Στον Προκοπη Παυλοπουλο αντιπροσωπεια της ΟΕΕΘ

Στη διάθεση της ομοσπονδίας για οιοδήποτε θεσμική παρέμβαση ο ΠτΔ

Δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο έγινε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα κ. Αντώνιο Φραντζή.
 
Η συνάντηση διήρκεσε πενήντα λεπτά, ξεπερνώντας την ημίωρη προγραμματισμένη διάρκεια, πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα και υπήρξε ιδιαίτερα παραγωγική. 
 
Ο κ. Χατζημιχαήλ αφού δώρισε συμβολικά στον ΠτΔ γραβάτα από εξαιρετικό μετάξι Σουφλίου, παρουσίασε διεξοδικά το πλαίσιο δραστηριοποίησης της θρακικής επιχειρηματικότητας στο ελληνικό και διεθνές περιβάλλον επισημαίνοντας μία σειρά από ζητήματα που χρίζουν παρεμβάσεων αλλά και ευκαιριών που απαιτούν αξιοποίηση. Επί του ζητήματος της επίσκεψης, ο κ. Χατζημιχαήλ ανέλυσε το  στρατηγικό πλάνο ενίσχυσης της ελκυστικότητας του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της Θράκης με ταυτόχρονη ενίσχυση του brand name Θράκη, καθώς και τα εργαλεία και μέσα επίτευξης του ανωτέρω στρατηγικού στόχου, αιτούμενος τη συνδρομή της Προεδρίας και τη συμμετοχή του ΠτΔ σε πλαίσιο συμβατό, αλλά ιδιαίτερα πολύτιμο και ισχυρό, με τις αρμοδιότητες του τελευταίου.
 

Ο ΠτΔ απεδέχθη με ιδιαίτερη χαρά το δώρο λέγοντας πως θα το φορέσει σημειολογικά κατά την επικείμενη επίσημη επίσκεψη του στην Πορτογαλία. Εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρωτοβουλία των δύο θεσμικών της επιχειρηματικότητας της Θράκης και τις ευχαριστίες του στο πρόσωπό τους για τη δραστηριοποίηση όλων των μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων στην περιοχή που συμβάλλουν στην οικονομική της θωράκιση. Συζητήθηκαν επίσης μία σειρά σημαντικών θεμάτων και πρωτοβουλιών που σχετίζονται με ή αφορούν την περιοχή. Ο ΠτΔ συμφώνησε στη συμμετοχή και συνδρομή του στο πρόγραμμα ενίσχυσης της ελκυστικότητας του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της Θράκης, ένα πρόγραμμα που προωθεί το Ινστιτούτο της ΕΣΕΕ, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.
 
Επίσης έθεσε εμπράκτως εαυτόν στη διάθεση του Προέδρου και του Γ. Γραμματέα της ΟΕΕΘ για οιαδήποτε θεσμική παρέμβαση κρίνουν οι τελευταίοι ότι μπορεί να πράξει επωφελεία της περιοχής και της οικονομίας της.
 
Τέλος και προς πιστοποίηση των εξαιρετικών σχέσεων και του ειλικρινούς ενδιαφέροντος του ΠτΔ, προγραμματίστηκε εκ νέου συνάντηση του με τους κυρίους Χατζημιχαήλ και Φραντζή, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, κατά την επικείμενη  επίσκεψη του στον Έβρο. 

Αντώνης Φραντζής «Στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας βρήκαμε ένα πολύ καλό σύμμαχο» 

Μιλώντας στον ΠτΘ ο κ. Φραντζής σημείωσε πως «στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας βρήκαμε ένα πολύ καλό σύμμαχο» σημειώνοντας πως ήταν ιδιαίτερα σημαντική η προθυμία να βοηθήσει για το καλό της περιοχής.
 
Για αυτό και ελπίζουν πως το Μάρτιο, όταν και θα επισκεφτεί τον Έβρο, θα υπάρχει δυνατότητα και από τις δύο πλευρές να προωθήσουν ό,τι μπορούν από κοινού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.