Στους 6 φιναλιστ για το βραβειο «Προσβασιμη Πολη 2021» η Κομοτηνη

Επιλέχθηκε ανάμεσα σε 50 προτάσεις που κατατέθηκαν στην ΕΕ

Στην τελική εξάδα για το βραβείο «Προσβάσιμη Πόλη 2021» της ΕΕ πέρασε ο Δήμος Κομοτηνής, με τον νικητή να ανακοινώνεται στις 1 Δεκεμβρίου.
 
Το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης αναγνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι πόλεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητάς τους, προάγει την ισότιμη πρόσβαση στην αστική ζωή για τα άτομα με αναπηρία και παρέχει στις τοπικές αρχές τη δυνατότητα προώθησης και ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών.
 
Η Κομοτηνή υπεβαλε πριν από περίπου ένα μήνα την πρότασή της, και τώρα πέρασε στην τελική φάση, μαζί με πέντε άλλες πόλεις: την Φλωρεντία από την Ιταλία, το Bremerhaven από την Γερμανία, την Gdynia και το Poznań από την Πολωνία και το Jönköping από την Σουηδία, με τον νικητή να ανακοινώνεται στις 1 Δεκεμβρίου.
 
Το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης απονέμεται κάθε χρόνο σε τρεις πόλεις: πρώτη (μοναδική νικήτρια του τίτλου «Προσβάσιμη Πόλη» για ένα συγκεκριμένο έτος), δεύτερη και τρίτη θέση, ενώ φέτος θα απονεμηθεί και ειδική μνεία για την προσβασιμότητα σε δημόσιες υπηρεσίες κατά την Πανδημία.

 
Στην πρόταση του Δήμου Κομοτηνής συμπεριελήφθησαν όλες οι δημοτικές υποδομές προσβασιμότητας, οι σχετικές δράσεις που έχουν υλοποιηθεί, αλλά και οι συνέργειες που έχουν αναπτυχθεί με δημόσιους φορείς και συλλόγους.
 
Για την προετοιμασία της πρότασης συνεργάστηκαν με επιτυχία οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής με τους συλλόγους και τους φορείς της περιοχής μας που δραστηριοποιούνται στο αναπηρικό κίνημα.
 
Σκοπός της πρότασης του Δήμου Κομοτηνής είναι να αναδειχθεί το έργο που έχει πραγματοποιηθεί αναφορικά με την προσβασιμότητα σε εθνικό επίπεδο, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν ακόμη περισσότερο οι συνδημότες μας. Ταυτόχρονα, ευελπιστούμε ότι μέσα από την αξιολόγηση της πρότασής μας θα προκύψουν και ενδιαφέρουσες προτάσεις και συνέργειες για την περεταίρω βελτίωση του Δήμου μας σε θέματα προσβασιμότητας.
 

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της ανακοίνωσης εδώ:

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.