Στον Μ. Βοριδη ο Ε. Στυλιανιδης

Υπουργική δέσμευση για 1,5 εκατ. Ευρώ de minimis αποζημίωση και στους βαμβακοπαραγωγούς της Ροδόπης

Μακρά και γόνιμη συνάντηση εργασίας είχε την Πέμπτη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης με τον Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργό Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επί τάπητος τέθηκαν συνολικά τα ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα της Ροδόπης, τόσο τους γεωργούς όσο και τους κτηνοτρόφους, και είναι απότοκο των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας αλλά και των ζημιών που καταγράφονται σε καλλιέργειες της περιοχής εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Όπως καταγράφεται σε σχετική ανακοίνωση του βουλευτή, «ο Θρακιώτης πολιτικός πήγε προετοιμασμένος με στοιχεία και ισχυρά επιχειρήματα, βρίσκοντας θετική ανταπόκριση από τον συνάδελφο του και αποστομώνοντας έτσι, όλους αυτούς που το τελευταίο διάστημα επιδίωξαν επικοινωνιακά να χτυπήσουν τη Κυβέρνηση Μητσοτάκη, διότι δεν πλήρωσε αποζημιώσεις που όφειλε και είχε δεσμευτεί ότι θα καταβάλει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 για ζημιές του 2018».

Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης διεκδίκησε και πέτυχε να διασφαλίσει 1,5 εκ. ευρώ de minimis για τις ζημιές που υπέστησαν οι βαμβακοπαραγωγοί της Ροδόπης από το πράσινο σκουλήκι του 2018, όπως πρόσφατα είχε συμβεί και στον Έβρο. Με την απόφαση αυτή του Υπουργού θεραπεύεται μια αδικία και καλύπτεται η ασυνέπεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης ο Βουλευτής Ροδόπης ζήτησε την στήριξη των κτηνοτρόφων για τις ζημίες που υπέστησαν εξαιτίας του covid 19 και την ένταξη και των καπνοπαραγωγικών επιχειρήσεων στο Ταμείο Εγγυοδοσίας.

Τέλος ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας διεκδίκησε της επέκταση του προγράμματος αντιχαλαζικής προστασίας και στη Θράκη, θέτοντας και εξειδικευμένα ζητήματα για τις ζημιές που υπέστησαν φέτος τα σπαράγγια και οι δενδροκαλλιέργειες στο Δήμο Ιάσμου.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ευχαρίστησε τον Μάκη Βορίδη για την άμεση και έμπρακτη ανταπόκριση του και τον κάλεσε να επισκεφθεί τη Θράκη και τη Ροδόπη, προκειμένου επιτόπου να ενημερωθεί, όχι μόνο για τα προβλήματα αλλά και για τις δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα της περιοχής.

Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε δίπλα σε αγρότες και κτηνοτρόφους χωρίς μεγάλα λόγια»

Σε σχετική του δήλωση ο Βουλευτής Ροδόπης τόνισε: «Εισερχόμαστε σε μια εποχή που ο πρωτογενής τομέας αποκτά ξεχωριστή υπεραξία. Η διατροφική αυτάρκεια καθίσταται εθνική προτεραιότητα λόγω και της υγειονομικής κρίσης. Αυτό αυξάνει τη σημασία του θρακιώτικου κάμπου και αναβαθμίζει το ρόλο των αγροτών μας, γεωργών και κτηνοτρόφων. Γι’ αυτό είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε δίπλα τους χωρίς μεγάλα λόγια. Με πράξεις, με πρωτοβουλίες, με συγκεκριμένες πολιτικές. Ευχαριστώ τον Υπουργό για την έμπρακτη ανταπόκριση του με την έγκριση 1,5 εκ. Ευρώ για τις ζημιές του 2018. Τον ευχαριστώ επίσης και για την ευαισθητοποίηση του για όλα τ θέματα που του έθεσα. Πιστεύω ότι όταν θα μας επισκεφθεί στη Ροδόπη θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε όλα τα θέματα γενικά και τοπικά των αγροτών μας συνολικά και στρατηγικά. Αυτή η παρέμβαση είναι η αρχή μιας νέας προσπάθειας…».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.