέντρα αποφάσεων». «Χωρίς προσλήψεις θα κάνετε να δείτε καινούργιο αστυνομικό στα μέρη σας πάρα πολλά χρόνια», σχολίασε χαρακτηριστικά, κάνοντας έκκληση «να ανοίξουν οι προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία, γιατί η ασφάλεια είναι το μεγαλύτερο αγαθό». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.