«Στοπ» στην επιβιβαση – αποβιβαση στην οδο Ορφεως

Δρομολογείται η απαγόρευση της στάσης λεωφορείων στη νότια είσοδο της πλατείας

«Στοπ» στη στάση λεωφορείων για την επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών στο σημείο μπροστά από τον πλάτανο, που βρίσκεται στη νότια είσοδο της πλατείας Κομοτηνής, αναμένεται να βάλουν τα συλλογικά όργανα του δήμου, που θα συνεδριάσουν με το συγκεκριμένο θέμα στην ημερήσια διάταξη, μέσα τις προσεχείς εβδομάδες. Αυτό τουλάχιστον εισηγήθηκε η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων του δήμου Κομοτηνής, κάνοντας δεκτό το σχετικό αίτημα του τμήματος Τροχαίας και λαμβάνοντας υπόψιν σχετική επιστολή του σωματείου των ιδιοκτητών ταξί.
 
Το θέμα της κατάργησης παλαιότερης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, με την οποία επιτρεπόταν η στάση των λεωφορείων στο κεντρικό αυτό σημείο της οδού Ορφέως, έχει παραπεμφθεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου και θα εξεταστεί από τα μέλη του οργάνου στην επόμενη συνεδρίασή του. Ακολούθως η Επιτροπή θα γνωμοδοτήσει για την κατάργηση ή μη της επίμαχης απόφασης και τον τελευταίο λόγο θα τον έχει το δημοτικό συμβούλιο.
 
Η προώθηση του μέτρου, που αφορά στην απαγόρευση της στάσης στο κάτω μέρος της πλατείας, δε συνοδεύεται, όπως μαθαίνουμε, από κάποια συμφωνία για τον προσδιορισμό εναλλακτικού σημείου εξυπηρέτησης των λεωφορείων, που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο σημείο για την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών. Στο παρελθόν είχαν υπάρξει κάποιες επαφές μεταξύ της δημοτικής αρχής και των τοπικών αντιπρόσωπων των ταξιδιωτικών γραφείων, αλλά όπως φαίνεται η προσπάθεια αναζήτηση εναλλακτικής λύσης δεν καρποφόρησε. Έτσι, η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων δρομολόγησε την απαγόρευση της στάσης στο επίμαχο σημείο και, εφόσον δεν αλλάξει κάτι με τις αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του δημοτικού συμβουλίου, το «μπαλάκι» της ευθύνης θα περάσει στους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες που θα κληθούν να βρουν σημείο για τη επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών σε νόμιμο χώρο, εκτός του κέντρου της πόλης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.